Parmankinkku-verigreippisalaatti

Kevätkevennyksen aikana olen puputtanut päivälliseksi tavattoman paljon salaatteja. Mulla on huikea työpaikkalounas (huikea siitä syystä, että syön verotusarvolla, ja lounaaseen kuuluu aina neljä eri lounasvaihtoehtoa, jälkkärit, hedelmät, tuoreet leivät ja vielä pullakahvit iltapäivällä). Päivälliset on siis pakko pitää kohtuullisen kevyinä, sillä päivän pääateria vedetään aina lounasaikaan töissä.

Eräs kevätkevennysryhmäläisemme toi mulle viime viikolla Sport-lehden selailtavaksi. Bongasin lehden sivuilta kasan jumppaliikkeitä, mutta jätin ne sivuun ja kahlasin lehden ruokaosioon. Reseptien seasta löysin heti yhden raikkaan ja herkulliselta kuulostavan salaatin! Pidän kovasti verigreipistä, joten sitä sisältävä salaatti piti päästä kokeilemaan mahdollisimman pian.

parmankinkku-verigreippisalaattiparmankinkku-verigreippisalaatti

Jouduin tekemään salaattiin aika paljon muutoksia mm. avokadoallergiani takia, joten alkuperäinen resepti toimi tällä kertaa enemmänkin inspiraation lähteenä kuin tarkkana tuote-/ohjeselostuksena.

Salaatti oli hirmuisen hyvää! Rapea ja suolainen parmankinkku sekä kivan kirpsakka verigreippi maistuivat yhdessä erinomaisilta. Värikäs salaatti maistui myös kaikista mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta herra Longfieldille! En oikein vieläkään usko, että herra tosissaan sanoi salaattia syödessään ”tää on just hyvää”. Uskomatonta!

Parmankinkku-verigreippisalaatti

2 annosta, 240 kcal per annos

1. Paista ilmakuivatut kinkkuviipaleet paistinpannulla ilman rasvaa rapeiksi. Nosta sivuun jäähtymään ja pilko jäähtyneinä sopiviksi suupaloiksi.

2. Kuori greippi ja poista lohkoista kalvot (homma käy helpommin miltä se kuulostaa). Puolita lohkot.

3. Puolita kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan koosta riippuen.

4. Lado lautasen pohjalle salaattisekoitus, asettele päälle kirsikkatomaatit, verigreipin palat sekä ilmakuivattu kinkku. Kaada päälle vielä hieman salaatinkastiketta ja koristele lopuksi halutessasi tuoreilla korianterin lehdillä. Ja sitten vain herkuttelemaan hyvällä omatunnolla, nam!

parmankinkku-verigreippisalaatti parmankinkku-verigreippisalaattiparmankinkku-verigreippisalaatti

3 Replies to “Parmankinkku-verigreippisalaatti”

  1. Hyvältä näyttää! Salaatissa, tomaatissa ja kurkussa on se hyvä puoli, että niitä voi olla lautanen kukkuroillaan, eikä kaloreista tarvitse huolehtia. Ja sitä paitsi ne myös maistuvat hyvältä!

    1. Ja hyvää tämä myös oli! Verigreippien satokauden täytyy olla nyt, sillä ne ovat todella herkullisia ja lähes makeita. 😛

      Kurkkua, salaattia ja tomaattia tulee tosiaan lounaallakin otettua ihan jumalaton kasa. Sillä estää hyvin sen, ettei lämmintä ruokaa yksinkertaisesti mahdu lautaselle kovin paljon.

  2. […] Kevätkevennyksen aikana olen puputtanut päivälliseksi tavattoman paljon salaatteja. Mulla on huikea työpaikkalounas (huikea siitä syystä, että syön verotusarvolla, ja lounaaseen Lue lisää » […]

Vastaa