Marraskuun eka

Apua miten nopeesti lokakuu meni! Melkein jo unohdin vuoden kestävän kuvahaasteen, jonka aloitin lokakuussa. Onneksi haaste kuitenkin putkahti jostain mielen syvyyksistä päähäni 30.10. Lokakuun aikana emme yrityksistä huolimatta ennättäneet laittaa huopaa varaston katolle. Huopakatto korvattiin talven ajaksi jättimäisellä pressulla, joka saa nyt luvan kelvata. Nyt vain toivotaan, että katto ei ole keväällä täysin mätä.

Jotain olemme pihalla kuitenkin saaneet myös aikaiseksi. Kaksi isoa puukasaa on saatu pilkottua klapeiksi ja toinen klapikasa on siirretty terassin alle turvaan. Toisen kasan viskasimme varastomökin taakse ja peitimme klapit kahdella pressulla. Varastokopin taakse väsäämme ensi vuonna (jos vaan ehdimme) puuvaraston, tosin ensin pitää saada varastokoppi maalattua ja tehtyä sen ympärille terassi. Niin ja se katto pitää saada asennettua..

Kun puupinot oli saatu omille (väliaikaisille) paikoilleen, pääsin heilumaan tontin rajalle sahan kanssa! Olen käynyt siistimässä muuton jälkeen tontin reunaa akku- sekä käsisahalla, mutta puupinojen kohdalta en ole päässyt suorittamaan siistimisoperaatiota, sillä ne puut olivat tiellä. Lokakuun lopussa nappasin kuitenkin taas sahan kauniiseen leidin käteen ja annoin mennä! Kaikki ohuet ja suttuiset puunalut saivat lähteä ja tilalle jäi siistitty tontin raja.

1.10.2013
1.10.2013
marraskuu
1.11.2013

Kuten olen jo useasti maininnut, ahdistaa meidän keskeneräinen piha mua (aika) paljon. Ensi keväänä ja kesänä saa luvan tapahtua ja paljon! Tosin pihankaan tekeminen ei ole ihan ilmaista puuhaa, joten saa nähdä mihin meidän massit riittää.

Olen jo kuukausia yrittänyt pohtia mitä tuohon rinteeseen laittaisi, ja mitään selvää ideaa meillä ei ole vieläkään. En ole suuren suuri havufani, enkä välittäisi myöskään kovin kivipitoisesta ja raskaasta rinteestä. Toivon todella, että joku idea päähäni tuloillaan olevan talven aikana tulisi, sillä keväällä olisi hirmu kiva päästä myös rinteen kanssa tosi toimiin.

Tontin eturajalla (kuvassa etualalla) olevien isojen kivien väliin olisi tarkoitus istuttaa ainakin syyshortensiaa ja ehkä syreeniä. Ja sitten oli myös eräs kolmas kukkiva pensas, mutta sen nimi ei juuri nyt putkahda mieleen. Tuuheiden pensaiden avulla saamme tontin eturajalle kukkivan aidan, joka riittää eristämään näkymää pihalle ihan riittävästi (ainakin kesäaikaan).

Tähän loppuun lätkäisen vielä pari ideakuvaa, jotka olen bonganut pihamme ratkaisuja miettiessä. Kuvien myötä julistan marraskuun alkaneeksi! Palataan kuvahaasteen tiimoilta taas kuukauden päästä, ehkä täällä on jo silloin lunta! 🙂

puutarha

ideoita pihalle


«Kaksi vuotta sitten: Alpakkavillahousut»

Vastaa