Bulgogi ja Sigeumchi namul

Jokunen aika sitten kaivoin vihdoin Atrian Arjen nautintoja -haasteen toisen lihatuotteen pakastimesta pois. Pakastimesta putkahti kilon klöntti Atrian Kulinaari pihvinaudan ulkofileetä, josta käytimme puolet bulgogiin. Toisesta puolikkaasta väsäsimme parmesaanitahnaista pastaa, jonka reseptin julkaisin blogissa viime viikolla.

Mutta tällä kertaa tehtiin siis hassunkuuloisia ruokia – bulgogia sekä sigeumchi namulia! Bulgogiin sain idean jo vuonna 2012, jolloin söimme sitä Oxygenol-pariskunnan kanssa Korea House -ravintolassa. Sigeumchi namuliin törmäsin Pöytä koreaksi -blogissa, josta nappasin reseptin talteen siitä syystä, että olemme viime aikoina jääneet pinaattiin vähän koukkuun. Uusia pinaattisia reseptejä onkin jalkautunut Vihervaaran keittiöön ihan mukavasti.

bulgogi

Oikeasti näitä kahta korealaista ruokaa ei syödä yhdessä, mutta olin sen verran rohkea, että yhdistin lihan ja pinaatin samalle lautaselle. Bulgogi on Etelä-Korean kansallisruoka, jota tarjoillaan yleensä vihannesten sekä riisin kanssa. Sen hassu nimi tulee sanoista liha ja tuli, joten on varmaan sanomattakin selvää, että kyseessä on mausteinen annos. Ohuen ohueksi leikatun lihan tulee antaa marinoitua pitkään, jotta lihaan tarttuu voimakas maku. Maku ei ole tulinen, enemmänkin tuhti ja voimaks.

bulgogi

Bulgogin reseptin bongasin Ankerias Vipunen -blogista.

Bulgogi

 • 500 g naudan ulkofileetä
 • muutama valkosipulinkynsi
 • ½ dl seesamiöljyä
 • 1 dl soijaa
 • 2 rkl sokeria
 • mustapippuria

1. Leikkaa nauta ohuiksi siivuiksi.

2. Sekoita marinadi ja upota liha siihen. Anna marinoitua vähintään kolme tuntia.

3. Kuivaa lihat ja paista ne kuumalla pannulla öljytilkassa. Ohuet ulkofileeviipaleet kypsyvät erittäin nopeasti!

bulgogi

bulgogi

Sigeumchi namul on lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna pinaattilisuke. Koreassa tätä syödään riisin kanssa, ja luin sen olevan yksi rakastetuimmista kasvislisukkeista Koreassa. Sigeumchi namulia käytetään myös usein bibimbapin päällä (bibimbapia maistelimme myös Krunikan Korea Housessa).

Sigeumchi namul

 • 1 paketti/pussi tuoretta pinaattia
 • ½ yksikyntinen valkosipuli
 • 1 kevätsipuli
 • 1 rkl soijakastiketta
 • n. 1 rkl seesamiöljyä
 • 1-2 rkl seesaminsiemeniä

1. Ryöppää (eli kiehauta nopeasti, n. 30 sekuntia) tuoreet pinaatit väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele pinaatit ryöppäämisen jälkeen huolellisesti ja jätä valumaan lävikköön

2. Hienonna valkosipuli sekä kevätsipuli. Sekoita sipulit, soijakastike sekä seesamiöljy keskenään ja yhdistä seos pinaatin joukkoon. Sekoita käsin, sillä ryöpättyä pinaattia on hankala sekoittaa esim. lastalla.

3. Ripottele vielä lopuksi seesaminsiemeniä lisukkeen pinnalle.

bulgogi

2 Replies to “Bulgogi ja Sigeumchi namul”

 1. Bulgogi on ollut minulla to do -listalla jo pitkään. Bipimbapia kimcheineen ja muine lisukkeineen on tehty ja se on hyvää! Tosi yksinkertaisin maustein saavat korealaiset ruokaansa ihanat maut.

  1. Nyt sitten vain hommiin. 🙂 Bulgogi maistui erityisen hyvältä vielä seuraavana päivänä nuudeleiden kanssa, nam!

Vastaa