Hellyttävät brownie-leppäkertut

Yhtä söpöä ja tyttömäistä postausta ei ole tässä blogissa varmasti koskaan ennen nähty! Postauksessa ovat pääosassa hellyttävät pinkit brownie-leppäkerttuleivokset, jotka kehittelin ihan itse Pauligin Presidentti Special Blend -makuparikisaan.

leppäkerttuleivos, ladybirdleppäkerttuleivos, ladybird

Idea keväisen tyttömäisiin leivoksiin lähti liikkeelle upean värisestä Special Blend -kahvipaketista, joka erottuu edukseen tavallisista kahvipaketeista liilan ja pinkin eri sävyjen ansiosta. Kahvipaketin nähdessäni mieleeni tulivat heti PiPin kahviastiani, ja päätin siltä istumalta yhdistää makuparikisaan marjaisan ja kukkamaisen Presidentti Special Blend -kahvin, PiPin pinkit kahviastiat sekä leivoksen. Enää piti kehitellä se leivos – koko projektin vaikein osuus oli siis vielä edessä.

Pohdin ja mietin pääni puhki mahdollisia pieniä leivoksia, kunnes päässäni alkoi lopulta vilkkua erilaiset eläimet. Eläimet rajasin pian ötököihin, jotka tulivat mieleeni meneillään olevasta keväästä. Jossain hämähäkkien ja mehiläisten välissä mulle syntyi vihdoin idea! Päätin tehdä leppäkerttuja, pinkkejä leppäkerttuja.

leppäkerttuleivos, ladybirdleppäkerttuleivos, ladybird

Ideointia ei voitu lopettaa tähän. Piti vielä keksiä, miten idea pinkeistä leppäkertuista jalostetaan oikeaksi, syötäväksi ja vieläpä herkulliseksi leivokseksi. Suunnitteluun paloi aika paljon aikaa, mutta se kannatti tehdä kunnolla – lopputulos oli (ja on toki edelleen) omasta mielestäni loistava! Itseni lisäksi, myös herra Longfield hehkutti leivoksia monta päivää.. Heh!

Leivosten teko onnistuu yllättävän helposti, ne säilyvät jääkaapissa päiviä, ja kruunaavat varmasti jokaisen kevätjuhliaan viettävän prinsessan kahvipöydän!

Kuten jo postauksen alussa kerroin, kehittelin reseptin Pauligin Presidentti Special Blend -makuparikisaan. Jos leppäkertut sulattivat sinunkin sydämesi, käy ihmeessä antamassa niille ääni makuparikisan nettisivuilla. Jokainen annettu ääni on minulle tärkeä – kiitos niistä jo etukäteen! Äänestysaikaa on 1.6.2014 asti, ja palkintoja on lippupaketteja Taste of Helsinki -tapahtumaan 12.-15.6.2014!

leppäkerttuleivos, ladybirdleppäkerttuleivos, ladybird

Brownie-leppäkertut

monen monta pientä pinkkiä suupalaa

Taikina:

 • 200 g sulatettua voita
 • 3 kpl luomu kananmunaa
 • 1½ dl sokeria
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 dl Paulig Presidentti Special Blend -kahvia (vuosikerta 2014)

Lisäksi:

 • 1 prk appelsiinimarmeladia
 • 1-2 pkt pinkkiä sokerimassaa
 • 1 pkt mustaa marsipaania
 • pinkkejä pyöreitä nonparelleja leppäkerttujen silmiksi

1. Sulata voi mikrossa, keitä kahvi ja vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe sekä vaniljasokeri hyvin keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen sulaneen voin ja kahvin kanssa kuohkeaan sokeri-kananmunaseokseen.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Kun taikina on kypsä, anna sen jäähtyä hieman.

5. Sekoita erillisessä kulhossa hieman jäähtyneen taikinapohjan sekaan appelsiinimarmeladia. Tarkkoja määriä taikinasta tai marmeladista on vaikea sanoa, huomaat kyllä kun taikina muuttuu sen verran kosteaksi, että siitä on helppo pyöritellä käsin pieniä palloja. Koko pellillistä ei kannata tehdä kerralla: itse sekoitin marmeladia (noin 2-3 rkl) kerrallaan noin kahteen kouralliseen taikinapohjaa. Kun taikina on sopivan kosteaa, pyöritä siitä käsin pieniä palloja. Siirrä valmiit pallot sivuun.

6. Kun taikina-marmeladipallot ovat valmiita, on aika kaulia leppäkertuille pinkki takki. Kauli pinkki sokerimassa ohueksi levyksi. Leikkaa levystä sopivia paloja, ja päällystä suklaapallot sokerimassalla. Tasaisimman jäljen pallon pintaan saa, kun pallon pyörittää varovasti käsissä sen jälkeen kun sokerimassa on levitetty pallon päälle. Siirrä pinkit pallot hetkeksi sivuun.

7. Lopuksi viimeistellään leppäkertut. Kauli mustaa marsipaania mahdollisimman ohueksi levyksi. Leikkaa leppäkertun päätä varten kaulitusta marsipaanista puolikuun muotoisia paloja (kts. kuva alla) ja painele ne varovasti kiinni leppäkerttuun. Viimeistele leppäkerttu pyörittelemällä mustasta marsipaanista pienen pieniä palloja leppäkertun selkään ja painamalla pinkit pyöreät nonparellit leppäkertun silmiksi.

Syötävän söpöjä, vai mitä?

Muistathan, että äänestys onnistuu Pauligin Presidentti Special Blend -Makuparikisan sivuilla! Kiitoks äänistänne.

leppäkerttuleivos, ladybirdleppäkerttuleivos, ladybirdleppäkerttuleivos, ladybird

Yhteistyössä Paulig
Yhteistyössä Paulig

7 Replies to “Hellyttävät brownie-leppäkertut”

 1. […] Yhtä söpöä ja tyttömäistä postausta ei ole tässä blogissa varmasti koskaan ennen nähty! Postauksessa ovat pääosassa hellyttävät pinkit brownie-leppäkerttuleivokset, jotka Lue lisää » […]

 2. Ihanat astiat <3 Näin noita joku kerta Sokoksessa ja lisäsinkin lahjatoivelistalleni pari kahvikuppisettiä 😉

  1. Kiitos Sanna! 🙂 Näitä on anoppi meille alkanut hommailla, en laita yhtään vastaan.

 3. Ihanat mini-leppikset! Kumpa olisin päässyt maistelemaan 😀

  1. Kiitos Terhi! 🙂 Näihin olisin kaivannut sitä karkkikuorrutetta, mutta Confetti-liikkeen aukioloajat eivät menneet mun kalenterin kanssa yhteen.. Sokerikuorrutteella mentiin siis tällä kertaa.

 4. Nämä on kyllä söpöjä! =) Tsemppiä sinullekin kisaan! =D

  1. Kiitos! 😀 Paras leivos voittakoon!

Vastaa