Halloumisalaatti

Tein leidien tupareihin kahta eri salaattia. Toinen oli jo perinteeksi muodostunut maalaiskanasalaatti, jota olen tehnyt muuton jälkeen kaikkiin juhliimme. Salaatti on nopea ja herkullinen, eikä se vaadi mystisiä ja kalliita raaka-aineita.

halloumsalaatti

feta-pinaattimuffinit

Toiseksi salaatiksi valitsin tällä kertaa halloumisalaatin. Ihastuin halloumin makuun isänpäiväillallisella, jolloin söimme alkupalaksi halloumisalaattia gazpacho-vinaigretella. Halloumisalaatin teko ei onnistu ihan yhtä ripeästi kuin maalaiskanasalaatin, sillä salaatin tekoa varten pitää sekä halloumijuusto että punasipuli paistaa paistinpannulla. Tämän vaiheen voi kuitenkin tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä salaattiin voi laittaa vallan mainiosti jäähtynyttä juustoa sekä sipulia.

Kastikkeena käytin halloumisalaatissa Paul Newman’sin caesar-kastiketta. Meiltä löytyy jääkaapista kyseisen sarjan salaatinkastikkeita viittä eri vaihtoehtoa, ja tällä kertaa päädyin sekoittamaan maalaiskanasalaattiin ikisuosikkiamme (Parmesan & Roasted Garlic Dressing), ja halloumisalaattiin päätyi lopulta caesar-kastike.

halloumsalaatti

Halloumisalaatti

 • 2 pkt halloumijuustoa paloiteltuna
 • 2 kpl punasipulia silputtuna
 • sopiva määrä salaattisekoitusta
 • minitomaatteja
 • viinirypäleitä
 • pinjansiemeniä paahdettuna
 • auringonkukansiemeniä
 • kuivattuja karpaloita

1. Paloittele halloumijuusto ja paista se öljyssä kauniin ruskeaksi ja anna jäähtyä sen minkä ehtii.

2. Kuullota myös punasipuli.

3. Paahda pinjansiemenet.

4. Sekoita kaikki ainekset yhteen (meillä oli pinjansiemenet omassa astiassaan allergian takia) ja tarjoile haluamasi kastikkeen kera.

halloumsalaatti

4 Replies to “Halloumisalaatti”

 1. Kiitokset ohjeesta 🙂 Oikein jo odotan uuden vuoden kokkailuja – mut eiköhän ensin juhlita joulua 😉

  1. Joulu juhlitaan ensin! Mutta on hyvä suunnitella kaikki valmiiksi. 🙂

 2. Kyllä tuli vesi kielelle, pakko kokeilla itsekin! Kiitos ohjeesta! 🙂

  1. Eipä mitään! Helppoja salaattiohjeita on aina hyvä olla takataskussa. 🙂

Vastaa