Porvoon ylpeys: Bistro Sinne

Vietimme herra Longfieldin kanssa heinäkuun viimeinen päivä vuosi- ja kihlajaispäiväämme. Kihloissa olimme olleet 5 vuotta, ja siitä hetkestä kun päätimme alkaa olee yhdessä, oli kulunut heinäkuun 31. päivä 14 vuotta. Oikeasti herra kysyi multa maagiset ”aletaaks olee” -sanat heinäkuun 18. päivä, mutta jouduimme vaihtamaan vuosipäivää muutamalla viikolla eteenpäin, sillä jätin herra Longfieldin 15-vuotiaana teininä jonkun tosi fiksun syyn takia. Onneksi tulin järkiini, ja palasin parin itkuisen viikon jälkeen herran huoneeseen sanoen, että voidaanko sittenkin olla yhessä. Vastaus oli joo.

Porvoo sisustuskauppaBistro Sinne

Olin varannut kelpo vaimona vuosi- ja kihlajaispäiväämme varten hotellihuoneen Porvoosta. Tämän lisäksi olin tehnyt varauksen Bistro Sinneen, jossa meidän on pitänyt käydä herran kanssa monen monta vuotta. Koko Porvoon matka oli herralle täysi yllätys, eikä hän tiennyt edes kotoa lähtiessämme minne olimme matkalla. Vaimot osaa nää jutut.. ♥

Palataan kuitenkin iki-ihanaan Hotelli Onniin sekä kauniiseen vanhaan kaupunkiin hieman myöhemmin, nyt pölötän teille Bistro Sinnestä!

Ihan alkuun pitää tehdä (taas) tunnustus. Olin kuvitellut vaikka kuinka pitkään, että Bistro Sinne on Sikke Sumarin ravintola. Eikös teistäkin Sinne ja Sikke ole ihan sama asia? Vaahtosin jo vuosia sitten, että pitäisi päästä testamaan Porvooseen ilmestyneen Siken ravintolan brunssi. Jokuselle muistan tästä puhuneeni, mutta eipä kukaan tuolloin korjannut pälätystäni täysin päättömäksi.

Bistro Sinnen takana on (mm.) Kai Kallio, jonka herkullisia pöperöitä olen päässyt maistelemaan eräässä bloggaritapahtumassa aiemmin tänä vuonna. Bistro Sinne on omien sanojensa mukaan korkealuokkaisen, aidon ruokatuotteen ja ammattitaitoisen sekä välittömän palvelun omaava bistroravintola. Sinnen ruokatarjonta pohjautuu kotimaisiin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin, sekä suomalaiseen gastronomiseen kalenteriin.

Kuulostaa varsin hyvältä!

Bistro Sinne Bistro Sinne

Bistro Sinne sijaitsee Taidetehtaalla toisella puolella jokea (vanha kaupunki on eri puolella). Hotelli Onnin työntekijä kertoi meille ennen illalliselle lähtöämme, että Taidetehdas on avattu yleisön käyttöön muutamia vuosia sitten, ja nykyisin siellä järjestetään paljon erilaisia taide- ja käsityötapahtumia. Taidetehtaalle on vanhasta kaupungista vain lyhyt kävelymatka, mutta korkkarit voi silti olla järkevää jättää kotiin. Vanhan kaupungin mukulakivikatuja ei ole kovin mukavaa tallustaa korkeissa koroissa.

Jos Bistro Sinneen saapuu vanhan kaupungin lävitse, on ensinäkymä Taidehallille varsin kolkko. Taidehalli on osaksi iso harmaa laatikko, joka on suoraan sanottuna hieman ruma. Ainakin kun on juuri talsinut kauniin vanhan kaupungin pikkuruisia katuja.

Bistro Sinne Bistro Sinne

Kun astuu sisään Bistro Sinneen, kolkko harmaa laatikko kuitenkin unohtuu heti! Tunnelma on lämmin ja katosta roikkuvat kukkaruukkuvalaisimet sekä pöydillä nököttävät luonnonkukat tuovat paikkaan kivan rosoisen fiiliksen.

Ruokalistalta löytyy tosiaan paljon kotimaisia herkkuja satokauden antimista. Valitsin itselleni pitkän pohdinnan jälkeen Emäsalo-nimisen annoksen, joka piti sisällään emäsalolaista grillattua lohta, varhaisperunoita sekä kanttarelleja. Voi nam!! Herra ei voinut haluilleen mitään ja tilasi Sinnen hampurilaisen. Hampurilainen kätki sisäänsä Bosgårdin luomu Charolais-nautaa, pekonia, sekä cheddaria. Lisukkeina oli ISO annos maalaisransiksia sekä aiolia ja BBQ-kastiketta. Voi nam!!

Bistro Sinne Bistro Sinne Bistro Sinne

Olimme suunnitelleet syövämme Sinnessä pitkän kaavan mukaan, mutta syötyämme liian ison lounaan (tiedetään, olimme tyhmiä) ei meihin yksinkertaisesti mahtunut kuin pääruoka ja alkumalja. Pääruokien jälkeen tilasimme laskun, juttelimme niitä näitä ja lähdimme vihdoin jossain välissä talsimaan mahat täysinä kohti hotellia. Hotelliin päästyämme avasimme vielä aiemmin päivällä Brunbergiltä ostamamme suklaapussit ja ahdoimme niitä suuhumme myöhäistä leffaa katsoen. Voi nam!!

6 Replies to “Porvoon ylpeys: Bistro Sinne”

  1. Mun on päästävä Sinneen! Niin monta positiivista ruokatarinaa paikasta kuulleena ja lukeneena, Sinne on mentävä (hah, kun olen hauska). Sitäpaitsi edellisestä Porvoon visiitistäkin taitaa olla jo pari vuotta aikaa.

    1. Kannattaa kyllä käydä! Työkaveri kertoi eilen, että Sinne on avaamassa ovensa myös Helsingissä tässä joskus lähiaikoina. Mutta kyllä Porvoo on Porvoo. 🙂

  2. Käväisin tuolla myös viimein tänä kesänä, oli kyllä reissun arvoinen! Ja Helsingin ravintolassa (Eerikinkadulla) oli jo teipit paikoillaan, kohta varmaan aukeaa 🙂

    1. Oi, avajaiset ovat siis aivan ovella! Kiitos infosta Lotta!!

  3. Sinne oli ihana tosin nautin Strömssön Paulin herkkuja kesän alussa joten ihan Sinnen herkut pitänee testata kun avaavat Helsinkiin!

    1. No sä pääsit kyllä nauttimaan ihan mielettömät herkut!! 🙂 Kyllä Hesankin ravintolassa pitää jossain välissä käydä, taidetaan kuitenkin odottaa sen verran, että kovin innostus ja ruuhka laantuu.

Vastaa