Äitienpäivälounas Sotungin Nygårdsissa

Äitienpäivänä suuntasimme siskoni, herra Longfieldin sekä tietenkin äitini kanssa syömään äitienpäivälounasta Sotungissa sijaitsevaan Nygårdsin kartanoon. Nygårdsissa ei ole vakituista ravintolatoimintaa, mutta kerran vuodessa ovet avataan yleisölle. Äitienpäivälounaan ruokapuolesta pitää huolen News Catering, jonka kautta monet Nygårdsissa esim. häitään pitävät pariskunnat tilaavat juhlissaan tarjottavat sapuskat. Nygårdsin kartanoa voi varata yksityistilaisuuksiin, ja tosiaan kerran vuodessa ovet ovat avoinna kaikille, ilman erikseen varattua yksityistilaisuutta.

Nygårds SotunkiNygårds Sotunki

Näkymät terassilta
Kaunis näkymä terassilta takapihalle

Me lounastimme Nygårdissa ensimmäistä kertaa viime vuoden äitienpäivänä. Sain tämän vuoden alkukeväästä yhteydenoton News Cateringista, jossa kiiteltiin ja kehuttiin edellisenä vuonna kirjoittamaani postausta äitienpäivälounaasta, ja samalla kysyttiin olisinko halukas tulemaan paikalle äitini kanssa myös tänä vuonna. Tottahan toki olin! Raahasin äitini lisäksi paikalle herra Longfieldin sekä siskoni. Isäni huiteli äijäporukalla äitienpäivän tienoilla lätkän MM-kisoissa Minskissä, ja siskoni mies jätti lounaan tänä vuonna väliin, joten herra Longfield oli ainoa miespuolinen henkilö seurueessamme. Mutta ei se häntä haitannut, ruoka on kuulemma sen verran hyvää, että pari tuntia menee kuin siivillä puheliaassa naisporukassakin. Heheh.

Olin varannut meille pöydän ensimmäiseen kattaukseen kello 11.30. Meidät ohjattiin ihanan valoisaan erkkeriin, jossa saimme olla suhteellisen rauhassa. Ensimmäinen kattaus oli nimittäin aivan täynnä, ja paikalla oli porukkaa runsaasti. Tämä oli minusta tosi hyvä juttu. On ihanaa, että ihmiset ovat löytäneet tämän Sotungin ”metsissä” olevan helmen. Luulenpa, että erilaisille teemabrunsseille ja -lounaille olisi Nygårdsissa enemmänkin tilausta! Vink vink!!

Nygårds Sotunki

Nygårds Sotunki

Lounaan hintaan (39 euroa) kuului alkoholittomat alkudrinkit. Äitienpäivänä tarjolla ei ollut alkoholia, mutta hieman erikoisempia alkoholittomia limuja sekä muita juomia oli kyllä tarjolla. Me tilasimme herran kanssa kotimaisen Laitilan sitruunasoodat, muu seurue joi alkudrinkkien jälkeen vettä.

Alkupalapöydältä osasin odottaa paljon, sillä jo viime vuonna se osoittautui erityisen hyväksi. Ja niin kävi myös tänä vuonna. Kirsikkatomaatti-mozzarellasalaatin tomaatit maistuivat kesältä – näin maukkaita tomaatteja en ole sitten viime kesän syönyt. Salaatin kruunasi pestoöljy, jota lorautin salaatin päälle ison kasan. Myös varhaisperuna-kevätsipulisalaatti oli todella herkullista. Kunhan uudet perunat vain tulevat kauppoihin, aikoo tämä leidi kokeilla kyseisen salaatin tekoa myös kotona. Salaatti maistuisi oivalta (rasvaisten) grillilihojen ja -makkaroiden lisukkeena.

Alkupalapöydän kalaosasto sai myös seurueeltamme paljon kiitosta. Lämminsavustettu siika sekä tillimarinoitu lohi maistuivat juuri niin hyviltä ja tuoreilta kuin ne kuulostivatkin. Kalojen ja salaattien kaverina alkupalapöydässä oli myös useampi tosi hyvä (ja tosi tuhti) kastike, joihin upotti täyden haarukan ennen suuhun laittamaista enemmän kuin mielellään.

Nygårds Sotunki Nygårds Sotunki Nygårds SotunkiNygårds Sotunki

Pääruokien kanssa meillä kävi vähän nolosti. Ahdoimme alkupaloja niin paljon masuihimme (koska me opitaan ettei tarvitse ahnehtia?!), että pääruokalautasille oli mahdonta nostaa kovin paljon tavaraa. Minä söin karitsan paahtopaistia alkupalapöydän salaattien kera, todeten karitsan olleen hirmuisen hyvää. Myös äitini ja siskoni kehuivat karitsaa maasta taivaisiin. Herra oli kovin miehekkäällä päällä, ja ahtoi sisuksiinsa ylikypsää naudan etuselkää sekä salvia-paahdettua kananpojan rintaa. Hyviä kuulemma nekin.

Nygårds Sotunki

Ennen jälkkäreitä pidimme pienen tauon. Annoin äidilleni äitienpäivälahjan, ja sitten me hölöttelimme niitä näitä. Eniten juttelimme äitini ja siskoni yhteisestä kylpyläreissusta Saarenmaalle, jossa he olivat olleet juuri ennen äitienpäivää keräämässä voimia. Matkaan oli kuulunut paljon kylpylähoitoja sekä kävelyä kauniin keväisessä ilmassa. Reissu kuulosti oikein onnistuneelta!

Jälkkäreiden kanssa oli tarjolla kahvia ja teetä. Minä jouduin jättämään muhkean omenapiirakan allergian takia väliin, mutta söin herkullisia tuulihattuja sekä palan suklaakakkua. Herra Longfield totesi, että omenapiirakan kanssa olisi voinut olla tarjolla vaniljakastiketta. Suklaakakun kaverina vaniljakastike olisi myös mennyt, sillä kakku oli meidän mielestämme hieman kuivaa. Vaniljajäätelö olisi sopinut kakun kanssa myös tosi hyvin.

Mahat täysinä suuntasimme lounaan jälkeen pihalle. Otimme yhteiskuvia äitienpäivän kunniaksi, ja ihailimme keväistä ja aurinkoista ilmaa! Me jatkoimme herran kanssa lounaalta matkaa anoppini luokse, jossa me tietenkin söimme – mitenkäs muutenkaan! UGH!

Kiitokset News Catering sekä Nygårdsin kartano onnistuneesta ja herkullisesta äitienpäivästä!

Nygårds SotunkiNygårds Sotunki

Nygårds Sotunki

Vastaa