Mustasaari (HKI)

MustasaariMustasaari

Suuntasimme eilen ystäväni kanssa Mustasaareen viettämään rentoa (ja todella kuumaa) kesäpäivää. Mustasaaresta mulle kertoi aiemmin kesällä työkaveri kysellessäni töissä(kin) vinkkejä lammasaitausten löytymiseen. Mustasaaresta niitä lampaita nimittäin löytyy. Tarkemmin sanottuna lampaat kuljeksivat vapaana Mustasaaren vieressä sijaitsevalla luonnontilaisella Hevossaarella. Lampaat saapuvat muutamien muiden eläinten (kanat ja puput) tapaan saarelle alkukesästä, ja viettävät siellä melkoisen leppoisia päiviä koko kesän ajan.

Etsiskelimme lampaita jokusen tovin ennen kuin törmäsimme niihin vadelmapuskissa. Aloin äännellä lampaille mystisillä äänillä, ja pian koko lauma alkoi määkiä mulle takaisin ja liikkua kummallisia ääniäni kohti. Lammaslauma kuitenkin ohitti minut, ja jatkoi matkaansa ystävääni kohden, joka lähti kävelemään tietä pitkin lammaslauma perässään. Kun ystäväni pysähtyi, pysähtyivät myös lampaat. Tunnettiin itsemme ihan lammaspaimeniksi! Hah!

Mustasaari lampaat Mustasaari lampaat Mustasaari lampaat Mustasaari lampaat Mustasaari lampaat Mustasaari lampaat Mustasaari lampaat

Mustasaari on Helsingin seurakuntien omistuksessa, mutta kaikki ovat tervetulleita saareen sen aukioloaikoina kesäisin (vuonna 2014 saari on auki yleisölle 3.6.-17.8.). Saari on päihteetön eikä sinne saa tuoda mukanaan koiria. Päihteetön saari, jossa kuljeskelee lampaita vapaana, oli odotetusti lapsiperheiden suosiossa. Mutta kyllä sekaan mahtui myös pari kolmekymppistä leidiä!

Lampaiden ihmettelyn jälkeen suuntasimme rannalle ja kaivoimme rantapyyhkeet esiin. Kävimme pulahtamassa pariin kertaan meressä, suunnittelimme syksyn yhteistä Berliinin matkaa ja juttelimme niitä näitä. Rannalla oli meidän lisäksi lapsiperheitä, vanhempia mummeleita sekä muutama hanhiperhe. Laituriin parkkeerasi myös pari melojaa, jotka tulivat Mustasaareen kahvi-/lounaspaussille. Mustasaaressa tarjoillaan nimittäin kehuttua lounasta kesäkuusta elokuuhun kello 12-14 vaivaisen 9 euron hintaan. Meidän piti mennä saareen lounaalle, mutta ystävälläni oli sen verran kova sushihimo, että päädyimme lopulta syömään Mustasaaressa sämpylät, ja kuuman rantapäivän jälkeen suuntasimme sushille Korjaamon Sushibar + Wineen.

MustasaariMustasaari Mustasaari Mustasaari Mustasaari MustasaariKorjaamon sushit, nam!

Mustasaari sijaitsee Seurasaaren selällä, Lauttasaaren pohjoispuolella. Saareen pääsee yhteysalus Walhallalla Taivallahden laiturista Hietsun kupeesta (Eteläisen Hesperiankadun päässä). Venematka kestää vajaan vartin ja edestakainen matka kustantaa 4 euroa (vain käteismaksu). Taivallahden laiturin vieressä on kohtuullisen paljon parkkipaikkoja autoille, joten saapuminen onnistuu myös omalla autolla.

Lauttojen aikataulut kannattaa kurkistaa Mustasaaren nettisivuilta. Nettisivuilta löytyy paljon muutakin infoa saaresta ja siellä järjestettävistä tapahtumista (lähinnä kirkollisia tapahtumia).

Mustasaari Mustasaari

2 Replies to “Mustasaari (HKI)”

  1. Lampaat ovat niin söpöisiä. Maalla ne yleensä tulevat kohti kovaa vauhtia juuri kun haluaisi kyykistellä ottamassa idyllisiä kuvia kauempana laiduntavasta laumasta. Kuviin tulee kuva uteliaita turpia.

    1. Miten ne ovatkin niin ihmisystävällisiä ja uteliaita? 🙂 Suunnitelimme töissä jo keväällä, että ottaisin meidän pihalle pari pässiä ja lammasta kesän ajaksi kun pidän elukoista niin kovin. Uuteen nurmikkoon ne eivät kyllä saisi kajota. 😉

Vastaa