Tupariruokaa: Tulinen meetvursti-paprikapiirakka

Perjantaisiin tupareihin tehtiin muutamia varmoja juttuja, joissa ei vaan voi epäonnistua ja joista kaikkien on vaan pakko pitää. Tämmöisiä herkkuja oli tällä kertaa tomaatti-vuohenjuustopiirakka sekä New Yorkin juustokakku. Piiraaseen en tehnyt mitään muutoksia, mutta kakkuun lisäsin viiden limetin raastetut kuoret sekä kahden limetin mehun. Kakku sai kamalasti kehuja – jälleen kerran.

Mutta kehuja keräsi myös uusi tulokas! Meetvursti-paprikapiirakka oli tosi maukas ollen kuitenkin samalla juuri sopivan tulinen. Jos tekisin tätä ihan vain meille, lisäisin sekä jalapenoja että minced chiliä (murskattua chiliä) vielä vähän lisää.

Jos ette muuten vielä ole kokeilleet minced chiliä niin napatkaa ihmeessä kyseinen purkki seuraavalla kauppareissulla ostoskoriin! Me vedellään tätä pehmeän tulista möhnää paljon. Parasta se on Peshawarin ruokien kanssa (eritoten kaikkien lammassapuskojen kera), mutta se antaa ihanasti potkua myös esim. kanan rintaleikkeisiin sekä erilaisiin riisiruokiin. Varsin mainio lisä jääkaapissa!

tomaatti-vuohenjuustopiirakka

meetvursti-paprikapiirakka

Älkää antako piirakan hieman aneemisen ulkonäön hämätä teitä, piirakka oli hyvää ja varsin värikästä kun lautaselle nappasi palan ja pääsi kurkkaamaan piiraan sisään. Valmiin piirakkapohjan avulla tämän tekee tosi nopsaan valmiiksi, mutta jos haluaa hifistellä, saa pohjan toki tehdä myös itse.

Me teimme piirakan valmiiksi jo päivää ennen juhlia ja annoimme sen möllöttää 50-asteisessa uunissa pari tuntia ennen vieraiden saapumista itse juhlapäivänä. Kahden tunnin pehmeiden löylyjen jälkeen piirakka oli sopivan lämmintä, muttei yhtään kuumaa. Ja tämä muuten syötiin viimeiseen palaan asti – osa vieraista lähti jopa hakemaan sitä lisää ja harmitteli kun vuoka ammotti tyhjyyttään. Nopeat syö hitaat, vai miten se nyt meni.

Tulinen meetvursti-paprikapiirakka

 • 1 valmis piirakkapohja
 • 1 kpl punainen paprika
 • 100 g (kevyt) meetvurstia
 • 2 rkl jalapenoviipaleita
 • 150 g ranskankermaa
 • 2 kpl luomu kananmunaa
 • 1 tl oreganoa
 • 1 tl basilikaa
 • 1 tl ranskanperunamaustetta
 • reilu ripaus rouhittua mustapippuria
 • 1 – 2 dl juustoraastetta (meillä oli Edamia)

1. Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli ohuehkoksi levyksi.

2. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Kuutioi paprika. Hienonna meetvurstit ja jalapenoviipaleet. Sekoita ranskankerma, kananmunat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kauli taikina levyksi ja painele se piirakkavuoan (halk. n. 22 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä. Levitä pohjalle paprikat, meetvurstit, jalapenot ja minced chili. Valuta ranskankermaseos päälle.

3. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

tuparit

tuparit


«Vuosi sitten: Siirappinen pippurikastike lihalle»
«Kaksi vuotta sitten: Salaattibaari»

4 Replies to “Tupariruokaa: Tulinen meetvursti-paprikapiirakka”

 1. Sulla on tosi kiva blogi, eksyin tänne Raxun rempan kautta kun olin utelias ja seurasin kun olit sinne tämän linkin laittanut. Sitten olenkin säännöllisesti käynyt katsomassa kirjoituksiasi. Hyvää syksyn jatkoa!
  Ella

  1. Kiitos Ella ihanasta kommentista! Raxun blogi ja Raxu on kyllä niin ihana ja energinen! Mistä ihmeessä se nainen saa kaiken voimansa? 🙂 Todella mukavaa, että olet kurkinnut blogiani, tervetuloa mukaan!

 2. […] ja voit kurkata alkuperäisen (muokkaamattoman) reseptin blogista nimeltä Meanwhile in Longfield, jossa on muuten monta muutakin herkullista reseptiä – kiitos Hulille niiden […]

 3. […] Meetvursti-paprikapiirakkaa tarjoilin viime kesänä tupareissamme. Tämä piirakka on tulista, mutta silti vallan herkullista. Piirakka loppui kesken tuparien, eikä esim. isäni saanut siitä toista palaa, vaikka olisi kovasti halunnut. […]

Vastaa