Aki Wahlman kokkasi meille Villa Katayassa

Viime viikolla hipsimme herra Longfieldin kanssa Lauttasaaressa sijaitsevaan Villa Katayaan, jossa saimme nauttia Aki Wahlmanin kokkaamasta Viiden tähden illallisesta. Upean illan takana hääräsi Paloma Communications sekä liuta tuotebrändejä, joiden herkkuja pääsimme illan aikana maistamaan. Mukana oli Abba, Atria, Risella, Jules destrooper, Boolit.fi-sivusto sekä Vitamin well drive -juomat.

Aki WahlmanAki WahlmanAki Wahlman

Villa Kataya hurmasi meidät molemmat, paikka toimii yksityisenä kokoustilana, jonne mahtuu noin 40 hengen porukka. Villa Kataya pitää sisällään täydellisen keittiön, suuren oleskelutilan, saunatilat sekä porealtaan, josta voi katselle maisemia suoraan merelle. Ei muuten yhtään pöllömpi paikka, voisikohan täällä järkätä syksyllä mun kolmekymppiset? Mainitsin asiasta itse asiassa sivulauseessa herra Longfieldille, joten saapi nähdä missä mun juhlia syksyllä vietetään (saleen meillä kotona). Hahah!

Mutta takaisin Viiden tähden illalliselle. Paloma Communications veti tilaisuutta, mutta saimme kuulla ruoka-annosten välissä eri tuotebrändien edustajilta lisätietoja annoksissa käytetyistä aineksista. Ilta laitettiin käyntiin punaisella ja hirmuisen kesäisellä boolilla. Mä olin ajovuorossa, joten hörpin alkoholillisia juomia vain maistelumielessä.

Aki Wahlman

Illan ruokapuoleen päästiin käsiksi nopeasti alkuboolin maistelun jälkeen. Ja kyllä meitä muuten hemmoteltiin! Koko menu miellytti molempia, vaikka suosikit tulivat kyllä myös selvästi esille. Pidin ihan hirmuisesti pehmeäksi haudutetusta porsaankyljestä sekä jälkkäriksi tarjotusta Vadelmasuudelmasta (ylläri ylläri). Jälkkäri piti sisällään vadelmapuuroa ja vaniljajäätelöä. Voisitteko ikinä keksiä mitään niin villiä, että yhdistäisitte puuron sekä jätskin? Täytyy kyllä nostaa Aki Wahlmanille hattua – puuro ja jätski maistui yhdessä aivan taivaalliselta!

Illan menu

Sitruunainen silliblini
Pehmeäksi haudutettua porsaankylkeä ja maa-artisokkapyreetä (iso nam!)
Lohipastramia, sitruunakeittoa ja miniyrttejä (iso nam by herra Longfield!)
Lankkupihvi-savuhärkä -tikut korealaiseen tyyliin
Merisuola-chili -marinoitua broilerinfileetä ja kolmen riisin tomaattipilahvi
Vadelmasuudelma (isoin nam!)

Aki Wahlman

Aki Wahlman

Aki WahlmanAki WahlmanAki Wahlman

Ruokaa popsiessamme pöytään tuotiin myös juomia. Maistelimme Vitamin well drive -vitamiinijuomaa, aitoa shampanjaa sekä orvokeilla koristettua ihanan väristä drinkkiä. Liila drinkki maistui aivan siniseltä enkeliltä. Kehtaako kukaan muu tunnustaa tilanneensa kyseistä drinksua teinivuosina baarissa? Mä kehtaan, vaikka mun isoveli sanoi aikanaan teini-Hulille, että sinisen enkelin tilaaminen baarissa on äärimmäisen noloa. Harmi ettei Tikkurilan Pinkussa tai Tukholman laivoilla saanut vuonna yksi ja kaksi siniseen enkeliin orvokkeja!

Aki Wahlman

Paikalla oli lehtimiesten ja -naisten lisäksi eri alojen toimittajia sekä kourallinen bloggareita. Me vaihdoimme kuulumisia ainakin Andalusian auringossa– , Food from Hell– sekä Jotain maukasta -blogien kirjoittajien kanssa. Herra Longfield istui Meri-Tuuli Lindströmin vieressä ja oli siitä varsin innoissaan. Hän jopa uskalsi avata suunsa Meri-Tuulille jutellen hänen kanssaan ainakin Junior MasterChef -kisasta. Meri-Tuuli kirjoittelee muuten mukavaa Käpy&Kanttarelli-blogia, jota olen itse seuraillut jo pidemmän aikaa.

Ilta meni hurjalla vauhdilla eteenpäin, ja kasin pintaan vedimme herran kanssa takit niskaan suunnaten masut täysinä kotiin. Kiitokset mukavasta illasta kaikille paikallaolijoille!

2 Replies to “Aki Wahlman kokkasi meille Villa Katayassa”

  1. Ihanan näköinen ilta.

    Villa Katayan ohi tulee välillä lenkkeiltyä. Päätalo samalla tontilla on ilmeisesti myös aika huikea.

    Olen ollut parissa tilaisuudessa, joissa Aki on kokannut. Ihanaa ruokaa. Ja Meri-Tuulihan on hauska ja helposti lähestyttävä.

    1. Ilta oli tosiaan tosi mukava ja varsin herkullinen!

      Juttelin muuten Meri-Tuulin kanssa siitä teidän luona järkätystä Nokia-illasta. Se oli musta huisin ihana idea. 🙂 Meri-Tuuli kehui kovasti teidän asuntoa!

Vastaa