Päärynä-hunajasalaatti

Järkkäämissäni Clothing swap -kekkereissä oli tarjolla suolaisen salami-paprikapiirakan lisäksi mm. salaattia. Päädyin pitkän pohdinnan jälkeen tekemään Keltaisen keittiön Jarkon salaattia. Söimme kyseistä salaattia herra Longfieldin kanssa Martinan ja Henkan kihlajaisbrunssilla, ja pidin salaatista kovasti. Nimesin tekemäni salaatin hieman tylsemmin, sillä en yhtään tiedä kuka Jarkko on. Meillä salaatti kulkee siis nimellä päärynä-hunajasalaatti.

päärynä-hunajasalaatti päärynä-hunajasalaatti

Salaatti on maukas, ja siinä oleva hunaja sekä päärynä antavat siihen kivaa vaihtelua. Kovin usein (lue: varmaan koskaan) en ole päärynää salaatissa käyttänyt. Liekö johtunut siitä, että liukkaan päärynän kuoriminen ja paloittelu on aika ärsyttävää puuhaa. Liukkaat päärynäviipaleet lentelivät pitkin keittiötasoa yrittäessäni leikata niitä sopiviksi paloiksi. Lopulta sain kaksi isoa päärynää paloiteltua, ja palatkin päätyivät salaattikippoon, vaikka muutama mätkähti käsistäni lattialle (ne heitettiin roskiin).

Salaatissa käyttämäni päärynät olivat kypsyysasteltaan täydelliset, tosi pehmeät ja mehukkaat. Salaattiin aion kuitenkin jatkossa valita hieman raa’at päärynät, sillä kypsät päärynän palaset laskivat alleen aika paljon nesteitä. Eihän se toki makuun vaikuttanut mitenkään, mutta salaattikipon pohja näytti vähän ällöltä kun siellä lillui nestettä.

päärynä-hunajasalaatti päärynä-hunajasalaatti

Päärynä-hunajasalaatti

 • 1-2 rs valmista salaattisekoitusta
 • 1-2 rs kirsikkatomaatteja
 • 2 kpl isoa päärynää
 • 1 pss pähkinäsekoitusta
 • juoksevaa hunajaa
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • parmesaania

1. Huuhtele salaatti ja kirsikkatomaatit kraanan alla. Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan. Kuori ja paloittele päärynä sopiviksi suupaloiksi. Raasta parmesaani isohkoiksi lastuiksi.

2. Sekoita salaatti, tomaatit, päärynä ja pähkinät sekaisin. Lorauta päälle runsaasti juoksevaa hunajaa. Ripottele päälle rouhittua mustapippuria sekä suolaa. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla. Ja sitten vain herkuttelemaan!

päärynä-hunajasalaatti

7 Replies to “Päärynä-hunajasalaatti”

 1. […] Järkkäämissäni Clothing swap -kekkereissä oli tarjolla suolaisen salami-paprikapiirakan lisäksi mm. salaattia. Päädyin pitkän pohdinnan jälkeen tekemään Keltaisen keittiön Lue lisää » […]

 2. Nimetön says: Vastaa

  Houkuttelevan näköinen salaatti!

  Hedelmät ovat ihania salaatissa. Päärynän lisäksi laitan usein vesimelonia, nektariinia, mansikkaa…

  1. Miten en olekkaan käyttänyt hedelmiä juuri yhtään salaateissa, aina sinne tulee törkättyä vain kasviksia ja mm. juustoja. Täytyy ottaa kesällä itseä niskasta kiinni!

 3. Jee, tuttu salaatti! Tää on kyllä niin hyvää.

  1. Herkullista kyllä! Upposi hyvin vieraille, ja toki myös emännälle. 🙂

 4. Näyttääpä herkulliselta ja ihana salaattikulho!

  Päärynä sopii ihanasti juustojen kanssa salaattiin. Opin eräältä ystävältä hyvin samantyyppisen reseptin jokunen vuosi sitten, sitä tehtiin usein silloin mutta nyt on taas unohtunut tehdä ko. salaattia, täytyypä laittaa kesän ruokalistalle tämän innoittamana 🙂

  1. Puinen salaattikulho on kirppislöytöjä. 🙂 Tarjoushaukka on ollut jälleen liikkeellä!

Vastaa