American Christmas Grill vuosimallia 2013

Nyt mennään reippaat pari viikkoa ajassa taaksepäin, mennään jopa jouluakin aiempaan aikaan. Tarkalleen ottaen päivä oli perjantai 20.12. Tuona perjantaina tein kovasti töitä, tulin kotiin ja vaihdoin päälleni löysän mekon, sillä edessä olevaa tilaisuutta saattoi hyvin kutsua ruokamaratoniksi (minä pidän ruokamaratoneilla löysää mekkoa, vaikka olen parin kaverin kuullut käyttävän vastaavissa tilaisuuksissa aivan tarkoituksella mahdollisimman tiukkaa mekkoa, jotta syöminen ei lähde käsistä. Ehkä voisin ottaa jatkossa näistä kavereistani oppia, he ovat nimittäin pikkuisia, jota minäkin toivoisin olevani.). Nappasimme vielä ennen lähtöä pari joululahjapakettia mukaan, ja sen jälkeen pakkasimme itsemme pakettien kera mustan pantterimme kyytiin. Hurautimme jo kohtuullisen tutuksi tulleen reitin Bulevardille, jonka eräälle poikkikadulle olemme parkkeeranneet automme jo aika monta kertaa.

klaus k american christmas grill

Nopsan automatkan jälkeen toivottelimme Oxygenol-pariskunnalle hyviä jouluja Klaus K -hotellin alakerrassa, jossa meillä oli treffit. Siitä matka jatkui yhdessä tuumin hotellin 2. kerrokseen, jossa meitä oli vastassa kauan odotettu American Christmas Grill -illallinen (a.k.a. ruokamaraton). Nam!

Alkupalat

Alkupalapöydän kimppuun kävimme luonnollisesti ensin. Tai ihan ensin me toki istuttiin alas, katseltiin menua, tilattiin alkuskumpat, pääruoat sekä viinit ja vaihdettiin joululahjat (lahjojen avaaminen jätettiin jouluaattoon).

Oxygenol-pariskunnan mieshenkilö on buffetmestari. Mies pystyy syömään tajuttomia määriä ruokaa ja olemaan silti sutjakassa kunnossa. Tällä kertaa hän veti kolme lautasellista alkupaloja, meidän muiden tyytyessä pakon edessä yhteen. Arvostan ja nostan hattua!

Alkupalapöydässä oli tarjolla erilaisia salaatteja, leikkeleitä, kaloja sekä ankanmaksapateeta. Omia suosikkejani olivat ehdottomasti leppäsavustettu kasslerleikkele sekä Hollywoodin klassikkosalaatti -nimellä kulkenut tuhti salaatti kanoineen, tomaatteineen, munineen sekä sinihomejuustoineen.

Alkupalojen kanssa juotiin skumppaa, jolla toki kilisteltiin edessä olevan joulun sekä hauskan ja herkullisen illan kunniaksi.

klaus k american christmas grill

klaus k american christmas grill  klaus k american christmas grill

Pääruoat

Nautiskelimme alkupalojen äärellä aika pitkään (piti odotella Oxygenol-pariskunnan miestä, heh), mutta jossain vaiheessa iltaa eteemme kannettiin ennen alkupaloja valitsemamme pääruoatkin. Tarjolla oli kuusi eri pääruokavaihtoehtoa, joista tuli valita itselleen mieluisin. Me tilattiin herra Longfieldin kanssa porsaan ribsit, joita oli marinoitu tarjoilijan mukaan 14 tuntia vaahterasiirappi-BBQ-kastikkeessa. Oxygenol-pariskunta testasi miedosti savustetun lohen sekä karamallisoidun kalkkunan.

Pääruokien lisäksi pöytään tuotiin lisukelautanen, joka oli koko seurueelle yhteinen. Lisukelautasella oli tarjolla tryffelillä ja parmesaanilla maustettua bataattipyrettä (aivan sairaan hyvää), kuminalla ja sitruunalla maustettuja paahdettuja perunoita (en maistanut), rypälemehulla maustettuja grillattuja vihanneksia (kivan raikasta tuhtien ribsien kaverina) ja Klaus K:n omaa joulu-stuffingia (mun makuun hieman liian erikoista), joka piti sisällään ainakin vaaleaa leipää, bratwurstia, omenaa sekä erilaisia mausteita.

Pääruoat olivat herkullisia, ribsit sekä lohi saivat valtavasti kehuja. Kalkkunakin oli hyvää, mutta luiden joukossa olevaa lihaa oli hieman ärsyttävä yrittää räpeltää isolla haarukalla ja veitsellä. Ehkä kalkkunapihvi olisi ollut parempi vaihtoehto.

Pääruokien kanssa juotiin ainakin valkkaria (älkää kysykö mitä, en tiedä niistä mitään). Tosin herran juomiset jäivät skumppalasiin, sillä kotiin piti päästä illan päätteeksi ylihintaisessa parkissa odottavalla mustalla pantterilla.

klaus k american christmas grill

klaus k american christmas grill

klaus k american christmas grill

klaus k american christmas grill

Jälkiruoat

Pääruokien jälkeen itse kullakin oli hienoinen ähky. Pidimmekin oikein reippaan mittaisen tauon (lue: juoru- ja vessahetken) ennen notkuvaan jälkkäripöytään siirtymistä.

Kun jälkkäripöytään lopulta päästiin, oli hymy herkässä! Keksejä, mustikka-juustokakkua, vadelmamoussekakkua sekä tryffeleitä ja käsintehtyjä karkkeja upposi tähän leidiin ihan kohtuullinen määrä. Molempien herrojen suosikeiksi taisi nousta marmeladit, joita pojat kävivät hakemassa aina vain uudestaan ja uudestaan.

Jälkkärien kanssa juotiin kahvit ja sen jälkeen saatettiin tilata vielä ainakin yhdet viinilasit (herra joi samalla vettä). Rääppiäisiin saapui muuten joskus kymmenen aikaan Klaus K -hotellin omistaja Mark Skvorc ystäviensä kanssa.

Lopulta yli NELJÄtuntiseksi illalliseksi venynyt ilta saatiin päätökseen ja oli aika hurauttaa masut täysinä kotiin. Ihana ilta, kuten yleensä Oxygenol-pariskunnan kanssa tuppaa olemaan. ♥

Ja hei, tää oli mun 800. postaus! Aika monta juttua on tullut tähän mennessä ruustattua. Ja sitten vain kohti sitä 1000 postausta.

klaus k american christmas grill

klaus k american christmas grill

klaus k american christmas grill

klaus k american christmas grill

Vastaa