Mämmikakku kera krookusten

Mämmikakku

Ensimmäistä pääsiäispäivää vietettiin sunnuntaina pihatöiden sekä vanhempieni luona. Aamupäivällä teimme pihahommia ja hurautimme neljäksi vanhemmilleni, jossa istuskelimme pitkälle iltaan asti. Söimme hyvin (ja liikaa), pyysimme apuja terassiportaiden rakentamiseen ja isäni kertoi minkälaisen vesipumpun tarvitsemme pihallamme olevaan kaivoon. Oma kaivo on pihalla aika näppärä, sieltä saa täysin ilmaista kasteluvettä! Ja sitä kasteluvettä tarvitaan, kun tontille levitetään toukokuussa kolme kasetillista multaa sekä hitsin monta kiloa nurmikonsiemeniä. Mua jännittää aika paljon miten saamme nurmikon itämään.. Meillä oli vähän toiveissa laittaa siirtonurmea, mutta pihabudjetti on siihen liian tiukka (tiedättekö kuinka paljon pelkkä multa maksaa..?!). Panostamme kuitenkin mahdollisimman hyvään multaan, joten eiköhän se nurmikko saada kasvamaan myös pelkistä siemenistä. Sormet ristiin ja peukut pystyyn!!

krookuskrookuskrookuskrookus

Leivoin sunnuntaiksi vanhemmilleni jälkkärikakun. Mämmikakku on pyörinyt päässä jo pitkän aikaa, ja oli tosi mukavaa päästä pitkästä aikaa leipomaan. Mämmikakku oli kyllä tosi helppo tehdä eikä se tarvinnut edes uunia, joten sen tekeminen onnistui aamutuimaan sunnuntaina. Kakku hyytyi hyvin kello neljään mennessä, joten mämmikakkua ei välttämättä tarvitse tehdä tarjoilua edeltävänä iltana valmiiksi.

Mämmikakku koristeltiin pääsiäisherkuilla vasta juuri ennen tarjoilua. Käytin koristelussa veitsellä rouhittua suklaata, pieniä suklaamunia, keltaisia tähden mallisia nonparelleja sekä muutamaa keltaista pääsiäistipua. Kakusta tuli omasta mielestäni varsin kaunis. Se myös maistui hyvältä, joka on tietenkin pääasia (tosin bloggari on aina mielissään jos sapuska myös näyttää hyvältä).

Rohkeasti siis leipomaan mämmikakkua, jos pääsiäisen jäljiltä jääkaapin perukoille jäi mämmijämiä!

Mämmikakku  Mämmikakku

Mämmikakku

Pohja

 • 200 g digestivekeksejä
 • 80 g voita
 • ¼ dl tuorepuristettua appelsiinimehua

Täyte

 • 5 liivatelehteä
 • 2 dl kuohukermaa
 • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa, sitruuna
 • ½ dl sokeria
 • 350 g mämmiä
 • ¼ dl tuorepuristettua appelsiinimehua

1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneella. Sulata rasva. Sekoita rasva ja mehu keksimurujen kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Upota liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Ota seoksesta vajaa 1 dl erilleen ja sekoita loppuosaan mämmi.

3. Kiehauta appelsiinitäysmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana mämmiseoksen joukkoon samalla sekoittaen.

4. Sekoita mämmiseos ja kerma-rahkaseos huolimattomasti keskenään. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele haluamallasi tavalla.

mämmikakku

SONY DSC
Vanhemmiltani saadut pääsiäisyllätykset

3 Replies to “Mämmikakku kera krookusten”

 1. […] Ensimmäistä pääsiäispäivää vietettiin sunnuntaina pihatöiden sekä vanhempieni luona. Aamupäivällä teimme pihahommia ja hurautimme neljäksi vanhemmilleni, jossa istuskelimme pitkälle iltaan asti. Lue lisää » […]

 2. Juustokakku / mämmikakku onkin ainoa muoto missä suostun mämmiä syömään 😉 työkaverini tekee tosi hyvää mämmikakkua ja olenkin ihastunut mämmiin kakun muodossa, kunhan mämmi ei maistu liikaa 😀

  1. Mämmi jakaa tosiaan mielipiteitä. Mun ei tee sitä koskaan suuremmin mieli, mutta toisaalta yksi lautasellinen vuodessa pitää saada, punaisella maidolla tietenkin (kerma on jo liikaa). 😛 Värikästä pääsiäistä teidän poppoolle!

Vastaa