CN Tower, Toronto

CN TowerCN Tower

Toronton tunnetuin maamerkki, sekä koko Kanadan symboli on varmasti CN Tower. Tämä tietoliikenne- sekä näköalatornina että ravintolana toimiva tötterö on 555,33 metriä korkea, ja se oli valmistuttuaan (2.4.1975) maailman korkein rakennus. Tornista piti tehdä niin pirun korkea, jotta koko Toronton alueelle saataisiin kattava radio- ja TV-signaali. Ennen tornia rakennetut pilvenpiirtäjät nimittäin blokkasivat signaalia matalemmilta rakennuksilta. Tornin juureen suunniteltiin alunperin myös metroasemaa, mutta suunnitelmat hylättiin tornin hieman syrjäisen sijainnin vuoksi. Nykypäivinä torni jököttää kuitenkin ylväästi aivan Toronton keskustan tuntumassa, sillä kaupunki on paisunut suuresti sitten vuoden seiskeet viis.

CN TowerCN Tower

Me kävimme reissumme aikana CN Towerissa kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla menimme sinne syömään. 351 metrin korkeudessa sijaitseva pyörivä The 360 Restaurant tarjoilee oikein maukasta ja gourmet-tasoista sapuskaa viehättävässä ja siistissä ympäristössä. Ravintola pyörii täyden kierroksen 72 minuutissa, joten syömisen ohessa voisi nauttia kirkkaalla säällä näkymistä jopa Niagaran putouksille asti. Niin, tosiaan voisi. Meidän ekan visiitin aikana tornin näköalatasanne oli ravintoloineen päivineen nimittäin ison ja suhteellisen paksun pilven sisässä. Me oltiin siis ihan pilvessä. Mutta ei se mitään haitannut, siellä pilvessä oli oikeastaan hauska olla! Jaksettiin nauraa monen monituista kertaa ”me ollaan pilvessä” tokaisulle – heheh heh, eikö oo hauskaa? Pilvestä siis viis, ruoka oli hyvää ja ilta oli oikein ihana ja varsin ikimuistoinen.

 The 360 Restaurant Toronto360 The Restaurant Toronto360 The Restaurant360 The RestaurantThe 360 Restaurant TorontoThe 360 Restaurant TorontoCN Tower Toronto

Ravintolakeikan hintaan kuuluu myös pääsy 342 metrin korkeudessa olevalle ulkoilmanäköalatasanteelle sekä suhteellisen tunnetulle lasilattialle. Käytiin toki pilvestä huolimatta molemmissa ja jaksettiin edelleen nauraa meidän tyhmille jutuille siellä pilvessä olemisesta (äiti, ymmärräthän, että kyseessä on vitsi?). 🙂 Meidän lisäksi näköalatasanteella hääri jokunen muukin huvittunut turisti/paikallinen – ei muuten ollut yhtään ruuhkaa!

Koska pilvi kuitenkin häiritsi näkymiä aika pahasti, päätimme suunnistaa seuraavana iltana tornille uudestaan. Olihan se vähän tylsää maksaa suhteellisen kallis pääsylippu uudestaan, mutta minkäs teet. Seuraavana iltana taivas oli kirkas ja saimme ihailla valoissa kylpevää Torontoa monen monituista hetkeä. Iso kaupunki se oli, vaikka ei ihan New Yorkin mittoihin ylläkään.

CN Tower Toronto

CN TowerCN TowerCN Tower

2 Replies to “CN Tower, Toronto”

  1. Näkymät ovat olleet varmasti huikeat! Minä kammoan vain korkeita paikkoja n i i n paljon että en uskaltaisi edes puoleenväliin. Lasilattia-kuva sai jalkapohjat veteläksi, hui kamalaa! 😀

    1. Meillä on myös herra hieman korkeanpaikankammoinen. Aluksi häntä aina hirvittää korkealla, mutta lopulta aina tutkailee paikkoja korkealtakin suurella mielenkiinnolla. Ja jännityshän on aina välillä vaan hyvä. 🙂

Vastaa