Hampurilaiset koulubussissa: Bus Burger, Lahti

Kesälomalla kävimme Jyväskylän asuntomessuilla. Menomatkalla piipahdimme Lahden suunnalla tuhdilla lounaalla Bus Burgerissa.

Bus Burger LahtiBus Burger Lahti

Bus Burgeriin törmäsin ensimmäisen kerran Kaislarannalla-blogissa. Laitoin hauskan jenkkityylisen ravintolan heti muistiin – koulubussiin oli ihan pakko päästä syömään hampurilaisia! Ensimmäisen kerran ajoimme Bus Burgerin pihaan juhannuksena. Olimme matkalla kavereiden mökille Jaalaan, ja Bus Burger osui mukavasti matkan varrelle. Suureksi harmiksi ravintola oli juhannuksena kiinni, joten jouduimme menemään syömään hikiselle ABC:lle. Oli aika tylsää..

Meitä onnisti kuitenkin toisella kerralla.

Bus Burger LahtiBus Burger LahtiBus Burger Lahti Bus Burger Lahti

Bus Burger möllöttää vanhan vitostien varrella ”keskellä ei mitään”. On huikean upeaa, että vanhan bensiksen tilalle on pystytetty laadukas ja vähän erilainen ravintola. Bensiksen kylkeen on parkkeerattu ihka oikea jenkkiläinen koulubussi, jonne on raivattu tilaa pöydille ja punaisille sohville. Koulubussiin pääsee sisään ravintolan sisältä, sillä bussin perä on puhkaistu auki. Bussin etuovistakin voi toki tulla sisään, mutta näppärämmin se onnistuu peräpäästä.

Bus Burgerin juttu ovat isot ja tuhdit hampurilaiset. Muutakin jenkkisafkaa on tarjolla, mutta me halusimme ehdottomasti testata paikan hampurilaiset. Tilasimme hampparit, ja niiden kaveriksi yhdet isot koururanskalaiset sekä currymajoneesin. Niin ja tietenkin limpparit.

Hampurilaisten sämpylät eivät ole pullamössöä, ne toimitetaan ravintolaan lähialueen Sinuhe-leipomosta. Hampurilaisten pihvit olivat sämpylöiden tapaan tosi herkulliset. Oman Bluecheese burgerini välissä olleen ananasviipaleen jouduin tosin viskaamaan pois, sillä se oli kylmä, eikä sopinut lämpimän hampparin väliin ollenkaan. Sinihomejuustoa olisi saanut olla hampurilaiseni välissä vielä enemmän, ihan vain siksi, että se on niin hyvää! Herra ei viskellyt oman Tex Mex burgerinsa välistä mitään pois, hamppari oli kuulemma hyvä just sellaisenaan.

Bus Burger Lahti Bus Burger Lahti Bus Burger Lahti Bus Burger Lahti

Hampurilaiset ja rapean rasvaiset ranskalaiset syötiin viimeiseen muruun asti. Ja sitten maha oli täynnä, tosi täynnä. Ruoan ohessa juttelimme pitkän tovin Route 66:sta, ja siitä kuinka hauskaa se olisi joskus ajaa alusta loppuun. Tosin kun herra Longfield totesi matkan olevan monta kertaa Suomen mittainen, ajattelin, että jaksaisinko istua autossa ihan niin pitkää matkaa. No, sitä voi miettiä tarkemmin sitten joskus kun maha ei ole yhtä täynnä kuin Bus Burgerin hamppareiden jälkeen!

Bus Burger Lahti Bus Burger Lahti

Bus Burger

Savontie 409
15230 Lahti
p. 044 764 1999

14 Replies to “Hampurilaiset koulubussissa: Bus Burger, Lahti”

 1. Hauska diner! Käyn silloin tällöin työmatkoilla Lahdessa, täytyykin muistaa tuo paikka.

  1. Paikka oli tosiaan hauska! Tarjoilijoilla oli teemanmukaiset vaatteet ja taustalla soi mukava musiikki. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

 2. Hassua että heitit ananaksen pois! 😀 itse haluan aina hamppariini ananasta ja nimenomaan kylmänä!

  Jännänkuulonen paikka, pitää testata jos sattuu reitille! 🙂

  1. Ananas menee kyllä pitsassa (lämpimänä siinäkin), mutta hampurilaisen välissä se oli vaan ällö (ainakin kylmänä). Onneksi purilainen oli ilman ananastakin herkullinen. 😛

   Kannattaa kyllä käydä kurkkaamassa paikka, jos sattuu Lahdessa päin pyörimään.

 3. On kyllä tosi hauskan näköinen paikka. Ihailin tätä jo sinunkin bongaamassa Kaislarannalla-blogista. 🙂 Olis ollut lämmin tuo ananas niin olisi saattanut mennäkin. 😀

  1. Totta, kyllä sen ananaksen olisi pitänyt mustakin olla lämmin. 🙂

 4. Onpa hauska paikka! Enkä ole koskaan kuullutkaan tuosta, mutta pakko mennä, jos osuu joskus matkan varrelle 🙂 Kiva, että on jotain tällaista erilaista ja hauskaa!

  1. Komppaan sua! Ihanaa, että jotkut uskaltavat repäistä ja tehdä jotain ihan erilaista! Ihan jo siistä syystä Pika Kievariin kannattaa mennä. 🙂

 5. Kiva kun tykkäsitte (paitsi ananaksesta :)) Oman visiittimme jälkeen olen kuullut paikasta sekä ylistystä, että vähän huonompia kokemuksia. Voi olla, että ovat vaan makuasioita, meidän mielestä hampparit oli huikeen hyviä ja rouhevuudessaan juurikin jenkkimestaan sopivia.
  Koulubussi ei ollut silloin vielä auki kun käytiin – oliskohan siinä riittävän hyvä syy poiketa uudestaan…

  1. Mäkin luin jo ennen meidän visiittiä yllättävän paljon negatiivisa juttua paikasta. Sinänsä harmi, meillä kaikki toimi moitteettomasti ja safka oli hyvää! Musta on niin kovin upeaa, että tuollainen erikoinen paikka möllöttää keskellä ”ei mitään”. Peukut siitä, toivottavasti Pika Kievarilla on pitkä ura tien varressa!! 🙂

   Ravintolan katolle on nostettu tänä kesänä avolava-auto, mietitiin jo, että olisiko sekin riittävä syy mennä uudestaan herkuttelemaan. 😉

   1. Me käväistiin puolison ja (tulevien) appivanhempien kanssa ”kevyellä” sunnuntailounaalla juuri viime viikolla. Minulle visiitti oli ensimmäinen, muttei varmasti viimeinen. Siis mitkä hampparit!

    Satuimme juuri sopivasti about klo 13 pintaan ja saimme tilattua ennen kuin paikka alkoi täyttyä vauhdilla. Hyvä sana on selvästi kiirinyt huonoa nopeammin ja ainakin vielä Pika Kievari näyttää porskuttavan menestyksekkäästi eteenpäin!

    1. Voi miten ihana kuulla! 🙂 Me tykättiin myös paljon, tarttee kyllä käydä uudemman kerran!

    2. Innostuksissani spämmäsin oikein kunnolla Bus Burgerista blogeihinsa kirjoittaneita, mutta siis me ainakin saatiin Bus Burgerista ehdoton kantapaikka Lahden reissuille – kesää ja terassikelejä odotellessa! ;]

    3. Kiva, että spämmäät! Tämä hauska paikka ansaitsee kaiken spämmin. 🙂 Mä odottelen ensin joulua, mutta heti sen jälkeen taas kesää!

Vastaa