Dragonmelonta 2014

Suomen Dragonliitto järjestää vuosittain loppukesästä hauskan ja urheilullisen dragonmelontakisan/-tapahtuman kaikille melonnasta kiinnostuneille. Olemme osallistuneet karnevaalihenkiseen melontakisaan nyt kaksi vuotta peräkkäin, ja ensi vuoden keväällä starttaavia treenejä odottelemme jo innoissamme!

dragonmelontadragonmelonta

Dragonmelonta ei välttämättä sano monelle yhtään mitään, joten kerrotaanpas lajista hieman. Dragonmelonnassa melotaan lohikäärmeveneellä (katso kuvat yllä) maksimissaan 20 hengen joukkueessa merimailin mittainen matka niin kovaa kuin vain pystyy. Merimaili on pitkä matka, varsinkin kun istut (isolla kankulla) kapealla puupalikalla lähes kokonaan laidan yli kallistuneena meloen kuin hullu koko ajan yhdeltä ja samalta puolelta. Kankku, alaselkä ja lavat huutavat jo pienen matkan jälkeen hoosiannaa! Mutta vaikka sattuu, ei melomista voi lopettaa, sillä dragonmelonnassa on kyse yhteispelistä. Kaikkien pitää pysyä tahdissa ja meloa samaan aikaan, kukaan ei voi sooloilla, tai homma menee läskiksi (vauhti tyssää kuin seinään ja pitkä vene alkaa nykiä).

Melojien lisäksi veneen keulassa istuu rummunlyöjä, joka hakkaa ja huutaa tahtia samaan tahtiin mitä veneen etummainen pari meloo. Rummunlyöjä ei siis määrää tahtia, sen tekevät veneen etupenkillä istuvat melojat (sain tänä vuonna kunnian meloa etummaisessa rivissä, se oli kovaa hommaa!). Dragonveneen perässä seisoo lisäksi perämies, joka ohjaa valtavaa venettä pitkällä puisella melalla. En ehkä ikinä pysyisi veneen perässä pystyssä, joten nostan kaikille perämiehille hattua. Vauhti on kovaa, ja siinä vauhdissa pitäisi pysyä itse pystyssä, ohjata venettä ja varoa, ettei pitkä vene törmää muihin veneisiin. Ei ihan helppo nakki.

dragonmelontadragonmelontadragonmelonta

Dragonmelontakisa koostuu alkueristä, välieristä sekä finaalista. Alku- sekä välierät järjestetään alkuviikosta ja perjantaisin kovimmat kisaajat kohtaavat finaalissa!

Me emme yltäneet tänä(kään) vuonna virallisille palkintopalleille, mutta emme todellakaan lähteneet finaalista tyhjin käsin kotiin. Saimme nimittäin jopa kaksi upeaa pystiä! Toinen tuli parhaasta rummunlyöjästä (herra Longfieldin mukaan tämä oli lohdutuspalkinto, ja p*skat sanon minä) ja toinen pysti tupsahti parhaiten pukeutuneesta joukkueesta. Hyvä me!!

Oli kyllä huikeaa saada pystit ja juoda niistä onnittelumaljat joukkueen kesken!

dragonmelonta

Perjantaisin järjestettävän finaalin lomassa paikalta voi ostaa ruokaa ja ilojuomaa. Paikalla oli tänä vuonna myös hyvä bändi, ja innokkaimmat melojat riehaantuivat tanssiaskeliin sateisessa illassa. Tunnelma oli todella lämmin ja mukava, joten mitä sitä välittämään parista pisarasta!

Melontatapahtuman järjestää siis Suomen Dragonliitto. Tapahtuma on hyväntekeväisyystoimintaa, ja sen järjestäjät ovat valinneet jo 24 vuoden ajan taloudellisen tukensa kohteeksi HUS:n Lasten- ja nuortensairaalan vastasyntyneiden teho-osaston, jonne on hankittu hengityskoneita ja muita tehohoitovälineitä jo yli puolella miljoonalla. Aika upeaa! Kiitos Suomen Dragonliitto!

Tänä vuonna tapahtumassa järjestettiin finaalipäivänä myös leikkimielinen suppauskisa, jonne minä tietenkin innokkaana suppaajana ilmoittauduin mukaan. Pääsin leikiten suppauskisan finaaliin, jonka kyllä lopulta hävisin kahdelle salskealle miehelle suurista kannustushuudoista huolimatta. Tuuletin häviöstä huolimatta komeasti maaliin pääsyn jälkeen, vaikka oikeasti mua tietenkin harmitti häviö (ihan) vähän. Heh!

dragonmelontadragonmelonta dragonmelonta dragonmelonta

Kun olimme käyneet vaihtamassa märät vaatteemme autojen takana kuiviin, oli aika ottaa pari siideriä ja räkättää tyhmille jutuille joukkukavereiden kanssa! Osa porukasta jatkoi iltaa vielä baariin, mutta minä hipsin kotiin auringonlaskun aikaan, sillä seuraavana päivänä piti suunnistaa serkkuni häihin.

Ilta oli sateen jälkeen todella kaunis, ja sain napattua alla olevan kuvan iPhonella, eikö ole upea? Näissä maisemissa oli hyvä laahustaa kotiin miettien samalla ensi vuoden kisan strategiaa!

dragonmelonta

Vastaa