Grilliherkkujen kaveri: Sitruunamajoneesi

Juhannusviikolla meille saapui kaksi reipasta maalariapulaista. Viime vuonnahan maalasimme koko kesäloman taloa, ja lopulta homma alkoi suoraan sanottuna ketuttaa niin paljon, että ison terassin kaiteet jäivät viime kesänä maalaamatta. Jotta tämän vuoden kesälomat eivät menisi ihan kokonaan rakennushommien parissa, olemme yrittäneet ahkeroida keskeneräisiä piha- ym. hommia koko kevään ja alkukesän ajan. Paljon olemme yhdessä saaneet aikaan, ja näyttää vahvasti siltä, että kesälomalla ehdimme tehdä muutakin kuin väkertää piha- ja raksahommia. Hyvä me!

Aloitin kaiteiden maalauksen yksikseni keväällä. Juhannusviikolla pensselin otti käteen yhtäaikaa neljä henkeä, ja hitsi homma kävi porukalla nopeasti! Saimme yhdessä illassa melkein kaikki kaiteet maalattua yhteen kertaan – valmis valkoinen pinta näytti kaiteissa ihanalta. Toinen maalikerros pitää vielä maalata, sen tekee kuitenkin ensimmäistä kerrosta nopeammin, sillä puu ei ime maalia enää niin paljon.

Kannustalo Vihervaara maalaus Kannustalo Vihervaara maalaus Kannustalo Vihervaara maalaus

Kun maalaushommat oli saatu illan osalta päätökseen, oli aika käydä syömään. Tungimme uuniin grillivastusten alle Atrian bbq-marinoitua broilerin grillileikettä (*saatu blogin kautta) sekä lohkoperunoita. Lisäksi teimme raikasta salaattia, paistoimme pannulle suippopaprikan palasia ja teimme sitruunamajoneesia. Nam nam!

Sitruunamajoneesi oli herkullista grillatun kanan kanssa. Veimme samaa majoneesia myös juhannuksena mökille, jossa sitä syötiin makkaroiden ja muiden grillilihojen kanssa. Kantsii kokeilla! Majoneesin teko onnistuu nopeasti, ja kun makujen antaa tiivistyä jääkaapissa vaikka seuraavaan päivään, on makuelämys vieläkin parempi.

Sitruunamajoneesi

  • 1 dl majoneesia (Hellmann’s Original)
  • ½ dl ranskankermaa
  • ½ tl dijoninsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua

1. Sekoita majoneesi, ranskankerma, dijoninsinappi ja sitruunamehu. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

sitruunamajoneesi sitruunamajoneesi sitruunamajoneesi sitruunamajoneesi

Ruokaa odotellessa pelasimme Epäillyt-lautapeliä. Ruoan jälkeen kaivoimme esiin vielä Party & Co- sekä Party Alias -lautapelit. Pelailun ohessa ehdimme syödä myös jälkkärit. Kesän kunniaksi tarjolla oli jätskiä, tuoreita marjoja sekä kinuskikastiketta.

Ilta venyi myöhään pelailujen merkeissä. Vasta joskus yhden aikaan yöllä maalariapurit suuntasivat kotiin. Seuraavana päivänä oli töitä, ja kello laitettiin illalla suosiolla soimaan hieman normaalia myöhemmin. Aamulla töihin lähtiessä katsoimme hymyissä suin hienoja valkoisia kaiteita. Suuren suuri kiitos maalariapureille! Saimme yhdessä hurjan paljon aikaan muutaman hassun tunnin aikana.

lautapelijäätelöjäätelöjäätelö

One Reply to “Grilliherkkujen kaveri: Sitruunamajoneesi”

  1. […] Juhannusviikolla meille saapui kaksi reipasta maalariapulaista. Viime vuonnahan maalasimme koko kesäloman taloa, ja lopulta homma alkoi suoraan sanottuna ketuttaa niin Lue lisää » […]

Vastaa