Pihalla kukkii juuri nyt

Äitini aloitti facebookissa hauskan kesähaasteen: hän kuvaa kevään, kesän ja syksyn aikana kaikki pihallaan kukkivat kukat.

lemmikki
lemmikki
keto-orvokki
keto-orvokki
metsäorvokki
metsäorvokki

Meidän piha muistuttaa edelleen pitkälti mutakasaa, mutta kyllä sieltä voi kukkivia kasvejakin jo bongata! Lisäksi maatyömiestä odotetaan kuumeisesti pihaamme mylläämään, joten pian taidan päästä taimi- ja kesäkukkaostoksille ihan tosissaan. Sitä hetkeä on kyllä odotettu! Koska meillä on edessä ensimmäinen kokonainen kesäkausi tällä tontilla, ja pihaan pulpahtaa sieltä täältä uusia kasvituttavuuksia syksyn ja talven jäljiltä, päätin ottaa äitini kesähaasteen vastaan. On mukavaa saada kuvattua uudella pihalla kasvavat kasvit, ja etsiä uusille tuttavuuksille nimet. Lisäksi on ihan hyödyllistä kirjata ylös kaikki ne kasvit, joita olemme pihalle ostaneet, ja joita tulemme vielä ostamaan.

Tässä postauksessa komeilevat ne kasvit, jotka ovat kukkineet pihalla alkukevään aikana. Olen raivannut ja uudistanut pihan reunassa olevaa metsäkaistaletta viime syksystä asti, ja vihdoin työ alkaa palkita. Vuohenputkien ja muiden rikkakasvien alta paljastui keväällä mm. kauniin pinkkejä näsiöitä sekä valtava määrä valkovuokkoja. Valkovuokot kukkivat edelleen, ja niiden jälkeen kukinnan aloittavat lähiviikkoina kielot. Muitakin kasveja olen metsäkaistaleelta bongannut, kurkistetaan niitä seuraavaksi hieman tarkemmin.

Kukkakimpun kokoinen tervehdys kaikille aurinkoiseen viikkoon!

valkovuokko
valkovuokko
kevätlinnunherne
kevätlinnunherne
kevätlinnunherne
kevätlinnunherne
kevätlinnunherne
kevätlinnunherne
tuomi
tuomi
tuomi
tuomi
lemmikki
lemmikki
lemmikki
lemmikki
Käenkaali eli ketunleipä
käenkaali eli ketunleipä
Käenkaali eli ketunleipä
käenkaali eli ketunleipä

Vastaa