Me löydettiin lampaita, mutta..

Muistatteko kun aiemmin kesällä kyselin teiltäkin apua lammaslaitumen löytämiseen? Dåvitsin laidun -postaukseen nimimerkki Kaurahiutale kertoi mulle lopulta tarkat koordinaatit Sotungissa sijaitsevalla lammaslaitumulle, ja sinne me sitten tällä viikolla vihdoin mentiin. Suuret kiitokset vielä Kaurahiutaleelle, koordinaattien lähettäminen oli tosi kiltisti tehty!

lampaat ja chow chowlammas lammas lammas

Tarkoituksena oli päästä katsomaan lampaita harmaan karvaisen kaverin kanssa ihan aidan vierestä, jotta koiramme voisi nuuskia ja pussailla rohkeimpien lampaiden kanssa ihan rauhassa. Harmaa karvainen kaveri piti nuorempana leidinä kamalasti lampaista ja erityisesti niiden korvien nuolemisesta.

Löydettyämme lampaat jätimme auton läheiselle bussipysäkille parkkiin, ja lähdimme tallustamaan kohti lampaita. Harmaa karvainen kaveri vikisi innoissaan, lampaat alkoivat määkiä meille ja minä viritin kameran asetukset valmiiksi. Kaikki vaikutti hyvältä.

lammaslampaat ja chow chow lampaat ja chow chow lampaat ja chow chow

Päästyämme pusikoiden lävitse lampaiden luokse, saapui pari rohkeinta lammasta heti meidän viereen. Lässytin lampaille ja harmaalle karvaiselle kaverille innoissani. Koiramme nuuhkaisi lampaita nopeasti, ja kääntyi sen jälkeen POIS. Yritin lässyttää hänelle lisää vieressä olevista lampaista, mutta meidän vanhaa mummoa ei kiinnostanut sitten yhtään! Hitto.

Jossain vaiheessa koiramme käänsi kokonaan selkänsä ja kävi makaamaan aidan viereen selkä kohti lampaita. Olin vähän harmistunut. Rohkeimmat lampaat tunkivat naamojansa koiramme karvoihin aidan läpi, mutta mikään ei auttanut. Lampaat olivat menneen talven lumia.

lampaat ja chow chow lampaat ja chow chow lampaat ja chow chowlampaat ja chow chow lampaat ja chow chow

Ja se siitä sitten. Ihastelimme ja rapsutimme lampaita herra Longfieldin kanssa pitkän tovin, samalla kun harmaa karvainen kaveri makasi katse lampaista pois päin jaloissamme. Ison vaivan olimme tehneet, että saisimme koiramme vielä kerran pussailemaan lampaita, ja sitten sitä ei edes kiinnosta. Törkeetä. Heh!

lampaat ja chow chow lampaat ja chow chow lampaat ja chow chowlampaat ja chow chow lampaat ja chow chow

8 Replies to “Me löydettiin lampaita, mutta..”

 1. ❤?❤

  Ei koira käskemällä pussaile… Tarmokaan ei läheskään aina ole innostunut lampaista, mutta välillä se haluaa kiihkeästi pestä niiden silmät ja korvat sekä ehkä kokeilla samalla (hellästi) miten sen kaverin kuono mahtuukaan omaan kitaan… Riippuu ihan millä tuulella Tarmo on.

  1. Ehkä meidän pitää käydä kurkkaamassa lampaita kesän aikana vielä toinenkin kerta. 🙂 Ehkä Koda ei vaan heti muistanut miten kivoista kavereista olikaan kyse! Oli kyllä aika hauskaa kun lampaat olivat niin kiinnostuneita koirastamme. Ihania. <3

 2. Ihanat lampaat,ne ovat niin hellyttäviä:) Asuin täällä alussa jonkin aikaa pohjoisessa,ja usein tiellä piti pysähtyä kun lammaslauma käveli tien yli;D

  1. Oi! Lammaslauma olisi upeaa nähdä vapaana luonnossa. 🙂 Nämäkin olivat niin mukavia kun tykkäsivät rapsutuksesta, erityisesti korvan vierestä. <3

 3. Heh, kiittämätön koira 😀

  1. Totta! Pakko mennä tuonne vielä tänä kesänä uudestaan ja katsoa jos lampaat kiinnostaisivat toisella kerralla. 🙂

 4. Ne oli varmaan Kodan mielestä väärät lampaat! Koda haistaa, että eri lampaat kyseessä kuin ennen… 🙂 Ehkä ensi kerralla sitten tutustuu jo paremmin. 🙂

  1. Joo pitää käydä uudestaan. 🙂 Ehkä Koda vaan syttyy näin vanhemmiten vähän hitaammin. Nyt sentään tiedetään missä ne lampaat on, niitä on helppo käydä kurkkaamassa kun käy äidin ja isän luona kylässä.

Vastaa