Kino Engelin Kesäkino ihastutti

Bongasin Kino Engelin Kesäkinon ensimmäisen kerran kolme kesää sitten. Kirjasin paikan muistiinpanoihini ylös ajatellen, että tuonne on päästävä ja nopeasti. No, siinä meni sitten kolme kesää, ennen kuin me vihdoin ja viimein toissailtana kipitimme Cafe Engelin ihastuttavalle sisäpihalle katsomaan leffaa ulkoilmateatteriin.

SONY DSCSONY DSC

Kesäkino toimii nimensä mukaisin kesäisin. Leffat pyörivät kello 22.00 tai 22.30 alkaen Cafe Engelin sisäpihalla. Kesäkinoon pääsee sisään Cafe Engelin ovista osoitteesta Aleksanterinkatu 26.

Lippuja ei voi varata etukäteen, mutta niitä voi käydä ostamassa noin viikkoa ennen näytöstä Kino Engelin kassalta (osoite Sofiankatu 4). Liput maksavat 13 euroa, ja ne voi maksaa Smartumin kulttuuriseteleillä. Me emme olleet ostaneet lippuja etukäteen, vaan saavuimme paikalle 45 minuuttia ennen näytöksen alkua, jolloin lipunmyynti alkoi illan näytökseen. Saimme liput, ja pääsimme valitsemaan omat istumapaikkamme ensimmäisten joukosta.

SONY DSCSONY DSC

Leffaa odotellessa haimme Cafe Engelistä kahvit, ja kaivoimme omat eväämme esiin. Meillä oli mukana limut, Makuunin karkit ja pussi Estrellan Kickersejä (*saatu blogin kautta). Meidän kaivaessamme herkkuja esiin, totesi muutama lähellä oleva leffavieras, että miten he eivät olleet tajunneet ottaa omia herkkuja mukaan. Omia mässyjä ei kyllä välttämättä tarvitse kantaa mukanaan, sillä Cafe Engelistä voi ostaa leffaherkuiksi vaikka palan kakkua tai suolaista piirakkaa. Kyytipojaksi maistuu varmasti valkkari tai punkku (Kesäkinossa on A-oikeudet).

Meille maistui omat herkut oikein hyvin, ihanan suolaiset ja rapeat Kickersit toivat mukavaa helpotusta helteisen päivän päätteeksi. Ja ne Makuunin irttarit nyt vain kuuluvat leffailtaan. Hah!

kesäkino (2) kesäkino (3)-001kesäkino (5) kesäkino (6)

Illan leffa oli nimeltään Katmandu – taivaan peili, jossa sai nähdä karuja oloja, mutta myös upeita maisemia Nepalin vuorilta. Leffa oli kaunis.

Oli hassua istua ulkosalla, katsoa leffaa tummenevassa illassa, kuunnella kaduilla melskaavia nuoria ja tuntea iholla ihanan lämmin kesätuuli.

Leffan jälkeen kävelimme herran kanssa vielä pienen lenkin hiljaisessa Helsingissä, ennen kuin suuntasimme autolla kotiin. Kaduilla oli todella lämmin, vaikka kello oli jo melkein yksi yöllä. Lämpöasteita oli 25 ja fiilis oli kuin etelässä – tiedättekö sen tunteen, kun voi kävellä pienessä mekossa keskellä yötä? Niitä öitä ei Suomessa ole kovin montaa, oli ihanaa kokea se tiistaina.

Kino Engel

Sofiankatu 4, Helsinki
p. 0201 555 801
Kesäkinon sisäänkäynti osoitteessa Aleksanterinkatu 26

kesäkino (1)

2 Replies to “Kino Engelin Kesäkino ihastutti”

  1. Aivan ihana idea, pitää pistää paikka mieleen. 😉

    1. Laita ihmeessä! 🙂

Vastaa