Mango-majoneesi lihalle

Tämä viikonloppu on ollut varsin erikoinen. Meillä ei ole ollut mitään ohjelmaa varattuna koko viikonlopuksi! Luksusta. Perjantaina heiluin kyllä kaupungilla työporukalla aika myöhään, mutta sekä eilinen että tämä päivä ollaan vaan oltu. Eiku kyllä mä vähän nyt huijasin, eilisen oli pyhittänyt kokonaan tekemättömille koulujutuille. Sain lukupiiriraportin tehtyä, jonka lisäksi aloin kirjoittaa kirjaa. Kukapa olisi uskonut, että minä kirjoitan kirjaa suljetuista viranomaisverkoista englanniksi – en ainakaan minä! Onneksi kirja kootaan kurssilaisten kanssa yhdessä, joten ehkä siitä ihan painokelpoinen tuotos saadaan tämän vuoden aikana aikaan.

mango-majoneesi lihallemango-majoneesi lihallemango-majoneesi lihalle

Koska viikonloppu ollaan vietetty kahdestaan kotosalla, on meillä ollut mukavasti aikaa tehdä myös ruokaa. Eilen kokattiin pihvejä ja tänään olisi vuorossa poronpaisti. Pihvien sekä poron kanssa popsimme herkullista mango-majoneesia, jonka reseptin olen saanut käsiini noin kymmenen vuotta sitten eräältä ravintoloitsijalta. Ohjeessa ei ole tarkkoja mittoja, vaan homma pitää tehdä makutuntumalla. Minä lätkäisin ensin kipon pohjalle kasan majoneesia ja sen jälkeen lisäsin muita aineksia sen mukaan miltä majoneesi suussani maistui. Lopputulos oli varsin maittava.

mango-majoneesi lihallemango-majoneesi lihalle

Mango-majoneesi lihalle

 • majoneesia (noin 1 dl Becel kevyt)
 • mango pilttiä (noin 2-3 rkl)
 • tuorepuristettua sitruunamehua (noin 1-2 rkl)
 • sitruunan kuorta
 • tuorepuristettua appelsiinimehua (noin 1-2 rkl)
 • appelsiinin kuorta
 • tuoretta persiljaa (nippu)
 • sitruunapippuria
 • murskattua rosepippuria
 • suolaa

1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Anna maustua noin tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.

mango-majoneesi lihalle

3 Replies to “Mango-majoneesi lihalle”

 1. Soveltamista ja oman pään mukaan valmistamista Hulin keittiössä? Loistavaa, jatka samalla linjalla!

  1. Hahhaha! Kyllä sitä on viime aikoina vähän enemmän nähty. Eilen kokattiin poroa ja väännettiin se kahdesta tai kolmesta eri reseptistä – se oli aika hurjaa. 🙂

 2. […] Mango-majoneesi lihalle – blogista Meanwhile in Longfield […]

Vastaa