Fresh earth smoothie (lue: pastakastikesmoothie)

Kaikki blogia yhtään pidempään lukeneet tietävät mun pitävän kovasti Sara La Fountainista. Mulla on kolme kyseisen leidin keittokirjaa – viimeisin rantautui keittiöömme parisen viikkoa sitten. Tämän uutukaisen nimi on Healthy Kitchen ja se saapui enemmän kuin sopivasti jelppaamaan mua mun muuntautumisleikissä.

Muuntautumisleikin idea on hyvin yksinkertainen: Haluan olla kolmekymppisissäni elämäni kunnossa. Kolmekymppisiäni vietetään lokakuussa 2014, joten mulla on enemmän kuin sopivasti aikaa pudottaa elopainoa 10-15 kiloa. Homma on lähtenyt mukavasti käyntiin. Jumpat on aloitettu, herkkuja on vähennetty, motivaatiomekko on hommattu, kaapit pursuavat superfoodeja ja kropan jokainen mitta on otettu ylös. Ja ennen kaikkea olo on sellainen ”Nyt tää perkule tehdään!”.

Olen on-off-tyyppi. Asiat joko tehdään tai ei tehdä. Tarvitsen tällaisen urakan alkuun kovan motivaation ja tuen sitä kaikella mahdollisella tavalla. Kaikkien superfoodien, hiihtohaasteen (palataan tähän myöhemmin jos sitä lunta edes tänä talvena tulee) sekä jumppasekoilun takana on se, että saan niiden avulla pidettyä motivaation yllä. Jos se motivaatio nimittäin loppuu, löydän itseni hetkessä Makuunin irttarilaarien luota ja se on sitten menoa.

Eli antakaahan mun hurahtaa nyt kaikkeen hömppään, kyllä mä pian tuun järkiini ja rauhoitun (ensin kuitenkin se 10 kiloa veks, kiitos). 🙂

tomaattismoothie

Saran uudesta kirjasta pääsi ensimmäisten joukossa testiin Fresh earth smoothie, herra Longfield ehti kyllä jo muuttaa smoothien nimeksi pastakastike. Teimme smoothieta pari satsia ja totesimme ekan satsin jälkeen, ettei kyseessä ole mikään aamupalasmoothie. Ellei sitten tykkää syödä kylmää tomaattista pastakastiketta aamupalaksi.

Smoothiessa on tosiaan paljon tomaattisen pastakastikkeen makuja (tomaatti, chili sekä korianteri nyt ainakin), mutta hieman erikoisesta smoothiemausta huolimatta tykkäsin tästä pirusti! En tosin aamulla, vaan töiden ja treenin jälkeen kello kuuden aikaan illalla. Suosittelen testaamaan rohkeasti!

Fresh earth smoothie aka pastakastikesmoothie

2 pienehköä lasia

 • 250 g kotimaisia tomaatteja
 • 1/3 (punaista) chiliä
 • 1/2 yksikyntinen valkosipuli
 • 1/2 nippu tuoretta korianteria
 • 1/2 limetin mehu
 • 1 kpl punainen paprika
 • himalajasuolaa
 • mustapippuria
 • ripaus oliiviöljyä

1. Laita ainekset blenderiin ja sekoita hyvin.

tomaattismoothietomaattismoothie

10 Replies to “Fresh earth smoothie (lue: pastakastikesmoothie)”

 1. Miten olis—nyt hyvä aika miettiä oman PT:n hankkimista? 😉

  Ps. Kiva lukea sun kuulumisia!

  1. On sitäkin mietitty. Ja PT mulla on joskus kyllä ollutkin. 🙂 Toisaalta kyllä osaan tän homman, joten taidan alkuun yrittää ihan ”yksin”. Saa nähdä mitä tästä tulee! Mutta mitä enemmän asiasta kailotin, niin sitä nolompaa homma on jättää kesken. 😉

 2. Nam, gazpacho-tyyppiset keitot ovat ihania!

  1. Sinähän sen sanoit, tää oli tosiaan ihan kuin gazpacho!

 3. Oi miten ihana smoothie, tulee ihan gazpacho ja kesä mieleen 🙂

  1. Te ootte kyllä fiksuja. 🙂 Mulle ei tullut yhtään gazpacho mieleen. Ihanaa, että mulla on teidät! 🙂

 4. Kaikki gazpacho-tyyppiset kylmät keitot ovat ihania!

  Itsellänikin motivaattorina jatkaa uutta elämäntapaa on ollut ”muodonmuutoksesta ” kertominen (blogissa kerroin tosin vasta sen jälkeen kun tuloksia oli alkanut tulla ja ystäville/sukulaisille/asiakkaille/työtovereille vasta kun he alkoivat kommentoida). Ei ole niin helppo jättää leikkiä sikseen, kun moni tietää siitä.

  1. Just tota kanssa tarkoitin! Ja kun saa sen vireen kunnolla päälle, niin sitten mua ei pysäytä mikään. 🙂 Tsemppiä myös sinne!!

 5. Kuulostaa kyllä aika vinkeältä. Esikoista odottaessa elin smootheilla ja itse puristetuilla mehuilla kun mikään muu ei pysyny sisällä. Sen takia ei ole oikein tehnyt mieli :D, mutta jos nyt 6 vuoden jälkeen jo voisi taas kokeilla.

  1. No ei varmaan tee mieli! Onneksi ilman smoothieta pärjää oikein hyvin. 🙂

Vastaa