Leivontapäivän pannukakku

En tiedä muistaako kukaan, mutta meillä vietetiin leivontapäivää toukokuussa. Mukana oli Paikka elämässä -blogin Omenainen pikkuisen tyttärensä kanssa. Leivontapäivä aloitettiin nakkipiilojen tekemisellä, joiden reseptin julkaisin blogissa jo toukokuun puolella.

Suolaisten nakkipiilojen jälkeen piti tietenkin saada myös jotain makeaa, joten niinpä me laitoimme pikkuneidin kanssa essut päälle ja aloimme tehdä yhdessä pannukakkua.

pannukakkupannukakkupannukakku pannukakku

Pannukakku on helppo ja nopea tehdä, joten sen voi loistavasti kokata yhdessä lasten kanssa. Ainesosia on vähän, ja valmistukseen ei vaadita isoja tai vaikeasti käytettäviä keittiövälineitä. Ja ennen kaikkea pannarin tekemisessä määrät eivät ole niin justiinsa, joten ei haittaa vaikka taikinaan lorahtaa vahingossa hieman liikaa maitoa. Yhdessä tekeminen on pääasiassa.

Omasta mielestäni äitini tekee maailman parasta pannukakkua. Äidin tekemä pannari on paksua ja siinä on kämmenen kokoisia ilmakuplia sekä tumma rapea pinta. Leivontapäivään en ehtinyt kysyä äidiltäni hänen huippusalaista pannukakkureseptiään, joten kaivoin sopivalta kuulostavan googlesta.

Pannukakku

uunipellillinen

 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 1½ dl sokeria
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 8 dl maitoa
 • 2 kpl luomu kananmunia
 • 100 g sulatettua voita/margariinia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, kananmunat sekä sulatettu, jäähtynyt voi tai margariini. Sekoita vispilällä hyvin sekaisin.

2. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.

pannukakku pannukakku

Tekemämme pannukakku ei ollut yhtä huokoista ja ilmavaa kuin äitini tekemä, mutta herkulliselta se maistui jäätelön ja marjojen kanssa. Nam! Pöytään saatiin herkkujen lisäksi myös kaksi valkovuokkoa, jotka pikkuneiti haki minulle ja äidilleen pihalta. Söpöä.

Leipomusten ohessa harmaa karvainen kaveri sai osallistua pikkuneidin leikkeihin. Koiramme ei oikeastaan koskaan tee (juuri) mitään, ja nytkin hän tyytyi vain makaamaan paikoillaan, samalla kun pikkuneiti asetteli mm. nallekarhun makaamaan koiramme paksun turkin päälle. Kyllä karhun kelpasi siinä lökötellä.

Illan päätteeksi menimme kaikki kolme sänkyyn lukemaan pikkuneidille ostamaani Puppe-kirjaa, joka kantoi nimeä Puppe leipoo. Leivontapäivä sai arvoisensa päätöksen ja pikkuneiti toivottavasti mukavan muiston!

chow chowpannukakku

5 Replies to “Leivontapäivän pannukakku”

 1. […] En tiedä muistaako kukaan, mutta meillä vietetiin leivontapäivää toukokuussa. Mukana oli Paikka elämässä -blogin Omenainen pikkuisen tyttärensä kanssa. Lue lisää » […]

 2. Tämä on jäänyt pikkuneidin mieleen lähtemättömästi. Puppekirja on lempi iltasatu ja sitten aina jutellaan keneltä kirja on saatu ja pikkuneiti muistaa aina jutella iltaisin herra ja rouva Longfieldistä 🙂 Tuossa järjestyksessä.. Heh!

  1. Hiton herra Longfield.. 😉 No ei, onhan se ihana tietää, että herra osaa olla luonnollisesti lasten kanssa. Mä sähellän ja yritän aina liikaa. 🙂

 3. Voi miten soma postaus <3 Ja pannari näyttää herkulliselta.

  1. Kiitos Taikakivi. Postauksesta tuli ihan itsestään soma, sillä pikkuneiti on niin soma. 🙂

Vastaa