Puhtia aamuun: Puuro banskulla ja sokrulla

tuunattu puurotuunattu puuro

Tänä aamuna tuunasin aamupuuroni varsin herkulliseksi. Idean tuunaukseen sain Klaus K -hotellin brunssilla jokunen aika sitten. Brunssilla emme puuroa jaksaneet syödä, mutta päätin testata varsin hyvältä kuulostavaa yhdistelmää jossain vaiheessa kotona.

En ole syönyt pitkään aikaan aamupuuroa. Tähän on yksi varsin hyvä syykin – puuro ei pidä nälkää! Mulle on aivan sama vaikka kuka terveysintoilija väittää vastaan, sillä on taivaan tosi, että pelkkä puuro ei pidä nälkää kuin tunnin parin ajan. Olen kysellyt asiasta ystäviltä sekä kollegoilta, ja kaikki (siis kaikki) ovat kanssani samaa mieltä. Ja onhan se nyt ihan loogistakin, puuro on ”pelkkää” hiilaria, ja sillä ei pitkälle pötkitä.

Tuunatulla puurolla jaksoin kuitenkin hyvin lounaaseen saakka, tarkalleen ottaen kello 10.30 asti. Käytin puurona Nalle kaura & ruista, valmiin puuron päälle ripottelin reippaan teelusikallisen rusehtavaa ruokosokeria ja lopuksi viipaloin puuron päälle vielä banaaniviipaleita.

Sokeri suli kuuman puuron päälle ihanasti, ja kun mukaan lisättiin vielä makea banaanin maku, oli aamupala varsin täydellinen. Tätä tehdään heti huomenna lisää! Puuroannoksessa on 260 kaloria, kaloreista saa helposti 50 pois puolittamalla banaanin ja antamalla toisen puolen vaikka puolisolle. Mä teen niin huomenna, sillä puolikas banaani riittää annokseen vallan mainiosti.

Suosittelen testaamaan!

p.s. Eihän toi banaani ja sokerikaan kyllä ole paljon muuta kuin hiilaria, mutta nälkää se piti kuitenkin paljon pidempään kuin pelkkä puuro voisilmällä.

tuunattu puuro

10 Replies to “Puhtia aamuun: Puuro banskulla ja sokrulla”

 1. Olen niin samaa mieltä kanssasi puurosta: nälkä tulee ja kiukuttaa, jos ei saa pian jotain Ruokaa 😉
  Mistä noita ihania mittalusikoita saa ostaa…

  1. Jes, kiitos Mai! Sain taas yhden puoltavan kommentin mun aatteelle. 🙂

   Mittalusikat ovat kotoisin aivan ihanasta Anthropologie-nettikaupasta (http://www.anthropologie.eu/anthro/index.jsp). Vastaavia ei näyttänyt enää löytyvän, mutta muutamia muita olisi vielä tarjolla, tässä suora linkki: http://www.anthropologie.eu/anthro/search/search.jsp?searchPhrase=Measuring+Spoons

 2. Samaa mieltä! Ite laitan banskun lisäksi maitorahkaa ja hilloa. Pelkkä rahka olisi hiukan HC, mutta se Valion ”lila”rahka ja hillo yhdessä… Nam 🙂

  1. Tarkoitatko sitä Valion pinkkiä rahkaa (Valio pehmeä täyteläinen maitorahka)? Oon siihen itse koukussa. 🙂 Popsin sitä yleensä sellaisenaan hunajan sekä kuitulisän kanssa, nam. 😛

   Ja ihan loistavaa saada lisää kannattajia sille, ettei puuro pidä nälkää! Hahah.

 3. Olin ennen itsekin sitä mieltä ettei puuro pidä nälkää mutta kun ryhdyin tekemään sen maitoon niin se on pitönyt jälkää kyllä jo paremmin. MUTTA silti turkkilaisella jogurtilla pötkii pidemmälle ennen nälkämonsterin ilmestymistä 🙂

  1. Totta annemi! Maito tekee puurosta varmasti tuhdimman (ja varmaan myös herkullisemman). Mutta totta on myös se, että 100 grammalla paksua turkkilaista jogurttia jaksaa pidempään. Ja se on myös paljon parempaa kuin puuro. 😛

 4. Pakko kommentoida, ettei tule harhaluulo vain yhdestä uskosta 🙂 puuroon tottumiseen pitää antaa mahalle ja mielelle myös aikaa tottua… ilman muuta tulee nälkä, jos vaihtaa täysin erityyppiseen aamupalaan. Itse en huomaa nälkää, olen syönyt säännöllisesti aamiaiseksi puuroa ainakin 7 vuotta. Muistan kyllä nälän tunteen, kun kouluaikoihin vain satunnaisesti söin puuroa. Kokeilepa muuten puuron lisäksi pirtelöä (banaania, rahkaa, marjoja, nestettä/vettä,maitoa, mehua), pitää nälän pidempään, ainakin aloittelijoilla 🙂

  1. No okei, ehkä mun on pakko uskoa sua. 🙂

   Smoothieita olen juonut aika paljon – ne on tosi herkullisia! Arkiaamuisin en vain jaksa koskaan kaivaa pirtelökonetta esiin, joten smoothieta/pirtelöitä meillä juodaan yleensä viikonloppuisin.

 5. hip huraa 🙂 meillä ”smuutikone” on pöydällä yhtä pysyvästi kuin leivänpaahdin ja vedenkeitin 🙂 ja hyvin istuu myös sisustukseen. kivaa kevättalvea ja kiitos päivityksistä, kaiken opinto ym kiireen keskellä… onneksi joka päivä on syötävä.

  1. Kiitos tyyne! Meillä pirtelökone on osa isoa yleiskonetta, joten sitä ei viitsi aina pitää esillä. Yhdessä vaiheessa melkein ostin pelkän blenderin, mutta totestin lopulta sen olevan vähän turha ostos. Mutta tosiaan, onneksi joka päivä pitää syödä. 🙂

Vastaa