Päärynä-vuohenjuustoneliöt

Muistatteko vielä kun kerroin teille glögi-illasta, jonka järkkäsimme naapureillemme joulukuun puolessa välissä? Glögi-illassa tarjolla olleen makean suklaisen browniekakun lisäksi nostimme pöytään toki myös muutaman suolaisen syötävän. Tajuttoman herkullisesta pinaatti-lohipiirakasta unohdin napata illan aikana kuvat, mutta erityisen helpoista ja nopeista päärynä-vuohenjuustoneliöistä sentään muistin kuvat ottaa.

Päärynä-vuohenjuustoneliöt

Voitte kyllä olla varmoja, että pinaatti-lohipiirakkaa tehdään vielä uudestaan! Ja vielä niin, että nappaan siitä kuvat uuden hienon led-valaisimeni avustuksella (vältytään sitten näiltä keltaisilta kuvilta). Piirakka keräsi kamalasti kehuja ja on ehdottomasti ansainnut palstatilaa bloginkin puolelta.

Mennään nyt kuitenkin niihin päärynä-vuohenjuustoneliöihin, joiden reseptin löysin vanhasta Kotivinkistä. Suolaisten neliöiden teko kävi tosi nopsaan, joten näitä voi kyllä suositella pikkusuolaiseksi tarjottavaksi (yllätys)vieraille. Ja kyllähän vuohenjuuston ja päärynän liitto toimii aina hitsin hyvin – kivan lisän neliöihin antoi vielä morttelissa rouhittu roseepippuri!

Päärynä-vuohenjuustoneliöt

Päärynä-vuohenjuustoneliöt
(noin uunipellillinen valmiita neliöitä)

 • 1 pkt (500 g) lehtitaikinaa
 • 200 g vuohen(maito)juustoa
 • 2 kpl päärynää
 • ½ dl pinjansiemeniä
 • roseepippureita rouhittuina
 • 1 kpl luomu kananmuna voiteluun

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa taikinalevyt neliöiksi veitsen tai pitsaleikkurin avulla.

2. Huuhdo päärynät hyvin ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

3. Viipaloi vuohenjuusto (ja puolita vielä viipaleet).

4. Painele taikinaneliöiden keskelle vuorotellen päärynä- ja juustoviipaleita. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja rouhittua roseepippuria.

5. Voitele neliöt kananmunalla ja paista niitä uunin keskitasolla 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Päärynä-vuohenjuustoneliöt

4 Replies to “Päärynä-vuohenjuustoneliöt”

 1. Nää on varmaan superherkullisia!

  1. Herkullisia, helppoja ja nopeita tehdä – mitä muuta voi toivoa? 🙂

 2. Nam, mitä herkkuleivonnaisia 😛 Itse pyöräytin juuri niitä feta-pinaattimuffineita huomista aattoa varten – pakko oli maistaa yksi ja oli oikein herkullinen…taikina maistui liian suolaiselta, mutta paistettuna suolaisuus oli tasoittunut 🙂

  1. Mukavaa kuulla! Oikein herkullista ja lämmintä Uutta Vuotta sinille Sanna. 🙂

Vastaa