Vuoden viimeinen sunnuntai alkoi Ave Maria smoothiella

Sain eilen päätökseen jälleen yhden projektin töissä (tämä oli erityisen kiireinen ja stressaava). Tulin neljän jälkeen kotiin, ja olotilaani voisi kuvata parhaiten sanonnalla takki tyhjä. Rojahdin sänkyyn ja nukuin mukavat kolmen tunnin päikkärit. Herättyäni olo oli edelleen väsynyt. Raahauduin kuitenkin suihkuun, jonka jälkeen hamstrasin jääkaapista jouluruokien jämiä – maksalaatikko, kinkku, marinoidut punasipulit sekä seesami-inkiväärikastike maistuivat erinomaisilta. Niin ja myös ne jälkkäriksi ahmimani suklaakonvehdit. Istahdin muhkean ruokalautasen kanssa sohvan uumeniin ja dvd-soittimesta alkoi pyöriä meidän uusin sarja Deadwood, jonka joku kiltti tonttutyttö oli ostanut herra Longfieldille joululahjaksi. Seuraavat viikot meillä toljotetaan siis saluunaelämää höystettynä kullanhuuhtojilla, viskillä sekä hompsuisilla huorilla.

ave maria smoothieave maria smoothie

Ilta meni kokonaisuudessaan sohvalla. Kahdentoista jälkeen kömmin sänkyyn, josta heräsin hieman levottomasti nukutun yön jälkeen yhdentoista aikaan (työasiat eivät sitten millään suostu lähtemään päästä). Ennen ihanan happirikasta aamulenkkiä (en juossut, kävelin hitaasti koiran ja herra Longfieldin kanssa märässä metsässä) väsäsimme vuoden viimeisen sunnuntain kunniaksi Sara La Fountainin reseptillä Ave Maria smoothiet. Tätä punaista terveysjuomaa piti tehdä jo ennen joulua, mutta tohinan keskellä se unohtui. Tänään oli kuitenkin pitkästä aikaa suhteellisen rauhallinen olo, joten smoothie sopi juuri tähän aamuun oikein hyvin. Smoothien kaverina syötiin vielä jälkiuuniruisleipää, pari konvehtia sekä iso mukillinen kahvia (ja vielä isompi mukillinen vitamiinijuomaa). Juomarikas sunnuntaiaamu.

ave maria smoothie

Ave Maria smoothie

kaksi annosta

 • 2 kpl banaania kuorittuna
 • 3 dl kotimaisia puolukoita (pakaste)
 • 2 dl tuorepuristettua appelsiinimehua (noin kahden appelsiinin mehu)
 • 2 rkl gojimarjoja
 • 2 rkl siirappia (mikä vaan käy)
 • 2 tl macajauhetta
 • 4 rkl kookosmaitoa (meillä oli kevyttä kookosmaitoa)
 • pari ripausta kardemummaa

1. Viskaa kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

ave maria smoothie

p.s. Latasin jo eilen kuvan blogin facebook-sivuille ehkä yhdestä parhaimmasta joululahjastani (Jennifer Lopez -barbien jälkeen). Pukki oli osannut ostaa mulle Led-valaisimen, joka on tarkoitettu video- ja valokuvaukseen. Ihan huippu laite! Valaisin tuottaa 5500 K värilämpötilaa, ja nytpä mulla onnistuu esim. ruokakuvien ottaminen mihin vuorokauden aikaan vaan (ja samalla voin unohtaa ällöttävät keltaiset kuvat!). Ou jee.

Tähän loppuun on ihan pakko laittaa vielä behind the scenes -kuva, jossa tämä erittäin haluttu lisävaruste on testikäytössä. Tämän postauksen kuvissa led-valaisinta ei ole kuitenkaan käytetty (päivänvalo riitti valottamaan kuvat tarpeeksi hyvin).

led-valaisin

10 Replies to “Vuoden viimeinen sunnuntai alkoi Ave Maria smoothiella”

 1. Mahtava joululahja! Mistäköhän pukki oli mahtanut löytää sen? Tämä vuodenaika on kerta kaikkiaan masentava kuvien kannalta. Hyviä on turha kuvitella saavansa kuin parin tunnin ajan päivässä – ja silloin ollaan töissä, joten lisävalo olisi enemmän kuin tarpeen.

