Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella

Rehndahlin kotieläinpihalla vierailimme herra Longfieldin kanssa ensimmäistä kertaa kesällä 2012. Etsimme vielä tuolloin tonttia, ja yksi mielenkiintoinen tonttiehdokas sijaitsi aivan Rehndahlin kotieläinpihan lähettyvillä. Tutkiessamme tontin lähiseutuja, törmäsimme ihan sattumalta Rehndahlin kotieläinpihaan. Kesän 2012 käynnistä tein blogiin postauksen, mutta kurkataan tässä postauksessa miltä suloisessa Rehndahlissa näytti tämän vuoden heinäkuun alussa.

Rehndhal KirkkonummiRehndhal KirkkonummiRehndhal Kirkkonummi

Tällä kertaa raahasin Kirkkonummelle mukaani Omenaisen ja hänen pikkuisen tyttärensä. Ajattelin pikkuneidin pitävän paikan eläimistä hurjasti, mutta lopulta taisi käydä niin, että minä olin meidän kolmen hengen seurueesta se, joka oli eläimistä eniten innoissaan. Pikkuneiti nautti eniten paikan jättitrampoliinista, keinuista, liukumäestä sekä isosta traktorista, jonka istuimelle sai kivuta.

Rehndahlin kotieläinpihalle pääsee 10 euron sisäänpääsymaksua vastaan. Paikka on auki 10-16, mutta paikalta ei tarvitse poistua neljään mennessä, tärkeintä on, että saavut paikalle ennen kello neljää. Sisäänpääsymaksun jälkeen vastassa saattaa olla hyvinkin vapaana röhnöttäviä possuja! Rehndahlin parasta antia ovat juuri vapaana olevat eläimet (ei siellä sentään alpakat vapaina vastaan tule, mutta ainakin possut, lampaat, vuohet ja koirat kulkevat alueella täysin vapaina), joita saa rapsuttaa kaikessa rauhassa. Meidän vierailu lähti käyntiin possuja rapsuttamalla. Aika söpöjä!

Rehndhal Kirkkonummi Rehndhal Kirkkonummi Rehndhal Kirkkonummi

Possujen jälkeen pikkuneiti halusi hyppiä trampoliinissa, vaikka yritin kuinka houkutella häntä tulemaan ihastelemaan vielä hetkeksi röhiseviä possuja. Mutta tramppa oli kovempi juttu kuin musta minipossu, outoa. Hah!

Trampassa hyppimisen jälkeen ihastelimme söpöjä pupuja, joita oli isossa aitauksessa hirmuinen määrä! Pikkuiset karvapallot nukkuivat korissa päällekkäin, ja siellä minä taas inisin ja sössötin pupuille samalla kun pikkuneiti halusi mennä testaamaan löytämäänsä liukumäkeä.

Rehndhal Kirkkonummi Rehndhal KirkkonummiRehndhal Kirkkonummi Rehndhal Kirkkonummi

Ruskea-valkoiseen aasiin ihastuin myös suuresti. On vaikea kuvitella, että näinkin kauniista ja karvaisesta eläimestä lähtee niin julmetun ruma ja outo ääni! Ensimmäisen kerran kun aasi päästeli omituista ääntään, ihmettelimme Omenaisen kanssa ihan tosissaan äänen alkuperää, kunnes jossain välissä tajusimme, että se oli tietenkin aasi.

Ehkä koko reissun paras hetki oli kuitenkin vuohiin ja lampaisiin tutustuminen. Lauma vuohia, ja heidän sekaansa eksynyt yksinäinen lammas, söivät ruohoa kaikessa rauhassa pienellä rinteellä, jonne niitä sai mennä tutkimaan tarkemmin. Pikkuneidin jouduimme Omenaisen kanssa melkein pakottamaan yhteen ryhmäkuvaan vuohien kanssa, ennen kuin hän karkasi takaisin liukumäkeen. En tajua lapsia!

Pikkuneidin ollessa hurjassa liukumäessä, rapsuttelin minä vuohia ja lammasta. Yksi vuohista oli aika hauska, se tuli ihan lähelle ja tunki naamansa melkein syliini. Siinä se sitten jökötti ja minä kiltisti rapsuttelin sitä pitkän tovin. Myös iso musta-valkoinen lammas oli varsin kiltti tapaus. Menin sen viereen maahan ja juttelin sille kaikkea omituista. Jossain vaiheessa lammaskin nousi ja tunki naamansa vuohtakin lähemmäs mun syliä. Se oli hurjan ihanaa (eläinrakas ihminen pitää ihmisrakkaista elämistä).

Rehndhal Kirkkonummi Rehndhal Kirkkonummi Rehndhal KirkkonummiRehndhal Kirkkonummi

Rehndahlin kotieläinpiha on melko mäkisellä alueella. Rattaiden kanssa pääsee varmasti suht hyvin etenemään, mutta ihan joka paikkaan ei rattaiden kanssa ole asiaa. Me kipusimme Omenaisen ja pikkuneidin kanssa korkealle kalliolle, josta avautui hienot maisemat yli kotieläinpihan. Alue on valtavan iso, ja sen kunnossapitämisessä on varmasti hurjan iso homma.

Kallioille kapuamisen jälkeen törmäsimme suhteellisen pulskaan ruskeaan alpakkaan, joka jaksoi naurattaa meitä kaikkia kolmea! Huvittava tapaus. Hahha!

Rehndhal Kirkkonummi Rehndhal Kirkkonummi Rehndhal Kirkkonummi

Kotieläinpihalla voi erillistä maksua vastaan päästä myös pienelle poniratsastukselle. Paikassa toimii käsittääkseni myös ihan oikeita ratsastuskursseja, niistä kiinnostuiden kannattaa tutkia asiaa enemmän Rehndahlin kotisivuilta.

Meidän vierailumme aikana heinäkuun alussa kotieläinpihan lähettyvillä olevassa Maatilapuodissa oli käynnissä suvipäivät, jonne suuntasimme Rehndahlissa käynnin jälkeen. Suvipäivien aikana Maatilapuodin pihamaalla oli mahdollisuus poniratsastukseen Rehndahlin poneilla, ja sinne me toki menimme. Pikkuneiti pääsi paljon odotetulle ratsastuskierrokselle, jonka jälkeen nautimme vielä grillimakkarat ja suklaamansikat Maatilapuodin takapihalla.

Päivä oli varsin onnistunut ja ihanan kesäinen! Kirkkonummelle kannattaa suunnata kesäretkelle, jos lomaa on vielä jäljellä, ja pikkuneidit ja -pojat pitävät eläimistä (ja trampoista, keinuista ja liukumäistä)!

Rehndhal KirkkonummiRehndhal Kirkkonummi

2 Replies to “Rehndahlin kotieläinpiha Kirkkonummella”

  1. Hyvin tunnuitte viihtyvän Rehndahlissa! Itsekin ihastuin paikkaan aikanaan ja nykyisin käymmekin tyttäreni kanssa siellä ratsastamassa. Se mustavalkoinen lammas, Honkie on itseasiassa pässi ja rakastaa yli kaiken hellittelyhetkiä ihmisten kanssa 🙂 kiva kirjoitus, joka ilahdutti rehndahlin vakkarikävijää 🙂

    1. Ai sen nimi on Honkie! Kiitos tiedosta. 🙂 Rehndahl on varmasti tosi idyllinen ja upea ratsastuspaikka – mukavia hetkiä heppojen selässä teille molemmille!

Vastaa