Tabasco-tomaattisalaatti

Lauantai-iltana vanhempani tulivat meille kylään. Vierailun tärkeimpänä tarkoituksena oli opastaa äitini erääseen koulun tutkimusprojektiin mukaan, mutta siinä sivussa tarjosimme vieraille myös ruokaa. Olin itse aamupäivän ylitöissä ja lounas jäi oikeastaan kokonaan väliin (ellei kahta mandariinia lasketa lounaaksi), viiden aikaan illalla nälkä oli siis hirmuinen! Mahat saatiin onneksi täyteen grillikanalla, uunivihanneksilla sekä kivan mausteisella tabasco-tomaattisalaatilla. Ruoan jälkeen herkuteltiin vielä jälkkärillä, ja sen jälkeen äiti saatiin perehdytettyä käyttäjäkeskeisen suunnittelu -kurssin aikana tehtävään tutkimukseen.

tomaattisalaatti

Olen suuri tomaattien ystävä. Syön tomaatteja päivittäin, joten on varmaan aika selvää, että pidin tästä tomaattisalaatista paljon. Resepti on napattu Sara La Fountainin Healthy kitchen -kirjasta, josta olemme viime aikoina kokkailleet yllättävän paljon kaikkea terveellistä ja maittavaa. Tein salaattiin joitain muutoksia, mutta noin pääpiirteittäin noudatin reseptiä. Sara on kokannut kyseistä salaattia myös 24Kitchen-ohjelmassa, Saran videon voi kurkata ohjelman nettisivuilta. Mulla ei ole tarjota teille omasta kokkailustani videota, saatte tyytyä tälläkin kertaa ihan kirjoitettuun versioon. Olkaapa hyvä!

tomaattisalaatti

Tabasco-tomaattisalaatti

4-6 annosta, noin 55 kcal per annos

 • 750 g kirsikkatomaatteja
 • 3½ tl tabascoa
 • 1 rkl tomaattipyreetä
 • 2 tl sitruunamehua
 • 1½ tl raastettua valkosipulia
 • 2½ tl ruokosokeria
 • 2 rkl appelsiinimehua
 • ½ vihreä chili hienonnettuna
 • suolaa
 • mustapippuria
 • tuoretta timjamia koristeluun

1. Pilko kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan koosta riippuen.

2. Sekoita kaikki muut ainekset sekaisin. Kaada kastike tomaattien päälle ja kääntele sikin sokin. Koristele lopuksi tuoreella timjamilla.

tomaattisalaatti tomaattisalaatti

4 Replies to “Tabasco-tomaattisalaatti”

 1. Ihana tomaattikuva;olen itsekin tomaattien (etenkin kirsikka…) suuri ystävä ja niitä on pakko aina olla kotona. Täytyykin ottaa tabasco-pullot esille,mulla on niitä muutaman maun valikoima,kun olivat tarjouksessa.

  1. Kokeile ihmeessä! Sara tosiaan käytti tähän jotain Chipotle tabascoa, siinä on ilmeisesti vähän savuinen maku. Meillä oli jääkaapissa on perus Tabascoa joten käytettiin sitä.

 2. Onpa kaunis tomaattisalaatti! olen innostunut itse tomaateista vasta viime vuosina, mutta nykyään popsin mielelläni juuri nimenomaan tomaattisalaattia, esimerkiksi fetalla 😉

  1. Feta toimii kyllä loistavasti tomaatin kaverina! Näin kevätkevennyksen aikaan olen popsinut varmaan viisi purkkia Arlan 3% Valkosipuli-persilja -salaattikuutioita (http://www.arlaingman.fi/tuotteet/tuote/?productId=5760466747424). Vain 100 kcal/100 grammaa ja makua vaikka muille jakaa. 😛

Vastaa