Brunch Americano 1.1.14 @ Klaus K

Uuden vuoden juhlinnat päätettiin Klaus K -hotellissa maittavaan ja varman ähkyn aiheuttavaan brunssiin. Uuden vuoden pakettiin kuului yöpymisen ja illallisen lisäksi myöhäinen brunssi, joten juhlijoiden ei tarvinnut laittaa kelloa soimaan sännäten väsyneinä ysiltä aamulla aamupalalle. Nyt sai ihan rauhassa nukkua 11.00 asti ja köpötellä levänneinä aamupalapöytään – muhkeaan aamupalapöytään.

brunssi klaus k

Klaus K:ssa on voinut jo usean vuoden ajan törmätä erilaisiin jenkkiteemoilla varustettuihin ruokailoitteluihin, on ollut niin jenkkiläisiä brunsseja kuin myös amerikkalaisia jouluillallisia. Jos saan ihan suoraan sanoa, niin toivoisin tähän jenkkibuumiin jo hieman vaihtelua. Olisi ihana päästä tutustumaan myös muiden maiden/mantereiden ruokakulttuuriin tässä tavattoman mukavassa ravintolassa. Jokunen vuosi sitten Christmas grillin teemana oli esimerkiksi Tivoli, ja tämän lisäksi olemme osallistuneet ainakin yhteen (ehkä kahteen) viinimaisteluiltaan, jossa viinit olivat muistaakseni kotoisin Itävallasta. Toivon siis kovasti paljon, että ensi syksynä sähköpostiini tupsahtaa infoa jouluillallisesta, jonka teemana on joku muu kuin Obaman kotimaa.

Ei sillä etteikö mureat ribsit uppoaisi tähän leidiin, mutta vaihtelu virkistäisi tässäkin asiassa!

brunssi klaus k

Vuoden 2014 ensimmäisenä päivänä juhlimme nahkahääpäiväämme, jonka vuoksi meille tuotiin lasilliset kuohuvaa brunssin alkaessa. Kiitos Klaus K. ♥ Kuoharin lisäksi haimme alkupalapöydästä erilaisia herkkuja. Muistan pitäneeni erityisen paljon jälleen kerran älyttömän rapeasta leivästä savustetun porsaanniskan kera. Lisäksi vanilja- karpalosmoothieita upposi sekä minuun että herra Longfieldiin ainakin pari lasia (ne on noi ihan pienet pinkit shottilasit) ja taisimme hymähdellä kovasti luomujogurtinkin kohdalla. Jogurtin kaveriksi saattoi valita vaikka minkämoisia myslejä ja hilloja, joiden avulla jogurtista saa älyttömän hyvää.

Alkupalapöydässä olisi ollut tarjolla myös kaurapuuro banaanin, rusinoiden sekä muscovado-sokerin kera. Tätä mielenkiintoista (ja varmasti herkullista) yhdistelmää emme kuitenkaan jaksaneet maistaa. Maha oli liian täynnä.. Päädyimme siihen, että kyseistä komboa voimme kokeilla myös kotona.

brunssi klaus k

brunssi klaus k

Pääruoat valittiin täällä tuttuun tapaan listalta. Vaihtoehtoja oli neljä, ja me päädyimme ottamaan ribsit vaahterasiirappi-bbq-kastikkeella sekä Klaus K -hampurilaisen. Mun ei pitänyt tilata ribsejä, sillä olin syönyt niitä myös edellisenä iltana, mutta en tiedä mikä muhun meni. Sanoin vaan tarjoilijalle hyvin jämäkästi tilauksen yhteydessä mä otan ribsit.  Luulen, että mä taisin kuitenkin haluta vain ne, vaikka olinkin yrittänyt uskotella itselleni jotain ihan muuta.

Ribsit olivat odotetusti hyviä, kuten oli myös herran hampurilainen. Plussaa siitä, ettei kummankaan pääruoan lisukkeina ollut ranuja (mä olen sitä mieltä, että ne eivät kuulu ”oikeisiin” ravintoloihin).

brunssi klaus k

brunssi klaus k

Jälkiruokien kohdalla meinasimme jo luovuttaa. Edellisen illan tuhti illallinen viineineen painoi vielä mahassa ja tuntui siltä, että brunssin sapuskat eivät olleet laskeutuneet edes mahalaukkuun asti. Urheina kuitenkin haimme kahvikupposet ja kurkistimme herkullisen jälkkäripöydän anteja (jälkkärit on yleensä Klaus K:ssa se parhain osuus).

Omalle jälkkärilautaselleni valikoitui lopulta NY-juustokakkua (se ei petä täällä koskaan), suklaakeksi sekä pannukakku kermavaahdon sekä kuuman kinuskikastikkeen kanssa. Meinasin tippua tuolilta kun maiston pannaria lisukkeiden kera – herranjumala se kuuma kinuskikastike oli hyvää!! Siis aivan täydellistä. Tätä yhdistelmää on jossain välissä aivan pakko kokeilla. Tällä hetkellä mulla ei ole vielä mitään tietoa miten kinuskikastiketta tehdään itse, joten vinkatkaa ihmeessä hyviä reseptejä, jos teillä semmoisia on takataskussa. Nämä herkkupalat olisivat oiva lisä myös kotibrunssille!

Brunssin jälkeen menimme vielä hetkeksi lepäämään hotellihuoneeseen, ja sitten lähdimme hakemaan karvaisen kaverin hoidosta. Kotona mahat olivat vielä niin täynnä, että päiväunet oli ihan pakko ottaa!

brunssi klaus k

Vastaa