Takkamakkaraa taljalla

Sisällä vietetystä piknikistä innostuneina istahdimme takkatulen ääreen aika pian uudestaan sisäpiknikin jälkeen. Tällä kertaa kaivoimme kaapista makkaratikut, otimme hyvän asennon ison ruskean lampaantaljan päältä ja jäimme odottamaan sopivaa hiillosta (tai edes jonkinasteista hiillosta).

takkamakkara

Saimme Atrialta jokunen aika siten jättimäisen kasan kesän uusia lihatuotteita testattavaksi. Ekat Atrian tarjoamat pihvit grillattiin pääsiäisen aikoihin, ja nyt oli aika kaivaa pakastimesta eka makkarapaketti. Takassa kärtsättiin ihanan juustoista Wilhelm pekoni-mozzarella grillimakkaraa, joka olisi taatusti maistunut myös harmaalle karvaiselle kaverille.

Makkaran kaveriksi teimme nopean ja helpon salaatin salaatinlehdistä, suippopaprikasta, kurkusta sekä kevyistä salaattijuustokuutioista. Päälle vielä lopuksi iso loraus hyvää salaatinkastiketta, ja makkaran lisuke oli valmis.

takkamakkara takkamakkaratakkamakkara

Kunnon hiillosta emme yllättäen jaksaneet kovin kauan odottaa. Mutta ei sillä niin väliä, makkaraan saatiin vähän heikommallakin hiilloksella sopivan rapea kuori ja lämmin sisus. Ja kylläpäs päivällinen muuten maistui herkulliselta lampaantaljan päällä syötynä! Pikkuiset ekstrajutut tuovat arkiviikkoon kummasti piristystä.

Kuvissa näkyvä suurehko valkoinen sänkytarjotin toimii muuten oivallisesti myös lattialla. On se ollut meillä mukana eräällä takapihalla vietetyllä vappupiknikilläkin, mutta ei sitä jaksaisi pihaa pidemmälle roudata. Sänkytarjotin takasi meille tällä kertaa hieman paremman ruokarauhan, sillä harmaan karvaisen kaverin kuolat valuivat hänen suustaan lattialle eikä meidän lautasille.

Toki kyllä koirulikin sai oman osuutensa herkuista (kurkkaa vika kuva)!

takkamakkaratakkamakkaratakkamakkara

One Reply to “Takkamakkaraa taljalla”

  1. […] Sisällä vietetystä piknikistä innostuneina istahdimme takkatulen ääreen aika pian uudestaan sisäpiknikin jälkeen. Tällä kertaa kaivoimme kaapista makkaratikut, otimme hyvän Lue lisää » […]

Vastaa