Leffailta sängyssä kasvisten kera

viaplay leffaeväät

Keskiviikkona meillä vietettiin leffailtaa sängyssä! Pääsimme testaamaan Viaplay-palvelua Blogiringin sekä Viaplayn järkkäämässä kampanjassa. Kampanjassa saamme käyttöömme koko Viaplayn tarjonnan kolmeksi kuukaudeksi. Arvaatko onko herra Longfield tästä innoissaan – Viaplayn kautta kun sattuu tulemaan juuri nyt mm. jotain tosi tärkeitä ja hienoja NHL-pelejä.

Keskiviikkoiltana emme (onneksi) katsoneet NHL-peliä, vaan testasimme Viaplayn offline-toimintoa The Way Back -leffan merkeissä. Offline-toiminnon avulla on mahdollista ladata omalle laitteelle (esim. iPadille tai iPhonelle) ennakkoon haluamansa leffa tai sarja, ja katsoa sitä sitten jälkikäteen ilman minkäänlaista nettiyhteyttä ihan missä vaan seuraavan 30 päivän aikana. Me ollaan harrastettu samaa jo aiemmin esimerkiksi Tukholman-risteilyllä, jossa lukittauduimme kahdestaan pikkuiseen hyttiin parin etukäteen ladatun leffan sekä järjettömän karkkimäärän kera. Eipä tarvinnut sillä risteilyllä toljotella kännisiä teinejä. Offline-toiminto olisi varmasti myös kätevä muksujen kanssa matkustaessa! Ennen sitä ratkottiin takapenkillä puuhakirjoja – nyt katsellaan mielenkiintoisia eläindokkareita ja piirrettyjä.

Viaplayta pääsee testaamaan 1 kk ajan ilmaiseksi nopean rekisteröinnin jälkeen. Rekisteröinti onnistuu Viaplayn nettisivujen kautta ja sopimuksen voi lopettaa milloin tahansa netin kautta. Miksi et kokeilisi?

viaplay leffaeväätviaplay leffaeväätviaplay leffaeväät

Koska tässä yritetään vieläkin taistella ärsyttävän kymmenen kilon kanssa, ei leffaillan herkuiksi voinut tällä kertaa ostaa isoa karkkipussia ja sipsisäkkiä. Niinpä me herkuttelimme hieman terveellisemmin. Tarjolla oli paria itse tehtyä dippiä (chilinen dippikastike ja tyrokafteri) sekä kasa kasviksia (retiisejä, punaista paprikaa, minitomaatteja sekä kukkakaalia. Kurkkuakin oli ostettu, mutta emme jaksaneet pilkkoa sitä.). Tekaisimme myös valkosipulisia ruisleipätikkuja uunin grillivastusten alla.

Hyviltä nämäkin terveelliset herkut maistuivat! Ja aamulla ei turvottanut sitten yhtään. Minä nukahdin tuttuun tapaani kesken leffan, mutta se tarkoitti vain sitä, että leffailtaa jatkettiin sängyssä vielä seuraavanakin iltana (tai oikeastaan yönä, sillä tulin vähän myöhemmin kiirastorstaina kotiin).

Valkosipuli-ruisleipätikut

 • ruisleipää
 • yksikyntisiä valkosipuleita murskattuna
 • öljyä

1. Leikkaa ruisleipä sopiviksi tikuiksi. Asettele tikut uunipellille leivinpaperin päälle.

2. Murskaa haluamasi määrä valkosipulia ja viskaa murska leipätikkujen päälle. Lorauta päälle vielä öljyä ja sekoita hyvin keskenään.

3. Grillaa uunin grillivastusten alla 5-10 minuuttia (uunin lämpötila noin 230 astetta).

viaplay leffaeväät

Chilinen dippikastike

 • 1 prk kevyt kermaviiliä
 • 1 dl chilikastiketta
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli murskattuna
 • 1 tl paprikajauhetta
 • ripaus rouhittua mustapippuria

1. Sekoita kermaviilin joukkoon mausteet ja sekoita.

2. Kuori ja purista valkosipulin kynsi kastikkeeseen. Sekoita jälleen.

3. Tarjoile kasvisten kanssa.

Tyrokafteri

 • 1 pkt erivärisiä chilejä
 • 1 prk Arla Apetina 3 % Classic-juustokuutioita
 • 1-2 dl kreikkalaista jogurttia
 • loraus oliviiöljyä
 • 2 tl tuorepuristettua sitruunamehua

1. Esilämmitä uunin grillivastukset noin 230-asteiseksi. Aseta chilit leivinpaperin päälle ja grillaa uunissa kunnes niiden kuori alkaa mustua ja irrota (käännä chilit tarvittaessa toisinpäin grillauksen aikana). Siirrä mustuneet chilit pakastepussiin ja anna jäähtyä noin 15 minuutin ajan. Kun chilit ovat jäähtyneet, revi kuori pois ja poista siemenet pienen veitsen avulla.

2. Laita kaikki ainekset sopivaan astiaan ja mörssää sauvasekoittimella tasaiseksi dipiksi. Maista, ja jos dippi on liian tulista, lisää kreikkalaista jogurttia ja sekoita uudelleen tasaiseksi. Nosta valmis dippi jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuvat.

viaplay leffaeväät   viaplay leffaeväät

Yhteistyössä
Yhteistyössä Viaplay

One Reply to “Leffailta sängyssä kasvisten kera”

 1. […] Keskiviikkona meillä vietettiin leffailtaa sängyssä! Pääsimme testaamaan Viaplay-palvelua Blogiringin sekä Viaplayn järkkäämässä kampanjassa. Kampanjassa saamme käyttöömme Lue lisää » […]

Vastaa