Tukholman hälsoresa tiivistettynä

Ne jotka seurailevat blogiani myös facebookin puolella, eivät voineet olla huomaamatta viikonloppuna suoritettua terveysmatkaa Tukholmaan. Neljä kevätkevennysleidiä suuntasivat viikonlopuksi Tukholmaan tarkoituksenaan viettää aikaa yhdessä ruoan, juoman, shoppailun ja yhden museon merkeissä. Miten meidän kävi? Siitä seuraavaksi.

Treffasimme lauantaiaamuna seiskalta Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin kone lähti kasilta kohti Tukholmaa. Siirtyminen Arlandan kentältä keskustaan tehtiin Arlanda Express -junalla, jonne kannattaa ihan ehdottomasti ostaa liput etukäteen netistä, sillä lippujen hinnat ovat lähes puolet halvemmat netin kautta etukäteen ostettuina. Junamatka kesti noin 20 minuuttia, ja päärautatieasemalta köpöttelimme vain muutaman hassun askeleen verran hotelliimme. Tukikohtana toimi Kungsbron niminen hotelli, jonka respassa meitä palveli kahden päivän ajan maailman söpöin ja hymyilevin respapoika. Hellanlettas hän oli ihana! ♥

TukholmaLeila’s General Store

Lauantaipäivä oli pyhitetty kokonaan shoppailulle. Lähdimme hotellilta hieman ennen kello kymmentä kohti Drottninggatania, jota pitkin tallustelimme kaikessa rauhassa. Ostoksia kertyi jonkin verran ja aina sopivassa välissä pysähdyimme tauolle. Istuskelimme ainakin Kulturhusetin Café Panoramassa skumppalasillisilla, Gallerian Edelweiss Cafe & Bistrossa söimme lounaan, marjasmoothieita juotiin Kungshallenin yläkerrassa, ja vielä juuri ennen hotellille paluuta kävimme juomassa päheät 15 euron drinkit Scandic Grand Central -hotellin kahvibaarissa.

TukholmaTukholmaTukholmaTukholma

Kuuden aikaan illalla saavuimme takaisin hotellille. Esittelimme ostoksia, avasimme punkkupullon ja aloimme valmistautua illallista varten. Meikkisudit heiluivat ja mekkojen helmat hulmusivat kun neljä leidiä laittoi itseään kuntoon. Ennen ravintolaan lähtöä menimme vielä hotellin aulaan juomaan loput punkusta ja ottamaan pari ryhmäkuvaa (joissa hotellin respaväki auttoi meitä kiltisti).

Puoli ysiltä astuimme sisään täpötäyteen ravintola Eastiin jonne olimme tehneet pöytävarauksen viikkoa aiemmin. Paikka oli hurjan mukava ja nuorekas, ja ennen kaikkea ruoka oli todella hyvää! Tilasimme ruoan kylkeen skumppapullon, joka riitti hyvin ruokajuomaksi veden kanssa. Tilasimme kaikki erilaiset annokset, pöytään tuotiin kanaa sisältävä Bibim bap, pähkinäistä ankkaa, tulisella (ja ihan törkeän maukkaalla) tamarindi-kastikkeella höystettyä nautaa sekä porsaan niskaa.

East Tukholma East TukholmaEast TukholmaEast Tukholma

Olisimme mieluusti tilanneet myös jälkkärit, mutta tarjoilijamme oli sen verran tylsä (ja hidas) tapaus, että päätimme mennä jälkkäreille muualle. Ihan helposti jälkkärin metsästäminen ei yhdentoista jälkeen Tukholmassa käynyt. Halusimme jäätelöä, ja saimme pakit varmaan neljästä eri hamppariketjusta ennen kuin meitä onnisti aivan hotellin vieressä olevassa Maxissa (vai olikohan se sittenkin Burger King..). Mussutimme jätskit, jonka jälkeen suunnistimme hotellille nukkumaan.

Aamulla tapasimme 9.30 hotellin aamupalalla. Suunnittelimme päivän ohjelmaa ja päädyimme lopulta aloittamaan päivän museokäynnillä. Olin reissun museovastaava, ja suuresta vastustuksesta huolimatta sain raahattua leidiporukan ehkä yhteen lempparimuseoistani. Kyseessä on Livrustkammaren-museo Kuninkaanlinnan kellareissa. Museossa pääsee tutustumaan mm. upeisiin kruunajaisvaunuihin sekä vanhoihin haarniskoihin ja lasten vaatteisiin. Ja on siellä myös näytillä Kustaa II Aadolfin täytetty ori. Suosittelen museota kaikille, heillekin joita ei museot normaalisti kiinnosta.

