Havaijilaista Huli-Huli kanaa

Huli-Huli Chicken is one of those great ”only-in-Hawaii” foods. In 1955, Ernest Morgado of Pacific Poultry barbecued his version of teriyaki chicken for a farmers gathering.

The chicken was such a hit, it became a favorite Hawaii fundraiser, raising perhaps millions over the ensuing years for schools, softball teams and hula halau (hula groups).

The chicken was cooked between two grills. The grills had to be flipped over. And since huli is the Hawaiian word for turn, thus was born the name Huli-Huli Chicken. – Hawai’i Magazine.com

Huli-Huli Chicken

Ihan tähän alkuun mun on aivan pakko antaa tosi isot propsit herra Longfieldille! Hän oli googletellut joskus huvikseen huli-sanalla ja törmännyt etsintöjensä ohessa havaijilaiseen Huli-Huli kanan reseptiin. Herra nappasi reseptin talteen päättäen samalla, että kokkailisi nimikkoruokaani mulle naistenpäivänä. Aika huomaavaista jos multa kysytään. Ja huomaavaisuudesta mä tykkään. ♥

Huli-Huli ChickenHuli-Huli ChickenHuli-Huli Chicken

Niinpä me sitten naistenpäivänä uuvuttavan koulupäivän jälkeen syötiin päivälliseksi ihan mieletöntä Huli-Huli kanaa. Koulustressit unohtuivat sillä sekunnilla kun pistin suuhuni ensimmäiset haarukalliset ihanan siirappista ja pehmeää kanaa. Nimikkoannokseni kuvaa muuten muakin aika hyvin – taidan olla vähän siirappinen ja pehmeä olen ihan varmasti!

Ruokapöytään nostettiin kanankoipien lisäksi myös värikkäät ja kauniit tulppaanit, jotka nekin olivat naistenpäivärekvisiittaa herra Longfieldiltä. Kevään ekat tulppaanit tuovat aina järjettömän kevätfiiliksen päälle. Niin kävi nytkin. Aion kaivaa fillarini esiin tällä viikolla, sillä ilmojen pitäisi olla ainakin arkipäivien ajan keväisen lämpimät ja aurinkoiset. En voi oikeastaan edes käsittää, että voin aloittaa työmatkapyöräilyn tänä vuonna jo maaliskuussa – upeeta! Tai katsotaan nyt miten paljon sitä lunta/räntää viikonloppuna maahan tulee.. Mutta ei mietitä sitä vielä, nyt otetaan kaikki ilo irti näistä upeista ilmoista! Voisikohan kohta mennä jo piknikille puistoon? Hahah!

Huli-huli kanaa Havaijilta

2 annosta

 • n. 7 kpl suuria kanankoipia (eli isoja nuijia)
 • 1 dl soijaa
 • 1 dl ketsuppia
 • ½ dl ruokosokeria
 • 2½ rkl sherryetikkaa
 • 2 cm pala raastettua inkivääriä
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli pienenä silppuna

1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita kanankoivet marinoitumaan jääkaappiin yön yli.

2. Kuumenna uuni 220-asteiseksi grillivastuksilla.

3. Poista kanankoivet marinadista ja lado ne uunivuoan pohjalle. Valele kastiketta reippaalla kädelle kanojen päälle (älä käytä kuitenkaan kaikkea marinadia) ja grillaa koipia grillivastusten alla 45 minuttia. Kääntele kanankoipia kymmenen minuutin välein ja lisää samalla marinadia vähitellen kanojen päälle.

4. Tarjoa valmiit kanankoivet (huomaa, että kanankoivet kutistuvat uunissa suhteellisen paljon) Risella Trigrano -riisin (saatu blogin kautta), perussalaatin sekä paistinpannulla paistettujen ananasviipaleiden kanssa (mausta ananakset rouhitulla mustapippurlla sekä Chili explosion -mausteseoksella). Herkkua on – sen takaan!

Nyt mun pitäisi enää päästä syömään nimikkoruokaani Havaijille, koska mennään?! (No aikaisintaan sitten joskus kun pihatyöt on saatu valmiiksi..)

Huli-Huli Chicken

5 Replies to “Havaijilaista Huli-Huli kanaa”

 1. […] Huli-Huli Chicken is one of those great “only-in-Hawaii” foods. In 1955, Ernest Morgado of Pacific Poultry barbecued his version of Lue lisää » […]

 2. Havaijilainen Lomi Lomi-lohi on jo tuttu, mutta Huli Huli-kan onkin uusi tuttavuus. Harmi, että tiki-juhlamme muuttuivatkin lammasjuhliksi, kun pakkasessa on jo kaksi lampaanpaistia…

  1. Kurkkasin heti sun blogista ton Lomi Lomi -lohen reseptin! Teillä on ollut aika kivat ja herkulliset Tiki-bileet. 😀

 3. […] Herkkusuu suosittelee: Havaijilaista Huli-Huli kanaa – katso ohje Meanwhile in Longfield […]

 4. […] Havaijilaista Huli-huli kanaa – blogista Meanwhile in Longfield […]

Vastaa