Simo-myrsky ja herkkuhampparit

Simo-myrsky iski Suomeen kovalla vimmalla, mutta laantui saman tien. Tylsää. Me olimme kuitenkin päättäneet pitää löhöilymaanantain Simo-myrskyn kunniaksi. Töistä rantautuikin maanantaina kaksi innokasta löhöilijää valmiina käymään herkkuhamppareiden ja sohvan kimppuun.

hampurilaiset

Herkkuhamppareita piti alun perin tehdä jenkkibrunssille, jonka herra Longfield kyhäsi kokoon edellisenä viikonloppuna. Päädyimme kuitenkin jättämään hampparit myöhempää syömistä varten, sillä brunssi pursui ruokaa ilman burgereitakin. Maanantaina tartuimme kuitenkin tuumasta toimeen – herra kokkaili burgerien pihvit ja minä otin työn alle hampparien lisukkeet. Pyöräytin Sara la Fountainin ohjeella wasabi-majoneesia (kts. ohje alla), leikkasin punasipulia, tomaattia sekä salaatinlehtiä. Lisäksi kaivoin jääkaapista cheddarjuustoviipaleita, chiliketsuppia sekä tulista sinappikastiketta.

hampurilaiset
kannustalo

kynttilät

Wasabi-majoneesi

 • 1-2 tl wasabia
 • 4 rkl Helmanns’s majoneesia
 • 1 tl limettimehua
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria

1. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja tarkista maku.

Uuniin laitettiin vielä lohkoperunat ja sitten vain odoteltiin, että perunat ja pihvit valmistuisivat. Herkkuhampparit syötiin olohuoneessa sohvapöydän ääressä. Samalla katsottiin Hobitti-leffan eka osa (en kyllä tajua miten niin ohuesta kirjasta saadaan kasaan KOLME leffaa). Yritimme aina aika ajoin kurkkia Simoa ikkunoista, mutta ei sitä näkynyt.. Ilma oli kyllä tosi sateinen ja pimeä, mutta kunnon myrskystä ei ollut tietoakaan. Pimeä ja sateinen ilma takasi kuitenkin sen, että vilttien alla möllöttäminen ja rasvaisten hamppareiden syöminen arkipäivänä tuntui jopa (vähän) luvalliselta.

sisustustyyny

sisustyspupu

Hampurilaispihvit
4-6 kpl

 • 500 g jauhelihaa
 • 1 kpl sipuli
 • 2 tl oreganoa
 • 2 tl juustokuminaa jauheena
 • 2 tl savupaprikajauhetta
 • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
 • 1 kpl luomu kananmuna

1. Hienonna sipuli ja sekoita pihvin raaka-aineet keskenään. Anna seistä hetken ennen valmistusta. Pyöritä taikinasta 4-6 isoa pihviä. Paista pihvit paistinpannulla molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan (tai kunnes ne ovat kypsiä).

hampurilaiset

hampurilaiset
Harmaa karvainen kaverikin olisi halunnut maistaa. 🙂



«Vuosi sitten: Kolme leidiä ja kolme pitsaa»
«Kaksi vuotta sitten: Sievät vessapaperit»

6 Replies to “Simo-myrsky ja herkkuhampparit”

 1. kaurahiutale says: Vastaa

  Ihania hamppareita, mutta aivan mahtava panda tyyny. Mistä Se on ostettu? Pakko saada!

  1. Kiitos! En ihmettele yhtään, että bongasit söpön pandatyynyn. 🙂 Tyyny on kotoisin Ohh deer -verkkokaupasta, siellä on kasapäin upeita tyynyjä (siis ihan tyynyjä, ei vain tyynyliinoja). Kurkkaa koko valikoima osoitteesta http://ohhdeer.com/shop/homeware (valitse Cushions). Meidän pandatyynyn suunnittelija on Jamie Mitchell (hänen kuviaan on myös tv:n päällä olevat karhukuvat) ja tyynyn nimi on Zhu II Cushion (http://ohhdeer.com/product/zhu-ii-cushion). Pandatyynyä saa myös värittömällä rusetilla.

 2. Voi karvaista kaveria, ihanat tuoksut tulivat suoraan kirsuun!

  1. Harmaalla karvaisella kaverilla oli kyllä aika jännät paikat hampparien syömisen yhteydessä. Kyllä se sai palan pihviä ja ainakin yhden juustoviipaleen. 😉

 3. Oi että mä olisin kaivannut tämmöstä ruokaa eilen illalla! Tänäänkin olis kelvannut!

  1. Näytää siltä, että maanantait ovat aika harmaita ja sateisia. Tänäänkin olisi oivallinen herkkuttelupäivä kun katsoo ulos.. Meillä on onneksi synttärit tiedossa illalla, nam. 😛

Vastaa