Brunssi: Aula Cafe (TUR)

Toukokuun lopun Naantalin reissu piti päättää sunnuntaiaamuna piknikkiin Naantalin kauniissa maisemissa. Kävi kuitenkin niin, että lauantain upea aurinkoinen ilma muuttui sunnuntaina rankkasateeksi. Katsoimme pauhaavaa sadetta hotellin ikkunasta ja päätimme jättää piknikin väliin. Heh.

Päätimme skipata myös Naantalin kylpylän aamupalan, ja suunnata brunssille Turkuun. Reippaat kaksi vuotta sitten kävimme testaamassa Blankon kehutun brunssin, ja mietimme nytkin menisimmekö Blankoon uudestaan. Päädyimme kuitenkin lopulta varaamaan pöydän Aboa Vetus & Ars Nova -museossa sijaitsevasta Aula Cafesta.

Aula Cafe brunssi Aboa Vetus & Ars Nova

Aula Cafessa tarjoillaan tällä hetkellä lauantaisin kehuja kerännyttä jazzbrunssia, ja sunnuntaina perinteistä sunnuntaibuffettia. Aula Cafe sijaitsee nimensä mukaan aulassa. Pari vuotta sitten kävelimme Aula Cafen läpi vierailessamme Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, ja jo tuolloin huomasimme Aula Cafen viihtyisän terassin ja sisätilat. Museossa kannattaa muuten ihan ehdottomasti käydä! Siellä voi mm. kävellä aitojen keskiaikaisten Turun kaupunkiraunioiden keskellä. Ja museokierroksen jälkeen kannattaa piipahtaa varsin ihanassa museokaupassa, josta mukaan on tarttunut aina aika paljon kaikkea pientä kivaa. Mutta palataan takaisin brunssiin.

Aula Cafe brunssi Aboa Vetus & Ars Nova

Cafe Aulan sunnuntaibrunssi ei sisällä juurikaan perinteisiä aamiaisjuttuja. Brunssin/lounaan pääpaino on ruokaisissa salaateissa sekä päivän keitossa. Näiden lisäksi tarjolla on hyviä leipiä, lämpimiä karjalanpiirakoita sekä juustolautanen.

Kasvisruokailijat viihtyvät Cafe Aulassa hyvin, suurin osa salaateista oli kasvispohjaisia ja niihin sai halutessaan lisätä itse lihaisia juttuja kuten katkarapuja sekä kanaa. Salaatit olivat herkullisia, ja niissä oli käytetty varmasti tuoreita raaka-aineita. Vähän pitää antaa miinusta odottelusta. Jos jokin kippo pääsi tyhjentymään, sai täydennystä odotella yllättävän pitkään. Paikalla ei tuona sunnuntaina ollut kovin paljon porukkaa, joten voin vain kuvitella, kuinka ärsyttävää ruokia on odotella jos paikalla on enemmän porukkaa ja kipot tyhjentyvät nopeampaa tahtia.

Mahat olivat ennen jälkiruokia jo tosi täynnä. Tuhdit salaatit ja herkulliset karjalanpiirakat täyttivät mahan jälleen kerran salakavalasti.

Aula Cafe brunssi Aboa Vetus & Ars NovaAula Cafe brunssi Aboa Vetus & Ars Nova

Jälkkäripöydästä odotin eniten lämpimiä, paksuja amerikkalaistyylisiä pannukakkuja, sekä mahtavan muhkeaa suklaavaahtoa. En heti ymmärtänyt, että suklaavaahto tulisi syödä sellaisenaan, joten törkkäsin sitä ison kasan juuri keittiöstä tulleiden pannarien päälle. Oli aika makea yhdistelmä.

Makeasta yhdistelmästä huolimatta, pannarit ja suklaavaahto maistuivat herkulliselta ison kahvimukin kanssa. Herra Longfield maisteli myös omenacrumblea, jonka minä jätin allergian takia väliin. Masut olivat piukassa kun nousimme brunssipöydästä. Ennen lähtöä kävimme vielä ostoksilla museokaupassa, josta tarttui tällä kertaa pari juttua kotiin sekä tuliaisia ja koiranhoitopalkkio vanhemmilleni.

Aula Cafen brunssi on varmasti kirinyt hyväksi kilpailijaksi Blankon rinnalle. Pidän siitä, miten kivasti museon aula on otettu hyötykäyttöön, tästä voisi moni muukin museo ottaa vinkkiä!

Aula Cafe brunssi Aboa Vetus & Ars Nova

Vastaa