Maapähkinältä maistuva smoothie ja leppäkerttuvihko

Koulu on saatu nyt virallisesti alkamaan ja ensimmäiset koulutehtävien deadlinet on kirjattu kalenteriin ylös. Lisäksi yritin käyttää kirjastokorttia ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006 tai 2007. Sen verran vanha kirjastokortti mulla oli, ettei se enää toiminut. Näytin herra Longfieldille kirjastokorttia kotona harmistuneena siitä, että siinä oli jotain vikaa. Herra katsoi mun vanhaa korttia ihmeissään, ja kysyi enkö tosiaan ole vaihtanut korttiani uuteen kirjastokorttiin. Tai uuteen ja uuteen, herra on vaihtanut oman korttinsa uuteen vuonna 2008.. Hmmm, eipä ole tullut paljoa kirjastossa vietettyä aikaa. No, asia tulee korjaantumaan seuraavan parin vuoden aikana, mulla olisi nimittäin näin alkuun 21.3. asti aikaa lukea kolme alan kirjaa ja tehdä niistä joku mystinen lukupiiriraportti kahden herraopiskelijan kanssa.

Olin päättänyt vakaasti että pärjään koulussa ilman läppäriä, tänään tosin tunsin itseni aika oudoksi leppäkerttuvihkoni kanssa ryhmätöiden suunnittelun yhteydessä – kaksi muuta ryhmän jäsentä lukivat ja etsivät tietoa koulun verkosta, samalla kun minä katselin omia muistiinpanojani (jotka oli osaksi kirjoitettu uudella liilalla kynällä) värikkäästä vihkostani. Saa nähdä miten päätökseni tulee pitämään, onhan se vähän hassua näin IT-alalla olla muiden seassa leppäkerttuvihkojen kanssa (huomenna alkavalle kurssille olen varannut sinisen karvapäällysteisen Nalle Puh -vihkon, että näin)..

Se kuitenkin koulusta tällä erää!

maapähkinäsmoothie

Viime viikonloppuna meillä aloitettiin aamu jälleen kerran smoothiella. Tämäkin smoothie oli peräisin Sara La Fountainin Healthy-kirjasta, tosin tein siihen hieman muutoksia vaihtamalla joitakin kummallisia jauheita jo kaapeista löytyviin superjauheisiin.

Nyt on pakko tunnustaa, että tämä smoothie jäi minulta juomatta. Se maistui yksinkertaisesti liian maapähkinämäiseltä. Herra Longfield on kova maapähkinälevitteen ystävä, joten hän hörppäsi smoothieta tosi ison annoksen. Juotuaan mahansa täyteen suhteellisen makeaa smoothieta hän kyllä tokaisi, että pienempikin määrä olisi riittänyt. Maapähkinälevite kun on aika makeaa.

maapähkinäsmoothie   maapähkinäsmoothie

Maapähkinältä maistuva smoothie

2 isoa, tai 4 pientä annosta

 • 2 kpl banaania
 • 1 kpl päärynä kuorineen
 • 2 rkl maapähkinävoita
 • 2 dl (kevyttä) kookosmaitoa
 • 2 rkl gojimarjoja
 • 2 rkl siirappia
 • 6 kpl taatelia
 • 2 tl macajauhetta
 • reipas kourallinen jäitä
 • ripaus jos toinenkin kanelia

1. Kuori banaani ja poista päärynästä kota (jätä päärynän kuoret paikoilleen).

2. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

maapähkinäsmoothie

6 Replies to “Maapähkinältä maistuva smoothie ja leppäkerttuvihko”

 1. Mua hämmentää tuo kirjastokorttiongelma. Mun mielestä mulla on ollut sama kirjastokortti vuodesta 2003 ja se toimii edelleen helmet-kirjastoissa…
  Mutta ihanaa opiskelujen alkua 🙂

  1. Se edellinen kortti oli sellainen ruskea, jossa oli valkoiset reunat (ja tekstikin muistaakseni valkoisella, ei kuvia). Vai mitä Huli? (Vai onko tässä välissä ollut useampi uudistus…?) Muistan sen hyvin kun säilytin sitä koko Turussa asumisen ajan vain todetakseni sitä uudelleen tarvitessani pari vuotta sitten, että se ei enää käykään. 🙂

   1. Joo just sellainen Petra! Kohtuullisen vanha. 🙂

  2. Se mun on joku tosi tosi vanha! Siis joltain vuodelta 90. 🙂 Ensi viikolla käyn uusimassa omani, koulun kirjastokortin kävin jo hakemassa, se on siis ihan uusi.

 2. Herra Huu says: Vastaa

  Mun kirjastokortti on päivätty 4.4.1995. Se on toi ruskea, missä on valkoiset reunat. Viimeksi eilen lainasin ja viime vuonna lainasin sillä 82 kertaa 🙂 Sillä on tehty niin paljon hyviä (ja jokunen huonokin) laina, etten helpolla siitä halua enää luopua…

  1. Voisikohan se sitten olla, että sitä mun korttia ei ole käytettä tarpeeksi pitkään aikaan? Käyn kysymässä kirjastossa kunhan vaan ehdin. Ekat koulukirjavaraukset on tehty nyt herran kortilla. 🙂

   p.s. Sun nimimerkki on hauska Herra Huu! 😉

Vastaa