Brunssi: Munkkivuoren Fazer (HKI)

Munkkivuoren brunssilla on tullut käytyä laskujeni mukaan ainakin kolme kertaa. Ekalla kerralla testasimme arkiaamupalan ja pari viimeistä kertaa ollaan raahauduttu (täysin positiivinen raahautuminen) paikalle viikonloppuna.

Fazer Munkkivuori brunssi
Fazer Munkkivuori brunssi

Kävin testaamassa Munkan Fazun uudistetun brunssin ensin erään pikkuisen leidin kanssa, mutta sillä kerralla kameran muistikortti oli unohtunut koneeseen, ja kuvat jäivät muutamaan hassuun iPhonella napattuun huonolaatuiseen kuvaan. Samaisella kerralla unohdin myös käyttää Fazerin lahjakortin, jonka sain käsiini eräässä Fazerin järkkäämässä tilaisuudessa. Munkkivuoreen oli siis palattava uudestaan – sekä muisti- että lahjakortti mukana.

Toisella kerralla mukaan tuli herra Longfield. Emme olleet tehneet pöytävarausta, mutta sitä ei ainakaan vielä tarvitse tänne tehdä, sillä pöytiä on aina hyvin vapaana. Hieman syrjäinen sijainti takaa, että suurista ruuhkista ei ole tietoakaan. Me istahdimme herran kanssa ikkunan viereen sohvapaikoille. Ja sitten muistikortilla varustettu kamera kouraan ja ruokien kimppuun!

Fazer Munkkivuori brunssi  Fazer Munkkivuori brunssi Fazer Munkkivuori brunssi

Kun brunsseilin pikkuisen leidin kanssa Fazulla pari viikkoa ennen herran ja mun visiittiä, ihastuin tavattomati Fazun rapeakuoriseen leipään, katkarapumöhnään sekä isoihin ja tuoreisiin croissantteihin. Onnekseni näitä kaikkia oli tarjolla myös tällä kertaa! Tottunein elkein nostelin herkkuja lautaselle ja kerroin herrallekin mitä hänen kannattaa ehdottomasti maistaa. Katkarapumöhnä vei myös herran kielen mennessään, kuten teki myös tuoreet hedelmät, croissantit sekä leivät palvikinkun kera.

Kluuvikadun Fazerin valikoima on Munkkaan verrattuna todella runsas, mutta onneksi Munkkivuoressa laatu ja maut ovat kohdillaan. Valikoima on siis niukempi, mutta kaikki on herkullista, laadukasta ja kauniisti esillä. Ja ennen kaikkea ruuhkaa ei ole ja melutaso on sata kertaa pienempi kuin Kluuvikadun kivijalkaravintolassa.

Suolaisten sapuskojen kanssa kului mukava tovi. Käytiin tankkaamassa lautasia pariin otteeseen ennen kuin oli jälkkärien vuoro. Olin hieman harmissani kun tarjolla ei ollut Fazerin konvehteja.. Ne olisi niin helppo tunkea vain isoon laariin ilahduttamaan brunssivieraita – kukaan brunsseilija ei varmasti panisi pahakseen konvehtien ilmestymisestä osaksi brunssia! Muistelen jopa, että Kluuvikadulla olisi ollut jälkkäripöydässä tavallisten konvehtien lisäksi niitä astetta hienompiakin praliineja. Ottakaahan mallia Munkka!!

Fazer Munkkivuori brunssiFazer Munkkivuori brunssi

No oli siellä jälkkäripöydässä kuitenkin kahta taivaallista kakkua. 😛 Ei kylläkään mitään suklaista, joten siitä pieni miinus. Muuta pahaa sanottavaa brunssista ei ole, joten sopiva arvosana on tällä kertaa 9+. Jos tahdot popsia takuuvarmoja herkkuja suht rauhallisessa ympäristössä, suosittelen suunnistamaan vaikka heti tässä alkutalven aikana Munkkivuoren Fazerille! Ja huomiokaa muuten vielä se, että kahvilan eteen pääsee autolla ihan ilmaiseksi!! Ei muuten onnistu Kluuvikadulla..

5 Replies to “Brunssi: Munkkivuoren Fazer (HKI)”

 1. Hyvän näköinen brunssi, houkuttelevia paikkoja on ympäri kaupunkia nykyään! Kahvila on kokenut muodonmuutoksen sitten viime vierailuni Munkkivuoressa!

  Asuin aikoinaan usean vuoden ajan Munkkiniemessä. Alueen alkuperäisasukkaat olivat todella tarkkoja Munkka-nimestä, heille se tarkoittaa vain Munkkiniemeä, ei Munkkivuorta, joka on ”uudempi alue”. Munkkiniemihän oli viime vuosisadan alkupuolella jopa oma kuntansa.

  1. Hyvä, että valaisit mua tosta Munkka-nimestä! Olen miettinyt mistä nimi tulee ja mitä se oikeastaan edes tarkoittaa. Mulla menee muuten aina Munkkiniemi ja Munkkivuori sekaisin, pitäisi varmaan katsoa kartasta missä ne sijaitsevat. Mutta toisaalta – munkki kuin munkki. 😉

 2. hei

  t.masi saarikoski

  1. No moikka moi Masi! 🙂

 3. […] sunnuntaibrunssin valikoimiinsa. Munkkivuoren Fazerin brunssilla istuimme herran kanssa viimeksi loppuvuonna 2013, ja yllättävän samalta brunssisetti näytti myös reilun kolmen vuoden […]

Vastaa