Juhannus oli..

.. kauniita suomalaisia mökkimaisemia

Ajoimme juhannukseksi Omenaisen anopin ja appiukon mökille Jaalaan. Kaunis paikka!

SONY DSC juhannus juhannus juhannus

mökkitie
mökkitie

.. karkkisusheja

Ostin 13 euroa irttareita Makuunista ja kaksi pussia lakunarua. Karkit kaadettiin kesäkeittiön pöydälle, ja sitten kuusihenkinen juhannusporukka kävi niihin käsiksi. Hetkessä olimme tehneet upeita ja herkullisia karkkisusheja. Toisessa hetkessä ne oli syöty. Loistava idea, vaikka itse sanonkin. Saa matkia!

karkkisushi juhannus karkkisushi juhannus karkkisushi juhannus karkkisushi juhannus

.. hyvää grilliruokaa

Juhannusaattona grillattiin porukalla kesäkeittiössä. Me olimme herra Longfieldin kanssa lihavastaavia, ja niinpä kiikutimme mökille ison kasan Atrialta saatuja grillilihoja. Kaikki syötiin. Lihojen lisäksi tarjolla oli pekoniin käärittyjä sulatejuustoherkkusieniä, salaattia, Omenaisen tekemää tsatsikia ja uusia perunoita. Nam!

juhannus grilliruoka juhannus grilliruoka juhannus grilliruoka

.. tikanheittoa

Pelasin poikien kanssa pari erää tikkaa. Pelin nimi oli ”ysi”. Olin aika hyvä, ja voittokin oli suht lähellä.

tikkakisa

.. saunomista

Saunottiin porukalla vieri vieressä pienehkössä puusaunassa pari tuntia. Oli huippua.

juhannussauna

.. uimista todella kylmässä järvessä

Jokunen drinkki siihen vaadittiin, mutta jokainen meistä heitti myöhään juhannusiltana talviturkin. Hypättiin käsikädessä – ensin tytöt ja sitten pojat. Ja sen jälkeen vielä sekaporukassa. Vesi oli kylmää. En ymmärrä miten pystyin siihen (ja miten en saanut myöhemmin flunssaa!).

järvi

nousin ekana pintaan
nousin ekana pintaan

.. yögrillausta

Makkaraa ja päivälliseltä ylijääneitä salaatteja. Yön pikkutunneilla tulinen makkara maistui makoisalta. Oli varmasti hyvä idea syödä keskellä yötä, aamun olotilaa se helpotti ihan varmasti. Herra Longfield ei muista vieläkään, että grillasimme toistamiseen. Kuvassa hän kuitenkin todistetusti syö hyvällä ruokahalulla. Hah!

juhannus yögrillaus

.. jorailua ja harmonikan soittoa

Tästä ei ole julkaisukelpoista kuvamateriaalia. Illan kuumin biisi taisi yllättäen olla JVG:n ja Anna Abreun Huominen on huomenna. Eiku ei ollutkaan! Kuumin biisi soitettiin harmonikalla, kurkkaa juhannuksena julkaistu video blogin Instagramista!

.. aamulenkki harmaan karvaisen kaverin kanssa aivan liian aikaisin aamulla

Pikalenkki koiran kanssa ja äkkiä takaisin nukkumaan. Aamu oli ihanan raikas sateisen yön jälkeen. Nukuin kuin tukki herran kainalossa pikkuisessa aitassa makuupussin alla.

juhannus juhannus

.. väsymystä ja lepoa

Välillä piti ottaa rauhallisemmin ja kerätä voimia riippumatossa. Sen jälkeen jaksoi taas!

riippumatto

.. kauniita järvimaisemia

Jaalassa sijaitseva mökki on järven rannalla. Näihin maisemiin ei voi varmasti kyllästyä ihan helposti.

Jaala mökki Jaala mökki Jaala mökki Jaala mökki Jaala mökki

.. lisää grillisafkaa

Juhannuspäivänä syötiin taas hyvin. Lisää lihaa grilliin, kasvis-valkosipulinyyttejä, oliivi-salaattia, perunoita, vesimelonia ja eiliseltä ylijäänyttä tsatsikia. Masut saatiin täyteen, mutta tilaa jätettiin ihan vähän myös jälkkärille.

juhannus juhannussafkaa

.. muurinpohjalettuja

Jälkkäriksi paistoimme muurinpohjalettuja. Voi nam! Minä ja Omenainen hoidettiin paistopuoli, ja kyllä se muutaman harjoituskappaleen jälkeen onnistui myös minulta.

Lettujen kanssa tarjolla oli sokeria ja hilloa. Jälkkäripöytää koristi myös Omenaisen anopin tekemä kahvikakku. Tältä kesän kuuluu maistua!

muurinpohjalettu muurinpohjalettu muurinpohjalettu

Juhannus oli myös (välillä) aurinkoinen ja ennen kaikkea nauravainen! Kiitos ihanalle jussipoppoolle!

Myös Jouda (tai Youda tai Yoda tai Joda) kiittää. Heh!

juhannusjuhannusjuhannusjuhannus

6 Replies to “Juhannus oli..”

 1. Olipa kiva palata takaisin hauskoihin juhannustunnelmiin! 🙂 Kiitos seurasta!

  1. Postauksen teko vähän venyi, mutta hyvä vähän myöhään kuin ei koskaan. Oikein lämmintä ja hauskaa kesää! 🙂

 2. Naurattaa taas tuo iltagrillailu.. jännä miten se muisti pikkuisen pätkiikin. Mutta veden lämpötilan muistaa 😀

  1. Hahhaah! Oltiin eilen Haukilahden rantsulla ja kyltin mukaan vesi olisi ollut 22-asteista. Siellä mä voisin jo uiskennella. Juhannuksena vesi oli varmasti jotain 10-asteista. Hyrrr! Onneksi pääsi heti saunaan lämmittelemään. 🙂

 3. Kahta asiaa en kestä katsella suomalaisista blogeista juuri nyt: ihania kesätunnelmia (mökkimaisemat!) ja irtokarkit (voi mikä himo iskee!).

  Mut hei, miten mä nyt vasta huomasin, että olit kommentoinut mun blogiin joskus puolitoista vuotta sitten! Vaikka olen lukenut blogiasi siitä lähtien, kun veli siitä vinkkasi eli KAUAN. En taida olla kovin aktiivinen blogini puolella nykyään. Eniwei, tosi kiva lueskella myös tätä sun blogia, jossa on tosiaan tätä silmänruokaa enemmänkin 🙂 Tilaan kyllä aktiivisesti vaikka en kommentoikaan, koska käytän yleensä pädiä jossa kommentointi ei onnistu.

  Nauttikaa Suomen kesästä!

  1. Kiitos kommentista Anna! 🙂 Mäkin olen lueskellut sun blogia. Kesästä tulee tosiaan nauttia kaikin rinnoin varsinkin nyt kun ollaan lomalla. Kesä menee niin nopeasti ohi ja pian saa taas vetää talvisaappaita jalkaan. Mutta niitä ei mietitä vielä vähään aikaan! 🙂

Vastaa