Takkamakkaraa ja lomaa!

today

Tänään on upea päivä! Eilen päättyi viimeinen projekti syksyllä alkaneesta hurjasta työputkesta. Takki on vähän tyhjä, ja koska töissä on (jopa) pari viikkoa hiljaisempaa, päätin tehdä ensimmäisen todella rennon teon tämän vuoden aikana. Pähkäilin päivätolkulla voinko ottaa lomaa vai en, mietin että mitä järkeä olla yksin kotosalla kun herra Longfieldkin on vihdoin palannut töihin reippaan kahden viikon loman jälkeen, ja onko niitä lomapäiviä mitään järkeä alkaa tuhlata heti vuoden alusta. Pari työkaveria puhui mulle järkeä, ja niinpä sitten lomailen tästä päivästä alkaen 19.1. asti. Ihanaa. Tai palaan kyllä koulunpenkille torstaina, mutta tällä hetkellä kaikki aika mitä en istu työhuoneessani tuntuu lomalta.

En ole tainnut täällä blogissa vielä kertoa tuosta koulusta mitään! Musta tulee tosiaan opiskelija, sillä alan suorittaa ylempää amk-tutkintoa töiden ohessa ensi viikolla. Joulupukinkin korviin oli tieto kouluunpääsystäni mennyt, sillä sain joululahjaksi upean liilan repun. Ensi viikolla käyn vielä ostamassa penaaliin uudet kynät ja kumit ja sitten taidan olla valmis kouluun – vähän jännittää, mutta vain positiivisesti.

Seuraavan viikon aikana olen tosiaan lomalla. Mun loma ei tosin ole monen mielestä voimia keräävää ja rentouttavaa, sillä pitkä to do -lista on jo ehditty laatia. Listalla on mm. kirppiskamojen hinnoittelua (viikon itsepalvelukirppis alkaa 17.1.), silitysurakka, pitsiliinojen ompelua, valokuvakirjojen tekoa, olohuoneen verhojen suunnittelua, suksien osto, metsässä tarpomista koiran kanssa, jumppailua sekä ruoanlaittoa. Niin ja tiedossa on myös mummin ja iskän synttärit. Pitäkää mua vaan hulluna, mutta omaan korvaani lomani kuulostaa täydelliseltä! Saa sitten nähdä mitä kaikkea saan tehdyksi..

Loma korkataan tänään upeasti alkaneeksi, sillä töiden jälkeen meillä on hampparibileet! Ystäväpariskunta saapuu meille viiden pintaan ja tiedossa olisi hauskaa seuraa, iso kasa itsetehtyjä hamppareita, lankkuperunoita sekä irttareita. Ja ehkä pari lasia skumppaa. Mutta nyt niihin takkamakkaroihin!

takkamakkara
Led-valaisin työssään

takkamakkara

Makkar.. eiku takkavahti etualalla. :)
Makkar.. eiku takkavahti etualalla. 🙂

Oikeasti takkamakkarat eivät liity aluillaan olevaan lomaani mitenkään, mutta fiilis niissä on sama. Mahassa tuntuu nyt loman alussa ihanalta ja ihan sama fiilis oli joulun jälkeen takkamakkaroiden teon yhteydessä. Tuolloin laitoimme takan päälle, nostimme ison lampaantaljan takan eteen, etsimme makkaratikut ja jäimme odottamaan hiillosta. Takan viereen nostettiin myös uusi led-valaisimeni, jolla nämä kuvat on valaistu. Hieman se selän takana nököttävä led-valaisin häiritsi muuten kovin romanttista ja ihanaa tunnelmaa, mutta pakkohan takkamakkaroista oli kuvia saada!

Kärähtäneet makkarat (ei me taidettu ihan tarpeeksi kauan jaksaa odottaa hiillosta) syötiin ranujen ja kylmän maidon kera sohvalla – iso nam! Telkkarissa pyöri tuolloin Deadwoodin toinen tuotantokausi, nyt mennään jo kolmannessa. Takkamakkarailta oli oikein ihana, suosittelen kaikille.

takkamakkara

2 Replies to “Takkamakkaraa ja lomaa!”

  1. kriisistakriisiintanja says: Vastaa

    Moikka! Oletko kenties maininnut tuosta sinun led-valosta enempiä? mennyt multa ohi siinä tapauksessa. Eli haluaisin udella mikä valo on kyseessä ja käyttökokemuksia? kuvat ainakin hyviä 🙂

    1. Kerroin siitä hieman Ave Maria smoothie -postauksessa (http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2013/12/29/vuoden-viimeinen-sunnuntai-alkoi-ave-maria-smoothiella/). Sain led-valaisimen joululahjaksi. Valaisimia saa verkkokauppa.comista, tässä vielä suora linkki: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39756/cxvjt/Yongnuo-YN-160-LED-valaisin.

      Hieman kovaa valoa valaisin antaa, mutta harjoitukset jatkuvat! Tosi hyvä apuväline kuitenkin. 🙂

Vastaa