Chicken + veggies = maha täyteen vähillä kaloreilla!

Kevätkevennysryhmämme on pysynyt tiukkana. Kaloreita lasketaan hulluna ja WhatsApp-ryhmämme täyttyy ruokakuvista, joita neljä leidiä lähettelee sinne jatkuvalla syötöllä. Torstaina on toinen punnituskerta ja sitten nähdään miten homma on lähtenyt liikkeelle. Oikeasti me ollaan kaikki käyty viimeisten parin viikon aikana joka päivä vaa’alla ja kerrottu tuloksista siellä samaisessa WhatsApp-ryhmässä (mun tulos oli tiistaiaamuna miinus kolme piste viisi kiloa). Itse hihhuloin torstaista lauantaihin koulussa, joten taidan merkitä tämän viikon tuloksen jo tänään meidän hienoihin exceleihin ja diagrammeihin (oonko kertonut, että mua kutsutaan töissä excel-velhoksi?).

ruusukaali ja kana

Eilen päivälliseksi väsättiin töiden jälkeen Sara La Fountainin Healthy kitchen -kirjasta Chicken and veggies -resepti. Nimensä mukaan se piti sisällään kanaa ja vihreitä juttuja. Vihreät jutut olivat tällä kertaa söpöt pikkuiset ruusukaalit sekä parsakaalin kukinnot. Terveellisiä juttuja molemmat. Yleensä emme suuremmin tee ruokaa enää illalla, sillä molemmat saavat töissä kunnon lounaan työpaikan ruokalassa. Tämän kana-kasvisreseptin saattoi kuitenkin tehdä hyvällä omatunnolla, sillä yksi annos pitää sisällään vain 273 kaloria. Huisin hienoa reseptissä on myös se, että herra Longfield piti kasvisten mausta paljon! Tämä ei ole mikään yleinen juttu, sillä yleensä hän syö salaatteja niin nyrpeällä nokalla että ihan pahaa tekee.

ruusukaali ruusukaali

Chicken and veggies
(3 annosta, 273 kcal per annos)

Chicken

 • 340 g (3 kpl) broilerin rintaleikkeitä
 • (himalajan)suolaa
 • rouhittua mustapippuria
 • tilkka öljyä

Veggies

 • 500 g ruusukaaleja puolitettuina
 • 230 g parsakaalin kukintoja (noin 1 parsakaali)
 • 2 rkl (oliivi)öljyä
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli raastettuna
 • 1 pieni punainen chilipalko silputtuna
 • 1 sitruunan kuori raastettuna
 • (himalajan)suolaa
 • rouhittua mustapippuria

1. Laita kaalit (ruusu- sekä parsakaali) isohkoon uunivuokaan. Lorauta päälle öljy ja mausta valkosipulilla, tuoreella chilillä, sitruunan kuorella, suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla. Sekoita hyvin keskenään. Paista kaaleja 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

2. Mausta broilerit suolalla ja mustapippurilla. Ruskista fileitä paistinpannulla tilkassa öljyä niin, että ne saavat kauniin ruskean värin pintaan. Laita fileet kaalien päälle paistumaan vielä noin 15 minuutiksi.

ruusukaali ja kana

4 Replies to “Chicken + veggies = maha täyteen vähillä kaloreilla!”

 1. Omenainen says: Vastaa

  Tätä teen!

  1. Hyvä! Vähän kyllä tylsää, ettei Kiloklubi löydy sulle mun tekemiä reseptejä, se olisi niin helppo vaan lisätä sieltä. Mä vielä tutkin saisinko sen jotenkin toimimaan.

 2. Tuollainen kannustusryhmä on hyvä juttu! Kannustuksen lisäksi ryhmän paine aiheuttaa myös sen, ettei tule repsahdettua niin helposti.

  Annos näyttää hyvältä, mutta jostain syystä parsa ja varsinkaan ruusukaalit eivät ole omaan makuuni ollenkaan. Teenkin kanan, kalan tai lihan kaveriksi salaattia tai jotain ratatouille-tyyppistä paistosta.

  1. Mä en ole koskaan ennen syönyt ruusukaalia, mutta tykkäsin kyllä sen mausta. Parsakaalikin on kypsennettynä oikein hyvää. Salaattia mun teki mieli annokseen vielä lisätä, mutta jätin sen lopulta pois, sillä vihreää oli lautasella muutenkin paljon. Lautasen reunalla laitoin kyllä ruokalusikallisen chili-kastiketta, se antoi kanalle vielä lisää potkua!

Vastaa