Brunssia jenkkireissun tyylin

Viime viikonloppu oli täynnä brunsseja! Lauantaina suuntasimme Turkinpippurin kanssa Klaus K:n Beauty-brunssille, ja sunnuntaina herra Longfield tekaisi mulle (tai siis meille) jenkkityylisen brunssin. Sunnuntain kotibrunssin teemana oli meidän jenkkireissu, ja herra kokkailikin brunssille reissun aikana eteen tulleita sapuskoita. Heräsin sunnuntaina siihen kun herra sekoili monitoimikoneen kanssa. Kun raahauduin sängystä keittiöön, oli herralla epämääräisen muotoinen taikinapallo kädessään (kuvan voi kurkata blogin facebook -sivuilta). Taikinapallo osoittautui pretzel-taikinaksi. Aloin hihkua, sillä mieleeni palasivat Toronton Eaton Centerissä syömämme maailman parhaimmat parmesaaniraasteella kuorrutetut nakkipretzelit. Nam.

nakkipretzel

nakkipretzel

Nakkipretzelien lisäksi herra aikoi kokkailla munakokkelia (sitä syötiin reissulla joka aamu), pilkkoa meloniviipaleita (niitä söimme piknikillä High Linella) sekä tehdä Burger Joint –juustoburgereita (niitä söimme yllättäen Burger Jointissa). Huomatessani, että nakkipretzeleitä oli tulossa aika paljon, kysäisin herralta josko voisimme jättää hampparit johonkin toiseen kertaan, sillä ruokaa oli ilman hampurilaisiakin hurjan paljon. Tämä sopi kokille, ja hampparit herkuteltiin seuraavana iltana Simo-myrskyn pauhatessa pihalla. Tai eihän se Simo sitten lopulta kovin villiksi tullutkaan.. Hamppareihin palataan blogissa tarkemmin tässä lähiaikoina (kuten myös Klaus K:n Beauty-brunssiin).

brunssi

brunssi

brunssi

Brunssi katettiin poikkeuksellisesti ruokapöytään sohvapöydän sijasta. Minä sain vastata kattauksesta sillä aikaa kun herra valmisti ruokia. Kun kaikki oli valmista aloimme herkutella! Brunssia syötiin yöpaidoissa ja aika vierähti kuin siivillä. Vedimme molemmat nakkipretzel-ähkyt, ja multa jäi herkullisten pretzelien takia leivät ja jogurtit syömättä. Brunssin päätteeksi aloimme siivota pöytää ja sitten yhtäkkiä herra kipitti pakastimelle. Sieltä hän kaivoi vielä esiin Ben & Jerry’s jäätelöpaketin! Kyseistä jätskiä emme kyllä reissulla syöneet, mutta herran mukaan Ben & Jerry’s sopii jenkkibrunssiin kuin irtokarkit mun suuhun. Hah! Jätskit nautittiin sohvan uumenissa toisen ison kahvikupin kera (kuvia en jaksanut enää ottaa, sillä kamera unohtui ruokapöydälle, jonne oli ainakin viiden metrin matka).

Vilukissana kaivauduin sohvalle kahden viltin alle ja nappasin jätskikipon käteeni. Jätskien ja kahvien jälkeen katsoimme telkkaria kohtuullisen kauan, kunnes lopulta tämän leidin simmut menivät kiinni ja torkahdin reippaaksi tunniksi. Neljän aikaan iltapäivällä heräsin, kipitin jääkaapille hakemaan vielä kaksi nakkipretzeliä, syötin niistä toisen harmaalle karvaiselle kaverille ja kipitin toisen kanssa takaisin sohvalla. Just tämmösiä sunnuntaiden kuuluu olla!

chow chow

p.s. Sen viimeisen nakkipretzelin jälkeen raahauduimme kyllä ulos reippailemaan. Teimme pari tuntia mm. klapihommia ja siivosimme pihan talven tuloa varten. Nyt saisi sitten tulla sitä lunta ja paljon – mä haluun tänä talvena nimittäin hiihtämään!


«Vuosi sitten: Tervetuloa “meille”!»
«Kaksi vuotta sitten: Caboche»

6 Replies to “Brunssia jenkkireissun tyylin”

  1. Heippa! Näyttääpä ihanalta:) onko noihin pretzeleihin kenties tulossa ohjetta? 🙂

    1. Tulossa on! 🙂

  2. Nam, törkeän hyvännäköiset nakkipretzelit! Parmesaanitomutetut tuotteet ei tietty voi olla kuin erinomaiset 🙂

    1. Totta puhut! Parmesaani (kuten tosi moni muukin juusto) on vaan niin hyvää. 😛

  3. Ihanat ja brunssi on vaan niin paras tapa viettää viikonloppuja 🙂

    1. Kiitos. 🙂 Brunssit kyllä kruunavat viikonlopun ihanasti. Tästä täytyykin itse asiassa lähteä ihan pian brunssille. 😉

Vastaa