Arjen nautintoja: Nakkimössö

Kuten jo aiemmin kerroin, tartuin Atrian Arjen nautintoja -haasteeseen. Haasteessa oli tehtävänä kehittää arkinen ruoka-annos käyttäen sen pääraaka-aineena Atrian A-lk Kulinaari Herkkunakkia, joita haasteeseen osallistujille toimitettiin kotiin kaksi pakettia. Tällä kertaa mun ei tarvinnut miettiä kuin sekunnin sadasosa minkä reseptin aion haasteessa toteuttaa!

Nakkimössö. Sitä mä päätin tehdä.

nakkimössö

Nakkimössö on legendaarinen ruoka. Se oli lapsuudessani sekä mun että isäni lempiruokaa. Sitä syötiin usein ja hartaasti samalla kun nakkimössön seassa olevista nakkipaloista taisteltiin viimeiseen palaseen asti. Nakkimössö tehtiin lapsuuden kodissani aina isoon vaaleanvihreään emalikattilaan ja seuraavina päivinä sitä paistettiin voissa paistinpannulla. Maku vain parani parin päivän jääkaapissa makoilun aikana. Tartutin nakkimössöhimon aikojen alussa myös herra Longfieldiin. Pienenä tyttönä olin myös tehnyt hyvin selkeän päätöksen – häissäni tultaisiin syömään nakkimössöä. No, ihan näin pitkälle ei menty, vaikka nakkimössön möllöttäminen hääbuffan pääruokien seassa olisi ilahduttanut kovasti ainakin minua, tulevaa herraani sekä isääni. Oi niitä herkullisia muistoja!

Nakkimössö on maailman helpoin tehdä ja se on yksinkertaisesti ihan mielettömän hyvää (erityisesti päivän vanhana paistinpannulla paistettuna). Kas näin sen teko käy!

raaka-aineet
Tarvittavat raaka-aineet
nakkimössö
Keitä paketillinen spagettia suolatussa vedessä.
Kippaa keitetyn spagetin sekaan vajaa 1 dl tomaattipyrettä ja suolaa.
nakkimössö
Sekoita tomaattipyre hyvin spagetin joukkoon.
nakkimössö
Viipaloi nakit ja paista ne rasvassa/öljyssä kauniin ruskeiksi.
nakkimössö
Viskaa nakit spagetti-tomaattipyreseoksen joukkoon.
nakkimössö
Sekoita nakit hyvin spagetin sekaan.
Nosta sopiva annos lautasella ja ripottele päälle suolaa. Valmis!
Nosta sopiva annos lautaselle ja ripottele vielä maun mukaan suolaa päälle. Valmis!

Nyt kun salaisista salaisin resepti on jaettu julkisesti, on teidän aika testata ja jäädä tähän koukkuun. Tää on meidän perheen ikioma avokadopasta. Tuleekohan tästä yhtä kova hitti? Heh!

nakkimössö

Yhteistyössä Atria
Yhteistyössä Atria

7 Replies to “Arjen nautintoja: Nakkimössö”

 1. Pakko kokeilla ;p, tuntuu uskomattomalta, että tää paranis vielä pannulla paistamalla, kun mä olen elänyt uskossa, että tällainen safka kuivuu ihan syömäkelvottomaksi, jos jättää seuraavaan päivään. 😀

  1. Jeee, testaa! 😀 Iskä käski sanomaan, että tää pitää paistaa voissa ja suolaa pitää käyttää. Ja tosiaan nopeasti vaan lämmittää pannulla, ei paistamalla paistaa. Ja mikro on ehdottomasti kielletty – siellä se kuivuu (testattu on).

   Meillä syötiin tänään vikat annokset melkein itku kurkussa kun nyt se on loppu..

 2. Hauska lukea muiden lapsuudenherkuista, pakko sanoa että ei pöllömpää kyllä. Nakit – nam, spaghetti- nam, voi- nam, tomaattikastike – nam. Hyvää siis varmasti!

  1. Ihanaa kun tämä erityisen simppeli ruoka saa kannatusta! Vähän jännitti julkaista tämä, täähän on siis vain spagettia ja nakkia, ja sanoin on vaikea kuvailla kuinka nanaa tästä tulee. 😛

 3. Tää oli hauska ja varmasti hyvä! 🙂 Täytyy kokeilla, tää resepti on uusi mulle :).

  1. Kokeilkaa! Uskomatonta, että tää on sulle uusi juttu. Mä luulin, että tätä on väsätty meillä ikuisuudet.

 4. […] ruokia ovat esimerkiksi maksalaatikko, letut, suklaa (kaikissa olomuodoissa), pulla, hernekeitto, nakkimössö sekä äidin paksupohjainen jauhelihapitsa. Niin ja tietenkin äidin […]

Vastaa