Kokonaiset kalafileet kookosmaidossa

Ostatko lähes kaikki kalatuotteet aina kalatiskiltä? Tuleeko pakastealtaasta napattua kotiin vain kalapuikkoja? Jos vastasit molempiin kysymyksiin myöntävästi, voisi olla aika tutustua tarkemmin pakastealtaan tarjontaan. Minä pääsin tutustumaan Finduksen pakastekaloihin Blogiringin kamppiksen kautta ja enpä olisi uskonut kuinka laaja valikoima tuoreeltaan pakastettuja kaloja pakastealtaan uumenista löytyikään!

findus alaskan seitifileefindus alaskan seitifilee

Tässä viime aikoina blogiin on ilmestynyt kaksi kalareseptiä, joissa olemme käyttäneet Finduksen pakastekaloja. Burmalainen kalakeitto sekä Intialainen hyderabadi-kala olivat oikein mainoita ruokia, mutta tässä postauksessa pääosassa on Finduksen Alaskan seitifilee. Alaskan seitifileet ovat kokonaisia kiinteitä kalafileitä, ja niissä on mukavan pehmeä maku. Kokonaiset seitifileet voi sulattaa pakkauksen ohjeen mukaan, tai oikoa hieman, kuten me teimme nälän ollessa kohtuullisen kova. Kalafileitä ei suositella sulattamaan lämpimän veden alla, sillä ne alkavat kypsyä kuuman veden ansiosta. Meidän oli kuitenkin ryhdyttävä kyseiseen hommaan mahan kurinan vuoksi. Jätin fileet ensin lillumaan pakastepussissa kylmään veteen ja sen jälkeen huljuttelin niitä lämpimän veden alla sen verran, että ne alkoivat irrota toisistaan. Halusin pitää fileet ehjinä, joten irrottelin niitä hyvin varovasti toisistaan. Homma kävi helposti ja pian meillä oli ehjät kalafileet leikkuulaudan päällä valmiina jatkamaan matkaansa paistokasariin.

findus alaskan seitifileefindus alaskan seitifilee

Kyhäsimme Alaskan seitifileistä älyttömän maukasta thaimaalaista kalakastiketta, jota syötiin basmatiriisin sekä thaimaalaisen kurkkusalaatin kanssa. Resepti on kotoisin Suuri Aasialainen keittokirja -kirjasta, josta olemme löytäneet jo monen monta herkullista kalareseptiä – lisää kalareseptejä on siis tulossa blogiin jatkossakin! Myös Finduksen nettisivuilta voi bongata monta helppoa ja käyttökelpoista kalareseptiä.

Kalafileet kookosmaidossa

3 annosta, 275 kcal per annos plus riisin kalorit

 • 2 kpl vihreää chiliä
 • 2 kpl punaista chiliä
 • 1 pkt (400 g) Findus Alaskanseiti
 • 2 kpl sitruunanruohonvartta (valkoinen osa)
 • 4 kpl kaffirlimetinlehteä
 • 2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli murskattuna
 • 3 kpl kevätsipulia ohueksi viipaloituna (valkoinen osa)
 • 1 tl fariinisokeria
 • 2½ dl kevyttä kookosmaitoa (rasvaa 9 %)
 • 1 dl kookoskermaa
 • 1 rkl kalakastiketta
 • 2-3 rkl limettimehua
 • suolaa

1. Sulata kalafileet pakkauksen ohjeen mukaan, tai huijaa hieman (lue ohjeet ylempää).

2. Kuumenna wokki tai suurehko paistinpannu hyvin kuumaksi. Laita chilit kuumaan pannuun kokonaisina ja paahda niitä kunnes chilit alkavat ruskistua. Ota vain vihreät chilit pois, jäähdytä ja viipaloi ne.

3. Murskaa sitruunaruohon varrat veitsen lappeella.

4. Lisää pannulle punaisten chilien kaveriksi sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet, inkivääri, valkosipuli, sokeri ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia. Lisää kalafileet ja keitä hiljaa kunnes kala on kypsää (noin viitisen minuuttia). Lisää joukkoon vielä kookoskerma ja sekoita varovasti.

5. Sekoita kastikkeeseen lopuksi pilkottu vihreä chili, kalakastike, limettimehu sekä suola. Poista sitruunaruoho sekä kokonaiset punaiset chilit kastikkeesta ennen tarjoilua.

6. Tarjoa kastike keitetyn basmatiriisin sekä thaimaalaisen kurkkusalaatin kera.

findus alaskan seitifilee

Yhteistyössä Findus
Yhteistyössä Findus

2 Replies to “Kokonaiset kalafileet kookosmaidossa”

 1. Herkullisen näköistä. Kookoskerma sopii kyllä oivasti kalan kanssa yhteen.

  1. Niin sopivat! Ja makua ei vienyt yhtään kevyempi versio kookosmaidosta. Tai no, olihan tässä myös sitä kookoskermaa mukana. 😛 Nam!

Vastaa