TukholmaTukholmaTukholma

Museovisiitin jälkeen jäimme ihmettelemään Kuninkaanlinnan porteista sisäänajavia mustia hienoja autoja. Satuimme näkemään yhdessä autossa myös Carl Philipin, jonka jälkeen meidän oli pakko mennä tiedustelemaan mitä linnassa oikein tapahtui. Eräs kameramies kertoi, että linnassa oli juhlat Madeleinen ja Chrisin lapsen kunniaksi. Juhlakalu vanhempineen ei kyllä ollut paikalla, joten ne oli ehkä vähän hassut juhlat.

Jatkoimme Kuninkaanlinnalta matkaa kahville. Kahvittelimme tällä kertaa NK-tavaratalon yläkerran kahvilassa, josta jatkoimme matkaa kaupoissa kierrellen. Kaikki olivat aika väsyneitä ja jutut sen mukaisesti aika huonoja. Heh. Iltapäivällä suunnistimme sitten lounaalle Kungshallenin alakertaan, jossa toimii hurjan hyvä food court. Itse en ollut tuhdin aamupalan jälkeen vielä yhtään nälkäinen, joten jätin myöhäisen lounaan kokonaan väliin.

Valuimme lounaan jälkeen kaikessa rauhassa takaisin hotellille, josta haimme matkatavaramme ja sitten suunnistimme juna-aseman kautta lentokentälle. Vietimme lentokentällä pari tuntia, ensin shoppailimme vielä hiukan ja sen jälkeen istuimme kahvilla höpötellen niitä näitä kunnes kone oli lähtövalmis. Puoli yhdentoista aikaan illalla kone laskeutui ja arvatkaapas ketkä olivat mua vastassa? Herra Longfield oli napannut harmaan karvaisen kaverin kentälle mukaan, ja sieltä se karvakasa tuli mun luokse häntä vimmatusti heiluen. Se oli hirmuisen kivaa. ♥

Kotona juoksin nopeasti suihkun kautta sänkyyn ja joskus puoli yhdeltä ummistin silmät. Maanantai meni töissä aika sumussa, mutta reissu oli kyllä sen arvoinen. Kiitokset upeille ja hauskoille leideille matkaseurasta! Hälsoresa är slut.

Tukholma

8 Replies to “Tukholman hälsoresa tiivistettynä”

 1. Oj så härligt terveellinen Tukholman matka;D

  1. Oli kyllä oikein härligt-reissu. 😀

 2. Ihana matka 🙂 Täällä lähtee tytöt huomenna Viking Grace-risteilylle – vähän sama meininki: paino on pudonnut, joten laiva-aamiainen ja buffet-pöytä here i come 😉

  1. Kiitos Sanna! Grace-laiva olisi kyllä tosi kiva päästä testaamaan, oikein upeaa matkaa teille ja herkullisia hetkiä! 🙂

 3. Tomperi says: Vastaa

  Missäpäin Tukholmaa on saari nimeltä Hälsö?

  1. Mun moka! 🙂 Hälsö-sanan pitäisi olla hälso! Eli siis hälsoresa, eli terveysmatka. Nyt on korjattu!

 4. Teille antoi joku väärää tietoa kuninkaanlinnassa järjestetystä tilaisuudesta. Ei siellä mitään ”juhlia” vietetty. Kysessä oli perinteellinen Te Deum-kiitosjumalanpalvelus linnan kappelissa Madeleinen ja Chrisin vauvan syntymän johdosta. Siis kuninkaallinen perinne, ainakin täällä Ruotsissa.

  Livrustkammaren on todella kiehtova museo! Voi kuullostaa pitkäveteiseltä, mutta siellä saa nähdä yllättäviä juttuja, kuten tuo täytetty hevonen. En ole aikoihin käynyt mainitsemissasi ruokapaikoissa. Ruoat näyttävät todella herkullisilta, joten kiitos vaan vihjeistä. Minua houkuttelee terveysmatka täältä Tukholmasta Helsinkiin!

  1. Kiitos sivistyksestä! Ei tainnut olla se kameramies sitten ihan perillä mitä linnassa tapahtui.

   Livrustkammaren-museosta meille vinkkasi eräs paikallinen mies seikkailessamme Tukholmassa eräänä kesänä melkein viikon ajan. Meillä oli kartta hotellin aamupalalla mukana, ja sitten eräs mukava vanha herra vinkkasi meille hänen lempparimuseostaan. Onneksi menimme hänen vinkkaamaansa paikkaan – museosta tuli kertaheitolla munkin suosikki!

Vastaa