Stockmann Street Gastro Tour 2014

Street food (katusafka) on ollut jo pidemmän aikaa lähes kaikkien huulilla. Viimeistään silloin voidaan puhua street foodin läpimurrosta kun Stockmann lähtee leikkiin mukaan!

Stockmann Herkussa alkoi tänään 21.8. Stockmann Street Gastro Tour 2014 -kampanja, joka näkyy mm. Herkun valikoimassa aina syyskuun loppuun asti. Kampanjan ns. kick offia vietetään tämän viikon lauantaihin asti. Keskuskadulle on parkkeerannut kaksi ruokarekkaa (tuttavallisemmin food truckia), joista voi ostaa 7 – 9 euron hintaisia street food -annoksia.

Tarjolla on Street Gastro -äijien ja Stockmannin yhdessä kehittelemiä ruokia, joissa maistuu mm. lammas, pulled pork, falafelit sekä tulinen chilimakkara. Kuulostaa herkulliselta?

Stockmann Street GastroStockmann Street Gastro

Pääsin muutamien muiden bloggareiden kanssa maistelemaan kampanjan street foodeja jo viime viikolla Stockan Herkkuun. Paikalla oli kokkaamassa iki-ihana Jenni Liemessä-blogista, Street Gastro -äijien toinen äijä sekä Stockmannin oma kokki. Ahdoimme itsemme illan aikana ähkyyn, vaikka annoksista oli tehty huomattavasti normaalia pienempiä. Mutta kun kaikkia piti maistaa.. Heh!

Stockmann Street GastroStockmann Street GastroStockmann Street Gastro

Stockmann Street Gastro
Ramen burgereita saa Stockmannin Herkusta kampanjan aikana

Omaksi suosikikseni nousi jo viime viikolla Chili Hot Dog, joka pitää sisällään Harjun Makkaratehtaan seitsemän chilin makkaraa (potkua löytyy!), harissamajoneesia, sinappista coleslawia sekä tummalla siirapilla voideltua sämpylää. Ah ja nam! Nappasin tänään Keskuskadulla jälleen Chilidogin käteeni, ja söin sen ennen kuin ehdin ottaa siitä kuvaa. Törkeän hyvää. Suosittelen maistamaan!

Stockmann Street Gastro
Minikokoiset Chili Hot Dogit

Parasta Stockmannin Herkun kampanjassa on se, että ruokarekoista saataviin annoksiin löytyy myös reseptit (niitä saa Keskuskadun ruokarekoista sekä Herkun demokeittiöstä). Eikä siinä vielä kaikki! Herkusta voi käydä nappaamassa reseptien ainekset mukaansa, ja ryhtyä omassa kotikeittiössä street food -mestariksi.  Itse ostin tänään Harjun Makkaratehtaan seitsemän chilin raakamakkaraa sekä Street Gastro -äijien juuri kauppoihin tullutta pulled porkkia (maisteltiin sitä heti illalla harmaan karvaisen kaverin kanssa).

Chilidogeja aion tehdä sunnuntaina kun herra Longfield saapuu työmatkalta kotiin. Eiköhän työmatkan aiheuttama väsymys ja stressi saada karkotettua tuhdilla päivällisellä ja saunalla!

Nyt äkkiä Keskuskadulle herkuttelemaan! Ruokarekat ovat paikalla lauantaihin kello 18.00 asti!

#stockmannstreetgastro

Stockmann Street Gastro
Uuu La Laa mitkä pötköt!

2 Replies to “Stockmann Street Gastro Tour 2014”

  1. Street food on nyt superpop! Ensi viikolla Henri Alenin Diners club-katuruoka-auto parkkeeraa Rautatientorille ja Kasarmintorillakin on ilmeisesti edelleen ruokarekkojen kokoontumisajot keskiviikkoisin. En ole vielä vain ehtinyt…

  2. No niin on! Kasarmitorilla on vielä elokuun ajan kokoontumisajot. Meidän piti mennä sinne kavereiden kanssa, mutta varasinkin samalle illalle koiralle hierojan. 🙂 Toivotaan, että katuruokabuumi jatkuu vielä ensi kesänä!

Vastaa