  1. Sun kuvia kun katselee niin tulee kyllä mieleen, ettet tosiaan tarvitse mitään apuvälineitä! Kuvasi ovat upeita.

   Mun paketista paljastui verkkokauppa.comista löytyvä Yongnuo YN-160 Led-valaisin (olin saattanut jättää kyseisen tuotteen nettilinkin auki meidän kotikoneelle sopivasti sen jälkeen kun joululahjatoiveista oli juteltu). 🙂 Olen kuullut muutamalta valokuvauskurssin vetäjältä hyviä palautteita Yongnuo-merkistä. Siinä kuulemma laatu ja hinta kohtaavat.

   Tässä vielä suora linkki saamaani Led-valaisimeen. Voi olla, että kyseistä valaisinta löytyy jostain ulkomailta hieman halvemmalla.
   http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39756/cxvjt/Yongnuo-YN-160-LED-valaisin

 2. Ja hei näytekuvia kehiin, odotan malttamattomana 😉

  1. Tulossa on! 🙂 Parit ekat harjoituskuvat on jo näpsitty. Hieman valo tulee vielä ärhäkästi kohteeseen, joten lisäharjoittelua tarvitaan. ”Onneksi” hyviä kuvauspäiviähän tässä on tiedossa vielä pari kuukautta!

 3. Todella kiva lahja! Kuvat näyttävät ihan päivänvalossa otetuilta ja sitähän se 5500k on. Olen luullut noitten olevan vain videokuvaukseen, mutta olisi kannattanut katsella tarkemmin. Edes kamerakursseilla ei kenelläkään hyvinvarustetulla miehellä ole ollut tuollaista;)

  1. Ja kun kameraan säätää vielä valotuksen juuri tuohon 5500 K, pitäisi hyviä kuvia saada ihan itsestään. 🙂 Tosin ihan niin helppa se ei taida olla.. Tämä mun valaisin on tosiaan tarkoitettu myös valokuvaukseen (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/39756/cxvjt/Yongnuo-YN-160-LED-valaisin)! Paketissa tuli mukana myös sellainen käsipidike, jolla valaisinta voi siirrellä helposti. Tänään keksin myös, että valaisimen saa kiinni jalustaan. Mulla on käytössä iso jalusta, sekä sellainen XS-kokoinen, jota voi helposti pitää pöydällä. Täytyisi varmaan jossain välissä tehdä ihan postaus kaikista kameran lisätarvikkeista, niitä alkaa olla jo ihan hyvä valikoima kasassa. 🙂

 4. Hah haa, sama joululahja tuli tännekin! Pukki oli ensin etsinyt TV- kuvauskalustovuokramoista ja Ylen kirpparilta ja valjastanut etsintään muitakin TV- sekä stillikuvaajia, mutta Verkkokaupasta löytyi lamppu.

  Ihmettelin ensin uutta jalustaa, kun sain viime jouluna hyvän jalustan, mutta seuraava paketti selvitti asiaa. Appi kaiveli vielä varastoistaan kalvoja heijastimia ja ”suttua” pehmentämään ja heijastamaan valoa. Tänään harjoittelen ensi kertaa, katsotaan millaista tulosta tulee.

  1. Ei oo totta!! Onko sunkin Yonguo-merkkinen? Tosi hauskaa, että meillä on sama kamera, samat linssit ja nyt vielä sama valaisin! 🙂 Mun pitää vaan vielä hakea se musta kartonki.. En tajua miten unohdan sen AINA kun olen jossain kauppakeskuksessa.

   Heijastimien käyttö on mulle (vielä) täysin vierasta. Mutta eiköhän nekin tule jossain välissä tutuksi. Tsemmpiä harjoituksiin!! Täällä harjoiteltiin vielä illalla uuden valaisimen käyttöä. Ihanaa!

 5. Heh, jotain smoothieta munkin pitää alkaa kohta tehdä, sillä sain joululahjaksi toivomani Raxun remppa-kirjan…eilen otin sen sitten käteeni ja luin yhdellä istumalla – tai pikemmin makaamisella 😉

  1. Mulla meni kanssa kyseinen kirja yhdessä illassa. Sain sen äidiltäni joskus syksyllä. Upea tarina, täytyy vain ihailla Raxun itsekuria!! Upea nainen. <3

Vastaa