Savusiikasalaatti ja piparjuurikastike

savusiikasalaatti

Savusiikasalaattia syötiin vanhempieni käydessä meillä kesällä kylässä. Vierailun jälkkäriosastosta piti huolta mansikka-raparperipiirakka, jonka reseptin postasin jo aiemmin.

Salaatin reseptin olen ottanut talteen Pirkan Ruoka-lehdestä, joka on musta tosi hyvä lehti. Nappaan uuden numeron aina innoissani Citymarketin hyllyltä. Uusimman numeron pitäisi muuten varmaan ihan kohta ilmestyä kauppoihin, suosittelen ottamaan sen mukaan (lehti on ilmainen).

Teimme salaatin kaupan vakuumipakatusta savusiiasta. Reippaina olisimme voineet ihan hyvin savustaa siian itse omalla savustimellamme, mutta juuri tuona päivänä piti tohottaa päivällä muita kesäisiä juttuja, joten salaatti tehtiin nopealla aikataululla juuri ennen vieraiden saapumista. Herkullista se oli näinkin!

savusiikasalaatti

Savusiikasalaatti ja piparjuurikastike

6 annosta

 • 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
 • 1 l vettä
 • 1 tl suolaa
 • 3 kpl luomu kananmunaa
 • 1/2 (150 g) kurkkua
 • 1 kpl (100 g) punasipuli
 • 1 dl tilliä hienonnettuna
 • 1 dl persiljaa hienonnettuna
 • n. 500 g (suomalaista) savusiikaa

Marinadi

 • 2 rkl öljyä
 • 1-2 rkl sitruunanmehua
 • 1 tl sitruunan raastettua kuorta
 • n. 3/4 tl suolaa
 • mustapippuria

Piparjuurikastike

 • 2 dl kermaviiliä
 • 1/2 dl tilliä hienonnettuna
 • 1 rkl piparjuuritahnaa
 • 1/2 tl sokeria
 • suolaa
 • mustapippuria

1. Keitä ohraa suolalla maustetussa vedessä noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsää. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä.

2. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja lohko ne.

3. Kuutioi kurkku. Hienonna sipuli. Sekoita marinadin öljy, sitruunanmehu ja -kuori, suola sekä pippuri kulhossa. Lisää sipuli ja anna sen marinoitua pari minuuttia, jotta sipulin maku hieman miedontuu. Sekoita marinadin joukkoon ohra, kurkku, tilli ja persilja. Anna maustua tarjoiluhetkeen saakka.

4. Perkaa ja paloittele kala. Sekoita osa kalapaloista ohrasalaatin joukkoon ja säästä loput pinnalle. Kaada ohrasalaatti laakealle vadille. Koristele pinta kananmunilla, siikapaloilla ja halutessasi tillillä.

5. Sekoita jogurttikastikeainekset keskenään. Tarjoa kastike erikseen.

savusiikasalaattisavusiikasalaatti

One Reply to “Savusiikasalaatti ja piparjuurikastike”

 1. […] Savusiikasalaattia syötiin vanhempieni käydessä meillä kesällä kylässä. Vierailun jälkkäriosastosta piti huolta mansikka-raparperipiirakka, jonka reseptin postasin jo aiemmin. Salaatin reseptin olen Lue lisää » […]

Vastaa