Tammikuun neljäs

En suinkaan ole unohtanut 12 kuukauden kuvahaastetta, mutta vuoden ensimmäisenä päivänä piti postailla muita juttuja, joten päätin siirtää kuvahaasteen tammikuun neljänteen päivään. Sinänsä koko tammikuun kuvan olisi voinut jättää postaamatta, sillä mikään ei ole sitten joulukuun muuttunut – lunta tai pakkasta ei ole vieläkään, joten upea pihamme pääsee edelleen ihastuttamaan meitä ja naapureita.

4.1.2014
4.1.2014
1.12.2013
1.12.2013
1.11.2013
1.11.2013
1.10.2013
1.10.2013

Ensi kevään pihatöistä puhumme jo kovasti. Kädet syyhyävät molemmilla ja odotamme innolla, että pääsemme mm. viimeistelemään pikkuisen pihavarastomme. Sen ympärille tulee terassi, varasto maalataan ja siihen laitetaan kunnon katto.

Maalaamisesta tuli mieleen, etten olisi koskaan enää uskonut odottavani pääseväni maalamaan. Mutta kyllä, pihavaraston lisäksi en malttaisi enää odottaa ison terassin kaiteiden maalausta! Viime kesän kolmen viikon maalausurakan aikana kehitelty stressi sekä raivo on laantunut, ja keväällä pensselin varteen tarttuu jälleen innokas Huli. Jee! Onneksi muuten säästin kaikki maaliset vaatteet, enkä viskannut niitä raivospäissäni roskiin (se oli tosi lähellä!).

Päätimme myös eräänä iltana saunan lauteilla laittavamme kaikki pihalla hommia odottavat jutut prioriteettijärjestykseen paperille ylös (tai ehkä valitsemme kuitenkin iki-ihanan Excelin). Kaikkea ei todellakaan saada valmiiksi tänäkään vuonna, joten omalle mielelleni on parempi, etten edes salaa haaveile siitä. Kun paperilla (tai siellä Excelissä) on ylhäällä jutut tekojärjestyksessä, pääsee tämäkin hermoheikko hieman helpommalla. Ja hei, se uusi rento asenne pitää istuttaa myös pihahommiin!

kaivo

kivet

Tällä hetkellä pihalla odottaisi ainakin seuraavat jutut (suluissa alustavaa aikataulusuunnitelmaa):

 • terassin kaiteiden maalaus (kesä 2014)
 • terassin öljyäminen (kesä 2014 jos jää aikaa)
 • terassin alaosan rimoitus (kesä 2014 jos jää aikaa)
 • terassin kaiteisiin ”parvekelaatikot” (kesä 2014 jos jää aikaa)
 • pihavaraston huopakaton asennus (kevät 2014)
 • pihavaraston terassin teko (kevät 2014)
 • pihavaraston maalaus (kesä 2014)
 • pihavaraston sähköt naapurin avustuksella (kesä 2014 jos jää aikaa)
 • mullan tilaus ja sen levitys maatyömiehen avustuksella (kevät 2014)
 • nurmikon istutus (kevät 2014)
 • tontin pohjoisrajalle tulevien kivien asennus maatyömiehen avustuksella (kevät 2014)
 • rinteeseen tulevien kivien hommaus (kesä/syksy 2014 jos jää aikaa)
 • rinteeseen tulevien kivien asennus (maatyömiehen avustuksella jos ovat kovin isoja) (kesä/syksy 2014 jos jää aikaa)
 • rinteeseen tulevien kasvien suunnittelu, osto ja istutus (kesä 2014 jos jää aikaa)
 • rinteeseen tulevien portaiden suunnittelu ja teko (kesä/syksy 2014 jos jää aikaa)
 • tontin länsirajalle tulevan kivipolun kivien tilaus ja asennus (kesä/syksy 2014 jos jää aikaa)
 • tontin länsirajalle tulevien pihavalojen osto ja asennus (kesä/syksy 2014 jos jää aikaa)
 • tontin länsirajalle tulevien havupuiden osto ja istutus (kesä/syksy 2014 jos jää aikaa)
 • tontilla sijaitsevan kaivon ehostus (kevät/kesä 2015)
 • vesipumpun asennus tontilla sijaitsevaan kaivoon isäni avustuksella (kesä 2014)
 • tontin etelärajalle tulevien kukkivien pensaiden osto ja istutus (kesä 2014 jos jää aikaa)

Lähes kaikki kukkapenkit jätetään suosiolla tulevaisuuteen. Ensin olisi kiva nähdä miltä nurmikko pihalla näyttää, ja mihin niitä kukkapenkkejä oikein edes haluaa. Meillä on lisäksi jo aika iso kukkapenkki valmiina tontin yhdessä kulmassa, jonne törkkäsimme rivarimme pihalla kasvaneet perennat. Kyseinen penkki on aika värikäs ja sekainen, mutta saa pysyä sellaisena ennen kuin keksimme kasveille paremmat paikat (jos se edes on lopulta tarpeen).

Tämmöisiä suunnitelmia meillä on ensi kesäksi. Reissut jäävät todennäköisesti väliin kevään ja kesän aikana, mutta jos sitä jonnekin pääsisi vaikka syksyllä pyöreiden synttäreitteni johdosta! Aika näyttää.

kukka

kukkapenkki

4 Replies to “Tammikuun neljäs”

 1. On teillä kyllä soma talo.Eikä ekasta kuvasta millään uskoisi että on tammikuu……

  1. Kiitos Jael! 🙂 Viime vuonna oli tosiaan aika paljon erinäköiset näkymät tähän aikaan. Mutta eiköhän se lumi sieltä vielä tänäkin vuonna ehdi tulla!

 2. Nimetön says: Vastaa

  Mikä on syntymäpäiväsi?

  1. Olen loppuvuoden lapsia, eli hetki on synttäreihin vielä aikaa! Mutta pitäähän niitä alkaa suunnitella jo ajoissa. 🙂

Vastaa