Brunssi: Sandron vegebrunssi (HKI)

Sandron Kulma on nököttänyt samalla paikalla Kalliossa vuodesta 1994. Sandron Kulma oli ennen kioski, joka muuttui ravintolaksi vuoden 2013 aikana. Nykyään pelkkänä Sandrona tunnettu ravintola kerää kehuja kaikilta siellä käyneiltä. Yhdyn heihin käytyäni Sandron lauantaisin tarjottavalla vegebrunssilla heinäkuun alussa.

Sandro brunssi Sandro brunssi Sandro brunssiSandro brunssi

Kehutusta brunssista on vaikea keksiä enää mitään uutta sanottavaa. Blogit pursuavat ylistäviä arvosteluja vahvasti marokkolaisella ruoalla höystetystä brunssista. Tarjolla on iso liuta makua täynnä olevia tahnoja sekä salaatteja, joiden maut kilpailevat toistensa kanssa. Brunssilla pääsee tutustumaan uusiin makuihin, joita ei ainakaan meillä tule maisteltua kovin usein.

Runsaan salaattipöydän (jos tahnoja ja papumössöjä notkuvaa pöytää voi siksi sanoa) lisäksi tarjolla oli talon omaa keltaista sahramileipää, jota paikan omistajat/tarjoilijat kävivät kehottamassa maistamaan. Maistoimme ja ihastuimme. Leipäpöydässä oli tarjolla myös isoja lämpimiä croissantteja, joista pidin valtavasti.

Lauantaisin tarjoillaan vegebrunssia, sunnuntaisin tarjolla on myös lihatuotteita. Olen menossa tämän viikon sunnuntaina ystäväni kanssa lihabrunssille, joten kertoilen siitä tarkemmin sunnuntain jälkeen.

Lauantaisin tarjolla on toki myös lämpimiä ruokia, erilaisia kasvispaistoksia emme herra Longfieldin kanssa juuri maistaneet, sillä tulimme niin täyteen jo muista herkuista. Lämpimät ruoat oli lähes pakko jättää väliin myös sen vuoksi, että Sandron jälkkäripöytä oli aivan valtava!

Sandro brunssi Sandro brunssiSandro brunssi Sandro brunssi

Parinkympin brunssiin kuuluu ruokien lisäksi mehut, smoothiet, vedet, kahvit, teet sekä lasi skumppaa. Hinta-laatusuhde on ehdottomasti kohdallaan. Yleensä yltiöpäisellä tarjonnalla varustetut brunssit eivät ole laadultaan kovin hyviä, mutta Sandrossa määrä ja laatu kulkevat käsi kädessä.

Mutta nyt siihen valtavaan jälkkäripöytään!

Yhtä komeaan ja runsaaseen jälkkäripöytään en ole valehtelematta törmännyt yhdelläkään muulla brunssilla – ja hei, me ollaan popsittu suihimme jotain 100 brunssia.

Kakkuja ja leivoksia oli niin montaa eri sorttia, ettei niitä jokaista voinut mitenkään maistaa. Päädyin nappaamaan omalle lautaselleni kolmea erilaista suklaakakkua (nam!) sekä yhtä raikasta juustokakkua. Ahdoin kakut ähkystä huolimatta sisääni, jonka jälkeen oli pakko pitää vartin istumatauko ennen kuin saatoimme lähteä kävelemään Sandron aurinkoiselta terassilta. Ugh!

Jos jotain huonoa on pakko sanoa, niin Sandron terassi on vähän ankea. Pöydät ovat kyllä pirteän keltaiset ja muu brunssiporukka mukavaa, mutta Sandro möllöttää keskellä Kalliota, ja ohi saattaa kulkea kaikenlaista kulkijaa. Autotiekin on aivan terassin vieressä, joten kovin tunnelmallinen ja rauhallinen ulkoterassi ei ole. Muuten lähes täyden kympin brunssi!

Sandro brunssi Sandro brunssi Sandro brunssi

Sandro

Kolmas Linja 17
00530 Helsinki
p. 09 428 92317

Pöytävaraus on hyvin suositeltava (lähes pakollinen). Sen voi tehdä kätevästi suoraan Sandron nettisivujen kautta.

4 Replies to “Brunssi: Sandron vegebrunssi (HKI)”

 1. Jossain vaiheessa halusin varata brunssille pöydän, mutta seuraava vapaa aika olisi ollut parin kuukauden päästä. Varaus jäi tekemättä. Sen sijaan kävimme heinäkuussa lounaalla, johon pääsi varauksetta, vaikka aika täyttä olikin.

  Lounaspöytä oli aika saman näköinen kuin brunssi (miinus jälkkärit) ja kaikki oli hyvää.

  1. Meille kävi tosi hyvä mäihä, soitin Sandroon tuntia ennen brunssia ja saimme pöydän!

   Pari kaveria on käynyt syömässä Sandrossa illallista ja kehunut a la carte -listaa hurjan paljon. Lounaankin on siis ihan pakko olla hyvä. 🙂

 2. Nimetön says: Vastaa

  Huiketa brunssit löytyvät myös Dubaista Abu Dhabista aina perjantaisin. Missään muualla maailmassa en ole nähnyt moista valikoimaa niin suolaisessa kuin makeassa valikoimassa. Nam ?

  1. Sinne siis! 😛 Voin kyllä uskoa, että valinnanvaraa on enemmän kuin tarpeeksi. Tukholman Berns oli myös taivaallinen valikoimansa puolesta, vetää varmasti vertoja Dubaillekin. 😉

Vastaa