Haukilahden paviljonki & uimaranta

Muutamaa päivää ennen kesäloman alkua suuntasimme herra Longfieldin sekä harmaan karvaisen kaverin kanssa päivälliselle Haukilahden paviljongin kesäiselle terassille. Olimme töiden jälkeen käyneet harmaan karvaisen kaverin kanssa toistamiseen akupunktiossa, ja kotimatkalla ilma oli niin aurinkoinen, että päräytimme mustalla pantterillamme (eli siis meidän autolla) kauniin Haukilahden läpi päätyen lopulta Haukilahden pienvenesatamaan.

Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki

Venesatamassa kun ollaan, on ravintolaan tervetulleita myös erilaiset karvakorvat. Löydettyämme pöydän aurinkoiselta terassilta meren tuntumasta, ei mennyt kuin pieni hetki kun harmaalle karvaiselle kaverille jo kiikutettiin tarjoilijan toimesta vesikippoa. Ystävällistä! Koiramme kiposta tulivat juomaan myös kolmen pikkuisen bulldoggin seurue, joka saapui isäntineen ja emäntineen terassille suoraan veneen kyydistä.

Haukilahden paviljongissa kävimme ensimmäisen kerran kesällä 2012, postauksenkin kirjoittelin parin vuoden takaisesta vierailusta. Viime kesänä emme talon maalausurakan takia ehtineet Haukilahdessa piipahtaa, mutta tänä kesänä palasimme sinne herkulliset salaatit ja hampurilaiset mielessämme.

Paikan bravuuri taitaa olla vuohenjuustosalaatti, joita näkee todella monen terassilla istuvan naisen edessä. Miehillä taasen on lähes poikkeuksestta edessään komea hampurilaisateria, joka vie nälän isoltakin mieheltä varmasti mennessään. Popsin maukkaan vuohenjuustosalaatin viime kerralla, joten tällä kertaa kokeilin jotain uutta. Eteeni tuotiin pian tilauksen teon jälkeen scampisalaatti, herran tilatessa maittavan pekoniburgerin.

Omaan selvästi hyvän kielitaidon, sillä kuvittelin saavani kampasimpukkasalaatin, mutta ei se scampi sitten ollutkaan kampasimpukka. Hah! Katkarapusalaatti oli kuitenkin herkullinen, joten hätä ei ollut kovin kummoinen. Herran burgeri oli törkeän hyvää, pari palaa ja useampi ranskis oli munkin ihan pakko maistaa (vikan palan sai harmaa karvainen kaveri).

Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki Haukilahden paviljonki

Viereisessä pöydässämme istui meidän ikäinen pariskunta, jolla oli selkeästi ongelmia SOMEn kanssa. Räpläsin tuttuun tapaani puhelintani (aika) paljon herran ollessa poissa, ja napsin puhelimellani (järkkäri oli kotona) kuvia annoksistamme sekä maisemista. Samalla nämä kaksi maailmanpelastajaa päättivät kohtuullisen isoon ääneen avautua mm. siitä, että SOMEen riippuvaisille tulisi ihan oikeasti järjestää vieroitushoitoloita. Meinasin jo kääntyä ja sanoa pari valittua sanaa, mutta päädyin kuitenkin vain naureskelemaan sisäisesti. Hitto, kirjoittaisivat ite blogia yhtä tiuhaan tahtiin kuin minä! Pakkohan sitä Instaa on päivittää, ja kuvia nyt vain tarvitaan postauksia varten.

Nyt siis järkkärit ja muut kamerat kouraan ja suunta kohti Haukilahtea! Heh.

p.s. Postaus ei lopu tähän, jatka skrollausta alaspäin.

Haukilahden paviljonki

Mellstenintie 12
Haukilahden venesatama
02170 Espoo
puh. 010 841 9190
varaukset@haukilahdenpaviljonki.fi

haukilahti Chow chow Chow chow Chow chow Chow chow

Jälkkärit jätimme Haukilahden paviljongissa väliin. Suuntasimme harmaan karvaisen kaverin kanssa venesataman toiselle puolelle, jossa sijaitsee Haukilahden uimaranta. Rannan tuntumassa toimii Cafe Mellsten, josta yritän saada oman postauksen vielä ennen syksyä aikaan.

Cafe Mellstenin jätskikiskalla käy maksuvälineenä käteisen lisäksi kortit. Tilasimme molemmat pari palloa jätskiä, joita lähdimme syömään rannalle. En yhtään ajatellut, ettei yleiselle uimarannalle saa viedä koiria, joten niinpä me kävelimme harmaan karvaisen kaverin kanssa ihan pokkana rantaa pitkin. Koiramme kävi välillä jopa uimassa.. Istahdimme pienen kävelylenkin päätteeksi kallioille, jossa harmaa karvainen kaveri sai syödä oman jätskipallonsa. Mahat täysinä ja maisemia ihaillen ilta venyi rennoissa tunnelmissa kalliolla istuskellen. Kyllä kesä on vaan ihanaa aikaa, siitä pitää nauttia än-yy-tee NYT!

haukilahti Chow chow

6 Replies to “Haukilahden paviljonki & uimaranta”

 1. Jäde on selvästi tosi hyvää ?!!!

  1. Kyllä! Kuumalla maistuu jätski ihan kaikille. 🙂

 2. Haukilahdessa on muuten koirille ihan oma uimarantakin. jossa näyttää olevan usein aika paljonkin mukavaa koiraporukkaa 😉 Siitä vaan rantapolkua Café Mellstenistä vielä vähän matkaa eteenpäin… Ja polun toisesta päästä löytyy vielä yksi kahvilakin – piskuinen Café Bella

  1. Kiitos tiedosta Minna! Täytyykin tutustua koirarantaan ja kahvilaan tarkemmin. Olemme käyneet koiramme kanssa Rajasaaressa pari kertaa.

   1. Ehkä törmätään rantapolulla 🙂 Minulla ei ole koiraa, mutta lapsia yleensä pyörii ympärillä vaihteleva lukumäärä (3 omaa ja niiden kavereita)

    1. Moikataan jos törmätään! 🙂 Meillä on mukana lähes aina harmaa chow chow.

Vastaa