Steviasyrnikit

Mulla oli hirmuisen brunssitäyteinen viikonloppu. Lauantaina suuntasimme kahden ystäväni kanssa Qulman brunssille Kruununhakaan (palaan siihen hieman myöhemmin) ja sunnuntaina tein herra Longfieldille pienenä yllärinä kotibrunssin. Palaan ylläripäivän brunssiin Qulman tavoin hieman myöhemmin, sillä nyt on ihan pakko kertoa teille uudestaan herkullisista syrnikeistä!

syrnikit steviasyrnikit stevia

Venäläisten rahkaräiskäleiden resepti on julkaistu blogissani jo viime vuoden tammikuussa, mutta näihin stevialla makeutettuihin lettuihin on ihan pakko palata uudestaan.

Tein syrnikkejä sunnuntain ylläribrunssin jälkiruoaksi. Emme tosin syöneet niitä heti brunssin perään, sillä masumme tulivat sen verran täyteen jo ennen jälkkäriin siirtymistä. Pidimme parin tunnin tauon telkkaria katsellen ennen kuin lähdin räiskäleiden paistoon. Tällä hetkellä seuraamme muuten Fringe-nimistä sarjaa, ennen sitä ehdimme katsoa kolme kautta Game of Thronesia sekä kaikki Brittien Officet.

syrnikit steviasyrnikit stevia

Mutta takaisin syrnikkeihin. Tällä kertaa syrnikkejä syötiin pensasmustikoiden, vadelmien, banaanin sekä vaahterasiirapin kanssa. Ja voi, olivatpa ne hyviä! Rahka antaa lettuihin mahtavan koostumuksen, ja stevia makeuttaa ne juuri sopivasti. En tiedä oletteko koskaan nuuhkaisseet steviaa, minusta se tuoksuu vallattoman hyvältä ja jotenkin aidolta.

Käytin maitorahkana Valion pehmeä täyteläistä maitorahkaa, jota syön tällä hetkellä lähes päivittäin hunajan ja kuitulisän kanssa. Kyseinen maitorahka peittoaa kaikki muut rahkat, jos et usko, kannattaa kokeilla. Steviaa käytin sokerin sijasta räiskäleissä edelliselläkin kerralla. Jos kaapistasi ei löydy steviaa, voit korvata sen desillä sokeria. Tosin silloin täytyy muistaa, että syrnikkien kalorimäärä nousee, sillä stevia on lähes kaloritonta.

syrnikit steviasyrnikit stevia

Syrnikit eli venäläiset rahkaräiskäleet
(10 pienehköä syrnikkiä, 81 kcal per syrnikki)

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 3 kpl luomu kananmunia
  • 1/3 dl steviaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja

Lisäksi paistamiseen 1-2 rkl 60 % oivariinia.

1. Notkista kulhossa rahka ja sekoita joukkoon kananmunat.

2. Lisää stevia, vaniljasokeri ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Anna taikinan turvota puolisen tuntia (meillä taikina oli tällä kertaa jääkaapissa pari tuntia).

4. Paista räiskäleet miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi pienessä määrässä rasvaa.

5. Tarjoile lämpimät syrnikit marjojen, hedelmien sekä vaahterasiirapin kanssa.

Herra halusi vielä lisätä, että syrnikit maistuvat erinomaisilta myös kylminä (se söi nimittäin loput iltapalaksi sunnuntaina, hah).

syrnikit stevia

2 Replies to “Steviasyrnikit”

  1. Taitavatpa nämäkin päästä kokeilulistalle, sen verran herkullisilta näyttävät 🙂

    1. Jeee! 🙂 Aitoja syrnikkejä pitäisi joskus käydä maistamassa Bellevuessa.

Vastaa