Kesäilta Naantalissa

Kirjoittelen tätä postausta laiturilla Naantalin ilta-auringossa (kuvan voit kurkata Instasta). Päällä on kukkainen maximekko, ja kesä tuntuu iholla – on lämmintä, vaikka kello on 21.30. Herra Longfieldin peppu toimii tietokonepöytänä ja iPhone antaa läppärille verkon nettiin. Samalla kun kirjoittelen postausta, herra surffaa iPadilla netissä lukien äskeisen hitsin upean Tsekki-Suomi pelin uutisia (pelin katsoimme hotellin aulassa muiden pelistä kiinnostuneiden hotellivieraiden kanssa). Näin romanttista meillä täällä. Heh!

Naantali
Pitsimaximekko on kotoisin New Yorkin Century21:stä.

Naantali Naantali Naantali

Tulimme viettämään viikonlopuksi minilomaa Naantalin kylpylään. Paikalle meidän piti tulla jo eilen heti kahden aikaan päivällä, mutta maatyömiehen ollessa tontilla hommissa, emme raaskineet millään lähteä kotoa pois. Lopulta kolmen aikaan aloimme vasta pakata ja tehdä lähtöä. Pakkailujen jälkeen veimme harmaan karvaisen kaverin vanhemmilleni hoitoon, ja lähdimme ajamaan kohti Naantalia.

Perillä meitä odotti ihanan lämmin ilta! Heitimme tavarat hotellihuoneeseen ja suuntasimme oikopäätä kävellen Naantalin vanhaan kaupunkiin. Vanhan kaupungin satamassa oli illalla kova meno päällä. Vene-messut ovat rantautuneet viikonlopuksi Naantaliin, ja messuporukkaa oli paikalla kohtuullisen paljon. Paikalliset, messuväki sekä muut turistit olivat pakkautuneet sataman ravintoloihin ja niin teimme mekin. Istahdimme alas aurinkoiselle ravintola Uusi Killan terassille ja tilasimme viinit ja oluet. Kylmä valkkari maistui täydelliseltä lämpimässä illassa.

naantali

naantali

Lasillisten jälkeen mahassa alkoi kurnia. Sataman ravintolat näyttivät niin houkuttelevilta, että päätimme vaihtaa ravintolaa päästäksemme aistimaan mahdollisimman monta tunnelmallisen näköistä paikkaa. Pienen köpöttelyn jälkeen istuimme Rantaravintolan terassilla ruokalistat kädessämme. Päädyimme tilaamaan salamipitsan puoliksi (ja vähän lisää valkkaria ja olutta). Syömisen ohessa eräältä toiselta terassilta kaikui mukava tanssimusiikki, ja hymyileviä ihmisiä vilisi ohitsemme. Kyllä, kesä on täällä!

Naantali Naantali

Ruoan jälkeen päätimme lähteä metsästämään vielä terassia, josta saisi jätksiä. Valitettavasti emme sellaista enää löytäneet, joten päädyimme köpöttelemään vanhan kaupungin satamaa edestakaisin. Terassien koristevalot alkoivat syttyä, ja puheensorina nousi nousemistaan. Fiilis oli ihana. Auringon laskiessa lähdimme talsimaan takaisin hotellille. Matkalla saimme todistaa kaunista auringonlaskua, joka kyllä sinetöi upeasti ensimmäisen minilomapäivän illan!

Hotellin aulasta nappasimme vielä pienet karkkipussit hotellihuoneeseen. Niitä puputettiin leffan pyöriessä taustalla, mä kyllä nukahdin heti kun viimeinen karkki oli pussin pohjalta syöty. Zzzz..

Naantali

Naantali

Vastaa